torstai 10. marraskuuta 2011

10/11/2011 Ai näin sitä kuonoa käytetään??

Tänään oli kiva päivä! :)

Mentiin treenaileen metsäjälkeä Tuulikin kanssa. Metsä sijaitsi Annalassa, metsänpohja oli sammaleen peitossa, pehmeä ja sateiden jäljeltä kosteahko. Tuulikki teki ekan jäljen, mä toisen. Benson sai vielä tehdä päivän toiset jumpat, ennenkuin pääsi jäljelle. Jälki pääsi vanhenemaan ehkä vartin verran.

Jäljelle vetää puudelin mieli
Benson jäljesti paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Varmaan auttoi, kun jälki oli vanhentunut, Benson oli tosi nälkäinen, metsänpohja oli haastavampi jäljestyspohja kuin missä ollaan aikaisemmin treenattu ja hihnan toisessa päässä annettiin vähän enemmän liinaa kuin mitä oon aikaisemmin tehnyt.


Nyt ruvetaan pidentämään jälkeä ja liitetään keppien ilmaiseminen jälkitreeniin. Paljon on vielä treenattavaa tässä jäljestämisessä niin jäljestäjällä kuin hihnan toisessa päässä roikkuvalla: janan, jäljen ja esineiden nosto sekä tietenkin huolellinen jäljestäminen. Mutta tää on niin mielenkiintoista! Oikein näki kuinka koira nautti kun pääsi käyttämään nenäänsä! :) (Ja jotkut sanoo että nenänkäyttö kuulemma väsyttää koiraa - siihen ei vielä saatu näyttöä mutta ehkä sitten kun ruvetaan tekemään pidempää jälkeä..?)

Jäljestäjät  
Jäljestämisen jälkeen mentiin meille ja Tuulikki hieroi Bensonin. Tavoitteena oli pitää koiralla koko ajan rento hyvä olo. Olen nyt hieronut Bensonin kevyesti päivittäin vajaan viikon ajan varoen koskemasta kipeisiin kohtiin (kun en kuitenkaan osais niille mitään tehdä), ja kyllä näkyi että siitä on ollut apua. Koira makasi paljon paljon rennompana kuin koskaan aiemmin Tuulikin hierottavana, oli hierojallakin varmaan vähän mukavampi kerta tänään. Jumissa tää otus on edelleen. Ei oikein nappaa uusi tulehduskipulääkekuuri - voiskohan akupunktiokuurista olla enemmän apua? Mutta kyllä tän liikkuminen on jotenkin parempaa kuin aikaisemmin - ravi näyttää paljon vetävämmältä ja takajalkojen käyttö on voimakkaampaa. Pikkuhiljaa eteenpäin...

Olen ovela hierottava
"Teet tärkeää työtä."
...mutta vois tää silti kohta ohi olla
Mutta nyt pitää lopettaa! Saatiin paljon kotiläksyjä koiratanssitunnilta ja iltajumppakin pitää vielä tehdä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti