keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

18/4/2012 ALO1 :)

Olimme tänään Bensonin kanssa ensimmäisissä tokon alokaskokeissa, jotka järjesti TamSK Sääksjärven Tallilla. Tuomarina toimi Salme Mujunen, joka oli todella kannustava ja kiva tuomari!

Kisa oli jännittävä kokemus. Paljon taas oppi itsestäkin; vaikka tuntui ettei jännitä niin ääni oli kimeä ja ajatukset jotenkin puuromaiset. Sellaista rentoutta ja rutiinia pitäisi saada omaan kisaamiseen. Benson katsoi ajoittain vähän kummissaan kun emäntä käyttäytyi oudosti. Eniten jännäsin paikkamakuuta, ja tämän jälkeen sitä että saan Bensonin viriteltyä hyvään vireeseen.

Tulokset:

Luoksepäästävyys 10/10p    Salme oli kiltti ja antoi kympin vaikka Benson nosti pyllynsä ulos tervehtiessään iloisesti. Tätä voisi treenailla hiukkasen.
Paikalla makaaminen 18/30p    Benson meni ensimmäisellä käskyllä maahan. Kun käännyin ympäri 20m päässä, suusta meinasi päästä "Voihan p*rkele" kun näin koiran puolitangossa makaamassa. Siitä hää sitten hivuttautui istumaan. Tämän jälkeen 2 minuuttia tuntui hyvin pitkältä ajalta, varsinkin kun koira näytti siltä kuin se olisi vain vaivoin pysynyt paikoillaan. Seisoin suu viivana kuin suolapatsas, etten vahingossakaan olisi antanut sille mitään valheellista kuvaa käskystä. Ihme kyllä koira pysyi paikoillaan. Ai niin ja vinkuihan se. Ei nyt onneksi täyttä huutoa mutta kyllä niin että hyvin kuului.
Seuraaminen kytkettynä 20/20p  Tehtiin L-kirjaimen mallinen seuraamiskaavio. Huomasin itse videolta, että vasen käteni liikkuu oudosti etenkin käännöksissä, mutta liikkuipahan nyt kumminkin jonkun verran. Tätäkin voisi treenata lisää...
Seuraaminen taluttimetta 40/40p  Tämä sujui mukavasti ja Benson seurasi tarkasti.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0/20p   En tiedä mitä tässä tapahtui. Satakunnan lennostolla oli sopivasti lentoharjoitukset yläpuolella, mutta ei sekään oikein voi selittää sitä ettei koira mene maahan. Lisää treeniä tähän ehdottomasti. Etenkin se on meillä ongelmana, että Bensonilla herkästi jää kyynärpäät vähän ilmaan. No, sitä mitä on palkattu (= mitä on hyväksytty) niin sitä myös sitten saa. Tähän tarkkuutta. Ikävät pistemenetykset kuitenkin liikkeessä jonka piti olla kohtuullisen varma.
Luoksetulo 30/30p 
Seisominen seuraamisen yhteydessä 20/20p Tässä sain täydet pisteet, mutta voisin treenata paremmin sitä että ne tassut pysyvät varmasti maassa kuin liimattuna.
Estehyppy 19/20p  Siirteli hieman tassuaan esteen toisella puolella seistessä.
Kokonaisvaikutus 10/10p  Salme sanoi että hän ei ikinä lakkaa ihailemasta sitä, että koiralla on koko ajan näin vahva katsekontakti omistajaansa. Oli mukava kuulla kuinka sydämestä tämä kommentti häneltä tuli, se kyllä pelasti mielen ja parit pikku töppäykset unohtuivat. :)
Yhteispisteet 167/200 pistettä

Saimme 1-tuloksen ja paljon ideoita asioista joita pitää treenata:
- virittelysanat ennen liikkeitä nyt todenteolla käyttöön!
- eri äänenkorkeus eri käskysanoille
- paikkamakuutreeniä oikealla etäisyydellä ja muiden koirien kanssa - nyt kaikki koirakaverit treeniseuraksi!
- nopea ja varma maahanmeno alas asti
- paikallaan seisomiseen varmuutta
- omaa varmuutta lisää

Tässä suoritus vielä videolla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti