sunnuntai 15. tammikuuta 2012

15/1/2012 Meisselikuono

Mennyt viikko ollaan saatu nauttia lumentulosta, huh huh sentään. Lenkitkin saavat uutta tehoa kun saa tarpoa / juosta pehmeässä lumessa.

Saatiin taas varmistusta siitä, ettei painileikit sovi kipeälle selälle. Benson painii niin nätisti ja tasaväkisesti äidin mäyräkoiramixin kanssa, mutta seuraavana päivänä on selkä kankea ja aristava ja ravi töpöttävää. Täytyy näköjään kieltää kaveruksilta tämä leikki. :(

Perjantaina aloitimme toko-kurssin ProCaniksessa Marian opastuksella. Meillä on tokoilutreenit olleet aika vähäisiä ja treeneistä on ollut taukoa, mutta nyt on motivoivaa lähteä treenaamaan kun tietää mitä tekee. Tai ainakin toivottavasti tietää, uutta oppia tuli niin että toivon sisäistäneeni kaiken.Maria katsoi Bensonin seuraamista. Benson seurasi hyvässä mielentilassa, pääsääntöisesti paikkansa pitäen. Treenaamisen kohteeksi tuli tässä vaiheessa muun muassa:
- takaosan käytön harjoittelu paremmaksi kulmissa (piruettia makupalan avulla)
- seuraaminen käännöksissä, nyt Benson tahtoo valua niissä vähän kauemmas mun jalasta eikä pidä riittävän tarkasti paikkaansa. Harjoittelemme skarppiutta niin, että pysähdyn heti kulman jälkeen.
- apujen häivytys: nyt oon käyttänyt makupalaa apuna, tästä pitäisi päästä eroon ja saada Benson katsomaan oikea paikkansa mun jalan mukaan.
- emäntä saisi pikkuhiljaa opetella kävelemään suoraan ja hallitsemaan ne yli-isot jalkansa käännöksissä, sekä tekemään vähemmän töksähteleviä pysähtymisiä ja käännöksiä ;)

Harjoittelimme myös noutokapulan suussa pitämistä, tämä oli meille uusi juttu eli puhtaalta pöydältä lähdettiin. Kapula suuhun, tavoitteena ettei sitä mälvätä vaan pidetään kunnes tulee naksautus. Saimme kotiläksyksi harjoitella tätä + muusta materiaalista tehtyjen esineiden suussapitämistä. Olemme tehneet pikkuisia treenituokioita:

Puudeli on tarkkana

Eilen treenattiin erilaisten esineiden (noutokapula, tunnistusnoudon kapula, kiintoavain, viivotin, kynä, metallinen kellonhihna) pitämistä nätisti suussa. Puudeli alkoi hiffata jutun jujun. Tänään kyllästyin siihen, että esine piti tunkea toisen suuhun. Otin tämän päivän tavoitteeksi, että Benson palaa halusta ottaa esineen suuhunsa. Pienen riehutusleikin ja naksuttimen avulla tässä päästiin alkuun. Eilisen pitoharjoitukset auttoivat siihen, ettei koira tänäänkään mälvännyt esineitä suussaan. Nyt suunnitelmissa on edelleen lisätä innokkuutta ottaa esine suuhun ja pitää sitä esinettä siellä kuonovärkissä kunnes toisin sanotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti