tiistai 3. syyskuuta 2013

Taon luustokuvat

... otettiin tänään, siis ne viralliset. Tässä mitä ell, ortopedi Kallio sanoi:

Lonkat tiiviit ja hyvärakenteiset, vasen todennäköisesti A. Oikealla puolella kontakti nivelpintojen välillä ei ole yhtä täydellinen, oikea todennäköisesti B.

Kyynärnivelet ei kuulemma voi enää täydellisemmät olla (0/0), olkapäistä ei löytynyt mitään valittamista ja niska-, selkä- ja lanneranka olivat priimat. Jos joku ihmettelee että miksi kuvautin niskankin, niin kaikki kuvautin mitä vaan keksin. ;)

On niin hyvä mieli terveestä koirasta - se ei ole ollenkaan itsestäänselvyys! Röntgenkuvausten tuloksia odotellessa tulee niin vahvasti muistot parin vuoden takaisista shokkiuutisista. Onneksi nyt saatiin vain hyviä uutisia. Kennelliiton virallisia tuloksia odotellessa. :)

Kaksi apinaa odotusaulassa


Bensonkin syynättiin. Hän murjotti aluksi tutkimushuoneen nurkassa (ei olisi halunnut tulla edes koko pahuksen huoneeseen), mutta kun tutkittiin aluksi Taoa, niin kateus huomiosta iski ja puudeli tuumasi että parempi tunkea mukaan. Ell sai kostean pusun.

Bensonilla ei etujaloissa ja selässä ollut merkittäviä aristuksia, lonkkanivelten taivutusta aristi ja pakaralihakset olivat selvästi ohentuneet (vaikka niitä on tänä vuonna tullut lisää verrattuna viime vuoteen!). Ell:n johtopäätös oli, että puudeli aristaa lonkkiaan eikä sen tähden käytä takajalkojaan kovin tehokkaasti. Lisäksi Benson ottaa oikealla takajalalla lyhyempiä askeleita ja ajoittain keventää sitä, puoliero vasempaan takajalkaan on selvä. Bensonilla alkoi Cartophen-kuuri, nyt alkuun neljä kertaa viikon välein ja sitten mietitään jatkot, yksi vaihtoehto voisi olla että saisi pistoksen kerran kuussa jatkossa.

Taolla oli tokoilusta johtuvaa lihasepätasapainoa, minkä vuoksi vakaa aikomukseni on opettaa se seuraamaan oikealla puolellani. Tao kulkee muuten aina vapaana joten ei hyödytä yrittää lenkillä pitää sitä oikealla puolella. Kierrätykset yritän aina tehdä vastapäivään, mikä vahvistaa sen oikeaa puolta.

Päiväkännissä


Aamulla käytiin hallilla Jonnan ja harjis-Deliyan kanssa. Ihastuttava pikkukoira, joka alkoi nyt toisella hallivisiitillään innostua agilitysta! Uskalsi jopa tehdä puomin.

Taon kanssa treenattiin pujottelun umpikulmia ja itsenäistä A:n suorittamista, tässä lyhyt (siis todellakin lyhyt) videonpätkä:
Jonna yritti saada musta ja Taosta yhteiskuvaa, mutta herra pyhäkoululainen oli nyt niin kiireinen ettei kertakaikkiaan olisi ehtinyt olla paikoillaan. Siitä on tullut ihan mahtava! Kun yritin pitää sitä aloillaan, se kiemurteli pois ja juoksi hakemaan narupallon. Mahtava otus <3

Tällainen kuva saatiin kuitenkin meistä otettua:Otettiin kuvia puudelistakin, täytyy laittaa niitäkin jahka saan kuvat Jonnalta. :)

Eilen oli tavoitteellisten tokot.

Tehtiin:
- yksi ja ensimmäinen liikkuroitu hyppynouto, joka oli heti koevalmis (jos ei huomioida sitä että pyöräytti kapulaa suussaan ja pompahti vähän edestä sivulle siirtyessään)
- ruudun focusointia (kentällä kaksi ruutua, jotka Taon piti virittelysanalla hakea katseella ja käskystä juosta, kosketusalusta oli keskellä ruutua mutta Tao haki paikan itsenäisesti, kosketusalustan läheltä kuitenkin. Kartio kentällä hämäsi, Tao juoksi sen taakse ekoilla kerroilla)
- tunnaria ekaa kertaa muualla kuin kotona (Tao haisteli ja maisteli, varmisteli kovasti mutta toi sitten oman rennolla asenteella, puruote voisi olla parempi)
- evl:n seuruu (pitkässä juoksuosuudessa alkoi kuumua ja mun reidet sai sen tuta; hampaat kävi!)
- metallinoutoa (jossa liikkuri lähtikin juoksemaan kilpaa kapulalle, Taon vauhti oli hyvä mutta puruote voisi olla tiukempi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti