maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kuulumiset

Kulon tärppipäivät lähestyvät, tiistaina tapaamme Joskin ja Kujeen. Kulo jää tokoilusta tauolle (ja keskittyy jäljestämiseen ja erilaisten temppujen opiskeluun), mutta ennen sitä meillä on tokonäytös johon osallistumme Tamskin tokovalkku 1&2:n koirakoiden kanssa. Näytökset ovat tulevana viikonloppuna Pirkkahallilla koiranäyttelyn yhteydessä. Tänään oli ekat treenit (nämä tokonäytökset tuntuvat noudattavan kaavaa harjoittelematta paras). Voi kuinka hauskaa meillä oli treeneissä! Koiratkin tuntuivat nauttivan kun tuttuja liikkeitä muutettiin kovasti. Kulo on ehtinyt mun työkiireiden takia tokoilla vähemmän, ja kävi alkuun niin kuumana että piti mm haukkua mulle pienimmästäkin syystä. Suunniteltiin kiva juoni esitykseen ja voi kuinka ylpeä olen meidän hienosta porukasta! Kulo teki elämänsä ekaa kertaa tunnarin niin että kapulat olivat maassamakaavan henkilön (Miinun) päällä. Ekalla kerralla ei meinannut kyetä hajutyöskentelyyn mutta vaadin että kesken ei saanut jättää, ja melko nopsaan Kulo ymmärsi idean ja tämän jälkeen tehtävä ei ollut sille vaikea. Se on reipas ja sisukas koira :)

Tao on tokoillut kovasti. Ilmoitin sen tokokokeeseen 7.5. Paljon se muistaakin asioita, mutta ihan hirveän monia asioita se tuntuu unohtaneen tai ei kuuntele mua/ennakoi. Paljon saanut siis treenata teknistä osaamista ja mielentilaa ja ikäänkuin treeni näyttäisi tuottavan tulosta! Tänään saatiin Mari liikkuroimaan meitä ja valitettavasti Tao vähän paineistui liikkuroinnista. Luulin että tuo paineistuminen olisi sillä jo helpottanut iän myötä. Toisaalta, pystyin kyllä liikkuritreenissäkin nyt työstämään virheitä paremmin kuin Taon ollessa nuori ja Tao teki kaiken eli heittänyt hanskoja tiskiin, jos nyt osan liikkeistä vähän hitaasti/reppanan näköisenä. Ja hienoa oli että pystyi tekemään vaikka juoksunarttu (Kulo) oli kentällä mukana. Kuitenkin vähän tuntuu että joutuu kiirehtimään kokeisiin. Ja nyt Tao lähti ensi viikoksi Marille hoitoon, Kulon juoksujen takia. Kartion pakkasin heille mukaan. Taon kesältä odotan paimennus- ja agilitytreenejä.

Benson on voinut hyvin, gabapentiini on ollut toimiva kipulääke, joskin saattaa ehkä aiheuttaa ihon kuivumista. Benson jos omaisi paremman hermorakenteen, pääsisi arjessa niin paljon helpommalla. Mutta jos on lusikalla annettu... Benson tuntuu kuitenkin elävän elämäänsä tässä hetkessä, suurin tuntein. Ja meidän välinen napanuora on todella lyhyt, olisiko metriäkään. Kotona kaikkialle perässäni kulkeekin pieni ruskea hahmo. Ihanaa on seurana Bensonin ja Ennin välille kehkeytynyttä ystävyyttä. Benson ei missään vaiheessa ollut Ennille mustasukkainen, vaan hyväksyi Ennin heti Tärkeänä Henkilönä.

1 kommentti: