sunnuntai 8. tammikuuta 2012

8/1/2012 Nousu kakkosiin

Käytiin tänään Tamskin agi-kisoissa suorittamassa kaksi medi1 -rataa. Nää oli meidän 3. ja 4. virallinen kisa ja 5. ja 6. kisa ylipäätään, epikset mukaanlukien.

Rata odottaa suorittajaansa.


Eka rata oli Kari Jalosen käsialaa. Karin tiedän tuomariksi, joka tekee haastavia ratoja, joissa on aina joku jekku. Päätin ottaa Karin radan varman päälle ja saatiinkin nollarata ja toinen LUVA. Rata ei ollut ihan sujuvin, mutta ei meillä ollut mitään suurempaa hätääkään. Benson oli varma, sen kanssa on niin kiva mennä! Me ollaan jotenkin nyt löydetty se yhteinen sävel agi-radoilla, vähäisestä harjoittelusta (tai ehkä juuri siksi?) huolimatta. Itsellä oli rento fiilis, joka välittyi koiraankin. Oon koko viikon odottanut näitä kisoja, musta on niin huippua päästä radalle Bensonin kanssa. Ja sitten se video:
Toinen rata oli Asko Jokisen suunnittelema. Askosta mulla ei ollut mitään ennakkokäsitystä, enpä tosin oo vielä paljon näissä agi-piireissä pyörinytkään. Askon rata oli tosi kiva ja meille sopiva. Vaikka olin ekan radan nollaan tyytyväinen, päätin pistää tossua toisen eteen vähän ripeämpään tahtiin että saataisiin nopeampi aika. Se kannatti senkin puolesta, että ekan radan mennäänkö-eikö-mennä-sählingit jäivät pois ja rata oli paljon sujuvampi. Eniten tällä radalla lämmittää se, että sain keppien jälkeiseltä hypyltä käännettyä Bensonin tiukasti putkelle. Palkaksi saatiin luokkavoitto (1./21) nollaradalla, aika oli 13,44s alle ihanneajan, nopeus 4,08m/s. Saatiin myös SERTI ja meistä tuli kakkosluokkalaisia! :)
Palkintopallilla.


Väsynyt voittajakoira.
 
Kisojen jälkeen lenkkeiltiin, nukuttiin, saunottiin ja venyteltiin.


Mukavaa oli kisata, etenkin kun kisoissa tapaa niin mukavia ihmisiä!

2 kommenttia:

 1. Etenkin toinen rata todella hallittua ja hyvää tekemistä! Onneksi olkoon luokkanousijoille, mitä tuuletin mielessäni kun hikoilin tulospalvelussa ja sain teidän nollalappuja käteen! Tosi hienoa!
  Ja kyllä Bensonista vielä enemmän vauhtia löytyy kun tuo, minusta se näyttää vähän hillityltä verrattuna mitä se on treeneissä joskus mennyt. Kisatilanne vaikuttaa helposti koiraan, vaikkei tuntuiskaan että jännittäis. Kun saa lisää kokemusta ja varmuutta, niin koirankin meno muuttuu.
  Nyt kakkosiin skabailemaan ja tuolla menolla te olette pian jo kolmosissakin! :)

  (Epäoleellisena huomautuksena, että virallisissa kisoissa kaikki FIX-rekisterissä olevat koirat merkitään x-rotuisiksi, vaikka sinällään sillä ei ole merkitystä muuten kuin tilastojen kannalta joita rotustarteista pidetään vuosittain.)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Laura! :)
  Joo meno ei ollut ihan niin vauhdikasta kuin mihin Bensonilla olis paukkuja, varmaan se mun jännääminen näkyi siinä että varmistelin enemmän kuin treeneissä, ja sitä kautta Bensonkin oli hitaampi. En tiedä tekeekö tää harjoittelun vähyyskin sen, että Benson kyselee multa enemmän että mihin mennään, eikä irroittele ihan niin vauhdikkaasti kuin esim. syksyn treeneissä.

  VastaaPoista