perjantai 20. syyskuuta 2013

Voihan peura sentäs..

Voihan peura ja peuran koivet ja kroppa. Sain eilen Sannalta kuvia piirinmestaruuskisoista ja yhdestä kuvasta suorastaan löi kasvoille, kuinka yli-iso Tao on ja kuinka kovin kovin keskeneräinen edelleen kropaltaan.. Se on yhtä koipea ja selkää, eikä hyppykään sieltä mistään eleganteimmasta päästä ole, en tiedä onko se loukkaus peuroja kohtaan jos väittää että tässä peura hyppää (60cm korkeaa) tokohyppyä:

Kuva: Sanna Kiretti

Täytyy olla huolellinen Taon lihashuollon kanssa, jotta saataisiin harrastaa monta tervettä vuotta. Se jumppapallo on ollut niin must, en voi liikaa hehkuttaa sitä. Hintava se oli, mutta jo parin viikon jälkeen vaikutukset alkoivat näkyä. Tietenkin tämmöisellä peuranvasalla vaikutukset ovatkin aika selvästi nähtävissä, Bensonin kohdalla en ole niin selvää kehitystä huomannut. Taolla selvimmät erot ovat, että nykyään pystyy pissatessa pysymään tasapainossa pitäen koiven korkealla, ja pystyy helposti saamaan tasapainon pallon päälle kiivettyään. Alkuun ei pystynyt edes seisomaan pallon päällä, sitä treenattiin viikko. Lisäksi pystyy nykyään pikkuhetkiä olemaan orava-asennossa.

Näin eilen kaverin joka oli aloittanut dobon koiransa kanssa. Olivat siellä harjoitelleet sellaista, että koira lötkötti vatsallaan jumppapallon päällä rentona. No minä heti kotona kokeilemaan Taon kanssa samaa. Hetken makoilun jälkeen ensin Taon lanneselkä, sitten keskiselkä muuttuivat kuumiksi. Koira makoili edelleen ihan rentona. Osaako koirahierojat sanoa, mistä voisi olla kyse? Selälle asento kaiketi aiheuttaa venytystä. Seuraava askel tässä harjoituksessa on, että koira makaa jumppapallon päällä kyljellään. Tässä on tärkeää, että koira tuntee olonsa luottavaiseksi ja kykenee täysin rentoutumaan.Henkka tuli katsomaan meidän touhuja ja totesi, että kaikkiin mun juttuihin Tao aina lähteekin mukaan. Niin lähteekin, koska se on mun muru! <3

Kuva: Jonna Mäki-Koivisto

Pikku-puudelikin on melkoinen muru. Tokoa treenatessa tulee helposti tehtyä liian paljon toistoja Taon kanssa, joten olen ottanut puudelinkin mukaan ja hänkin saa treenata voittajan liikkeitä. Voi sitä riemua ja tossotusta! Matkalla ruutuun voi tehdä ihan yhtä monta piruettia kuin aina ennenkin. En voi kuin nauraa. Mun pitäis oppia suhtautumaan Taonkin edesottamuksiin tokossa samanlaisella huumorilla. Tosin eipä sille oo niin helppoa nauraa, jos koira ahdistuu tai on hidas.. Mutta hyvä tavoite! :)

Koirat todella oppivat toisiltaan! Mulla on osin eri käskysanat Taolle ja Bensonille. Esim. liki/sivulle, down/maahan, sit/istu, up/ylös jne. En ole käyttänyt käskysanoja ristiin, silti molemmat koirat osaavat myös toistensa käskysanat. Teetätin Taolla kaukojen istu-maahan-vaihtoja. Pikku-villakoira teki Taon käskysanoilla vieressä samat vaihdot, varjotokoillen. Mulla meni hetki ennenkuin edes tajusin että siinä kaksi koiraa suorittaa kaukoja. :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti