tiistai 17. huhtikuuta 2012

17/4/2012 Viimeistelytreenit

Kävin tänään tekemässä vielä viimeiset treenit ennen huomista toko-koetta. Tarkoituksena oli vielä vahvistaa Bensonin paikkamakaamista hiljaa ja tehdä rento viimeistelytreeni hyvässä hengessä. Menimme Tallille kun siellä oli agilityryhmä treenailemassa viereisellä kentällä. Benson keskittyi täysillä eikä yhtä vilkaisua lukuunottamatta välittänyt yhtään, vaikka viereisellä kentällä haukuttiin ja juostiin esteitä. Paikkamakuussa ei vinkunut yhtään. Katsoa killitti vain. Halli oli jotenkin ihan syväjäätynyt ja olin laittanut Bensonille lämpimän haalarin päälle, jos olisikin tarvinnut olla pidempään paikkamakuussa. Haalarin kanssa pari maahanmenoa jäivät vaillinaisiksi, mutta treenattiin niitä sitten kotona ilman vaatteita ja menivät hyvin.

Treenasin tänään omassa toiminnassa sitä, että hymyilisin koko ajan. Sain idean Mujusen teksteistä. Onpa hauskaa huomenna nähdä Salme tuomaroimassa, kun olen lukenut hänen kirjaansa Tie tottelevaisuusvalioksi siitä lähtien kun Benson pentuna tuli meille.

Treeneistä jäi hyvä maku; meillä oli tosi kivaa Bensonin kanssa ja harjoitukset sujuivat suunnitellusti. Tuntuu, että palkkaaminen omalla toiminnalla (Benson rakastaa esim. hypätä käsien välistä), eikä niin että aina heittää lelua poispäin itsestä, on auttanut tekemään itsestä entistä mielenkiintoisemman Bensonin silmissä. Se oli kyllä hyvä oppi perjantaina Marian tunnilla.

Huomisissa kokeissa jännittää, että kuinka kylmä lattia tai muut eläimiin ylipäätään liittyvät yllätystekijät ja oma jännitys vaikuttavat suoritukseen. Kuitenkin pahinta mitä huomenna voi tapahtua, on ettei saadakaan 1-tulosta, eikä se ole mikään maailmanloppu. Arvokasta kokemusta saadaan joka tapauksessa. Toivon että osaan nauttia kisasuorituksesta ja olla jännittämättä liikoja. :)

2 kommenttia:

  1. Onnen peukut täällä pystyssä!! Olette kyllä hyvin valmistautuneet ja Salme on kiva tuomari :-)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä! Hyvin se menee kun ottaa avoimen asenteen ja ajattelee positiivisesti. Minä oon ehdottomasti hymyilemisen kannalla, mutta sain aikoinaan noottia yhdeltä tuomarilta siitä, että se on "liian voimakasta kontaktia koiraan". :|
    Ei kai tokon tarvitse olla totista?

    VastaaPoista