Kulo


Nimi: Wave 
Kutsumanimi: Kulo
Rotu: bordercollie
Syntymäaika: 11.03.2012
Sukupuoli: narttu
Väri: mustavalkoinen
Emä: CMM'S JADE
Isä: WALK ON JED
Omistajat: Katri ja Henri Mure
Kasvattaja:Tanja Vahtera
Tittelit: BH, TK4

Terveys:
Lonkat A/A
Olkapäät puhtaat
Kyynärät 0/0
Selkä kuvattu terveeksi keväällä 2015
Silmät peilattu 11.11.2015 - kaikki kunnossa!

Kulo KoiraNetissä

Koetulokset:
  25.8.13 Alo1
28.4.2014 BH
5.6.2014 TK1 /SM-kisat, sij. 1./67
25.7.2014 Avo1
31.8.2014 Avo1 / PiirMest, sij. 1./17
19.10.2014 VOI1 304p
7.2.15 EVL2 252,5p
22.2.15 EVL1 296,5p
28.2.15 EVL 1 277p / Sjoen maajoukkuekarsinta, sij 14
14.3.15 TK4 285,5p, Lempäälän maajoukkuekarsinta, sij. 9.
6.6.2015 EVL2 SM-kisat, sij. 51./90Kulo on maaliskuussa 2013 syntynyt Jalliksen (CMM's Jade) ja Wallun (Walk On Jed) lapsi. Se tuli mulle marraskuussa 2014 kodinvaihtajana, koska ensimmäisen omistajansa Mari koki itsensä enemmän husky- kuin paimenkoiraihmiseksi. Muistan vieläkin sen illan, kun Mari laittoi viestiä kysyen olisiko mulla halua ostaa Kulo. Olin nähnyt Kuloa pentutapaamisissa ja tiesin mikä se oli koiriaan. Mulla oli samanlainen olo kuin voisin kuvitella olevan henkilöllä, joka on kuullut voittaneensa lotossa :D Joitakin sekunteja mietittyäni vastasin Marille myöntävästi.

Mari oli käynyt Kulon kanssa toko alokasluokan kokeessa, joten sen kanssa oli tehty pohjia tokoon. Aika paljon oli kuitenkin uuden oppimista, ja jo opituissakin asioissa tarkennettavaa. Koira kuitenkin tuntui just mun käteen sopivalta, ja innokkaan työkoiran kanssa oli ihanaa aloittaa yhteistyö!

Talvella 2014 Kulo pääsi Pohjois-Hämeen Kennelpiirin Nuorten koirien tokorinkiin ja Tamskin tokovalmennusryhmä 2:een. Se voitti tokon alokasluokan SM-kisoissa 2014. Syksystä 2014 lähtien olemme treenanneet Kulon kanssa Tamskin tokovalmennusryhmä 1:ssä. Keväällä 2015 Kulo varjovalioitui (näyttelytulos puuttuu) tokosta, kaksi ykköstulokseen johtanutta koetta oli tokomaajoukkuekarsintoja. Kesällä 2015 osallistuimme tokon sm:iin erikoisvoittajaluokassa, mitkä meni penkin alle mun henkilökohtaisista syistä johtuen, tästä löytyy tarkemmin blogista. :)

Kulo on suurisydäminen iloinen työmyyrä, jonka kanssa on aina ilo treenata. Ja treenaamista ja yhdessätekemistä Kulo rakastaakin yli kaiken. Arjessa se on maailman helpoin otus, joka rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria (paitsi nuoria yli-innokkaita uroksia) ja jonka kanssa voin kulkea missä vaan ilman hihnaa. Kotona Kulo viihtyisi parhaiten mun kainalossa.

Kulo on suora ja rehellinen koira, joka haluaa aina tehdä oikein. Sille voi kuitenkin huomauttaa virheistä ilman että täytyisi pelätä sen paineistuvan ja lakkaavan yrittämästä. Jos kerron Kulolle että sen suoritus ei kelvannut, se yleensä yrittää entistä kovemmin, tai räksyttää mulle hetken ja sitten yrittää paremmin. Kulolle kelpaa palkaksi namit ja lelut, se on tosi ahne ja toisaalta taistelutahtoa ja saalisviettiä löytyy. Kuollutkin lelu kelpaa hyvin. Se ei reagoi pamauksiin eikä sillä esiinny liiallista silmänkäyttöä (tykkää kytätä meidän toista koiraa, mutta ei kyttää autoja, lehtiä, varjoja tms).

 Tokossa jonkun verran taipumusta flänkkäämiseen ja on herkkä ennakoimaan etenkin luoksetulon stoppeja treenatessa. Kulo on aika tekeväinen tyttö, mutta se ei kuitenkaan sählää vaan pystyy tekemään teknisesti tarkasti. Ääntelyongelmaa ei ole ollut, eli ei piippaa eikä vingu. Pystyy odottelemaan kentän laidalla, toisinaan intoutuu rääkymään mutta uskoo yleensä kerrasta kun komennan olemaan hiljaa. Agilitya on kokeiltu jonkin verran, siinä on kiihkeän oloinen. Lampailla on käyty pari kertaa vuodessa, ja paimennuspuolesta en osaa oikein sanoa mitään kovin syvällistä muuta kuin että kiinnostusta asiaan on.

Kulo teloi vasemman etureitensä kesällä 2014 lyöden sen kasvimaalaatikon laudan reunaan (mistä tuli kunnon haava jalkaan) ja lihasvamma on oikutellut hankaloittaen agilityuran aloitusta ja tokonkin treenaamista. Jalan lihasvamman lisäksi tekevälle koiralle on ehtinyt sattua myös kynnen taittuminen. Joskus tekisi mieli kääriä se pumpuliin.. Ravi-käskyn opettaminen tälle koiralle oli yksi fiksuin tekoni. Kulon rakenteeseen toivoisin parempia takakulmauksia. Ennen jalkavammaa hieroja ei löytänyt Kulon kropasta moitittavaa lihaksistosta, mutta vamman jälkeen on tullut jalkojen puolieron takia vähän lihasjumia. Nyt kuntoutus on siinä vaiheessa, että jalassa ei pitäisi olla probleemaa ja Kulo ravilenkeillä vahvistaa loukkaantuneen jalan lihaksistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti