sunnuntai 30. joulukuuta 2012

30/12/12 Wallikset aksaa!

Näimme eilen Wallis-porukalla Espoon Univet-hallilla agilitytreenailun merkeissä. Paikalle pääsivät melkein kaikki, ainoastaan iskä Wallu ja yksi pentusisaruksista eivät päässeet pitkän matkan takia.

Mikko piti meille treenit. Osa ei ollut käynyt kertaakaan agilitya kokeilemassa, osa meni jo melkoisen suvereenisti. Taon kanssa oltiin tehty vain putkea ja perushyppysarjan avulla hyppytekniikkaa ja irtoamista. Hyppytekniikka tällä honkkelilla vaatii vielä paljon treeniä, kuten alla oleva kuva osoittaa. Tao ei osannut arvioida ponnistuskohtaa vaan ajautui liian lähelle estettä:


Meidän treeni alkoi yhdellä hypyllä, sitten tehtiin kaksi peräkkäin, sitten kaksi hyppyä ja putki. Tein taas perisyntiäni eli kädet huiski kuin olisi mikäkin kärpäslauma ympärillä, tämä on asia johon todella täytyy keskittyä. Mikko käski mun muutenkin rauhoittaa omaa ohjaustani, ja kun sen tein niin yhtäkkiä ei ollutkaan niin kiire ja meno soljui sujuvammin. Koska perushypyt sujuivat hyvin, Mikko innostui teettämään meille ohjauskuvioita. Pakkovalssissa opin, että Tao on herkkä liikkeilleni: liike onnistui kun maltoin odottaa riittävän pitkään ennen peruuttamista.

Pakkovalssia ensi kertaa (Kuva: Lari Tapola)

Takaaleikkaus sujui Taon osalta hyvin, koska se irtoaa hyvin esteelle. Minä olin heikoin lenkki kun en osannut juosta järkevää linjaa. Tämäkin saatiin kuitenkin lopulta onnistumaan. Neljän esteen suora + putki onnistuivat vauhdikkaasti, Tao on perushyppysarjatreenin avulla oppinut Eteen-käskyllä hyppäämään edessään olevat esteet ja irtosi hienosti suorittaen myös lopussa olevan putken. Opin etten saa sanoa Putkeen-käskyä Taon ollessa esteen yläpuolella, koska pentu häiriintyi tästä ja tiputti riman. (Häiriösiedätystä tulevaisuudessa) Putken jälkeen oli toinen estesuora takaisinpäin. Tässä ongelmaksi koitui toinen este putken jälkeen, jonka Tao mielellään kiersi. Myös valssia kokeiltiin, mutta en saanut oikein tuntumaa tähän: Taon vauhti on jotain aivan toista kuin puudelin ja mulla tosiaan tuntui vuoden tauko agilitysta. Mustavalkoinen sujahdus vaan näkyi ja tunsin oloni hitaaksi elefantiksi. Tämän jälkeen kokeiltiin sihahdusta jarruna; Tao putken kautta esteelle jossa annoin jarrusihahduksen ja työnsin namin suuhun. Näitä täytyy alkaa treenailla. Opin myös että valssissa täytyy mukailla koiran liikkeitä: muuten Tao ohjausherkkänä koirana teki esteen takana täyskäännöksen ja hyppäsi esteen myös takaisinpäin.
Lopulta olikin meidän aika mennä kentän laidalle ihailemaan muiden menoa. Samalla Tao sai harjoitella, että kentän laidalla ei kuulu huutaa vaan maata asiallisesti. Tao ryömi syliini, tunki kuonoaan kainaloon, nyrsi etuhampailla leukaani ja oli niin iloinen kuin olla voi. Ihan kuin se olisi kiittänyt että olin mahdollistanut sille näin hienon kokemuksen :) Meidän ensimmäisestä aksatreenistä jäi äärimmäisen hyvä maku ja olipa kivaa, että pystyttiin tekemään vaikka mitä! Taolla ei kertaakaan lähtenyt mopo käsistä vaan sillä pysyi korvat päässä. Hirmuinen honkkeli se kyllä on muihin sisaruksiinsa verrattuna ja niin keskeneräinen. Erityisesti Beccan supervauhdikas meno teki vaikutuksen!

Becca
 
 Agilityn jälkeen otettiin pihalla yhteiskuva, minkä jälkeen pennelit saivat painaa menemään. Kaikki ovat kivoja, tasapainoisia koiria.

Edestä taakse: Becca, Pippa, Piu  ja Tao

Välillä pitää juosta pois...
Että voi  juosta takaisin!


Walliksilla riitti vauhtia!

Pentueen isoin ja pienimmät
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti