tiistai 22. marraskuuta 2011

22/11 Harrasteita ja lihashuoltoa

Myönnettäköön, kahden kuukauden totaalisen agilitytauon jälkeen oli aivan pakko päästä viikko sitten tiistaina vetämään pieni ratatreeni Bensonin kanssa. Rakennettiin työkaverin kanssa sama rata, jota treenasin 21.9. eli joka oli meidän viimeinen ohjattu agi-tunti ProCaniksella ja itseasiassa ylipäätään. Kenttänä oli lämmin Best In Areena, keinonurmipohja (ihana!), esteet 30cm korkeudessa. Ei A-estettä eikä keinua. Olipa aivan mahtavaa päästä tekemään radalle yhteistyötä Bensonin kanssa, tauko ei paljon painanut. Ihan niin sähäkkä olo ei ollut kummallakaan, nyt kun ei pariin viikkoon oo ehtinyt canicross-lenkillekään, ja mun ohjausliikkeet on aika kulmikkaita. En halunnut vaatia Bensonia tekemään tiukkoja käännöksiä, ettei se kävisi selän päälle.(Kamerassa on joku ihana asetus, jonka vuoksi videokuvaus katkeaa aika nopeasti ja radan kuvaaminen jäi vähän kesken...)

Keskiviikkona pääsin tutustumaan Tronicin bortsuihin Sipoossa ja Mäntsälässä, kiitos Saaran ja Pirjon! Paljon sai taas uutta tietoa, näkemystä ja ajateltavaa, ja rotu tuntuu entistä vahvemmin siltä oikealta. Oli kiva huomata, että Bensonilla riitti vauhtia. Jos me yhden energisen ja fiksun yksilön kanssa pärjätään, niin ehkä toisenkin..? :)Puolentoista tunnin lenkki metsähakkuualueella oli vähän liikaa Bensonille, jolla seuraavana päivänä huomasi ettei jumpat menneet ihan niin hyvin kuin aikaisemmin. Ei jaksanut pistää tönimisissä hanttiin samanlailla kuin alkuviikosta. Jännityksellä odotettiinkin että mitä fyssari sanoo perjantaina...

Mutta ihan turhaan jännättiin, fyssari kehui että Benson on ihan kuin eri koira. Ei ollenkaan niin kipeä ja jännittynyt kuin vielä kaksi viikkoa sitten. Sylifysioterapia olisi ollut Bensonin mielestä parasta juuri nyt, mutta se seisoi kuitenkin pöydällä ihan rennon oloisena. Etuosan lihaskireys on huomattavasti helpottunut. (Oon itsekin huomannut, että Bensonin hauislihakset eivät ole enää sellaiset kireät möykyt kuin ennen.) Ei arista selkäänsä niin pahasti kuin ennen. Oikea lonkka puolestaan oli kipeämpi kuin viime kerralla, eli saatiin muistutus olla rasittamatta puudelia nyt liikaa ennenkuin sen syvät lihakset on riittävän kehittyneet tukemaan reisiluun päätä lonkkamaljaan. Saimme hieman päivitetyt jumppaohjeet ja meillä on ilmatyyny tilauksessa että saa sekä puudeli että emäntä kuntoilla!

1 kommentti:

  1. Hauskaa kun sulla on villakoira ja ilmeisesti haaveilet paimenkoirasta. Mulla on nimittäin myös villakoira ja haaveilen myös paimenkoirasta.

    Tosin itse haaveilen aussiesta :-)

    VastaaPoista