torstai 3. marraskuuta 2011

3/11/2011 Viikon treenikuulumisia

Mun pitäisi oikeasti laatia opetussuunnitelmaa hoitotieteen opetuskurssia varten, mutta jotenkin tämä blogin kirjoittaminen on paljon mielenkiintoisempaa..

Ajattelin kertoa meidän treeneistä, koska olen niin onnellinen niistä! :)

Maanantaina kävin treenailemassa tokoa. Bensonin seuraaminen on muutamassa viikossa parantunut tosi paljon. Parannettavan varaa kuitenkin on mm.:
- Bensonin kontakti tippuu aina välillä
- käännöksissä oikealle seuraaminen jää vielä helposti väljäksi ellen avusta makupalalla (tähän sain eilen vinkkejä)
Hyvinä asioina täytyy mainita se, että Bensonlla on kova halu tehdä töitä ja se on alkanut tiedostaa oman paikkansa seuraamisessa. Pallolla (varovasti!) palkkaamalla olen saanut seuraamiseen intoa. Askelsiirtymissä on tullut edistystä, oikeastaan kaikki muut sujuu aika nätisti paitsi vasemmalle siirtyminen. Makupalaa pitää häivyttää pikkuhiljaa.

Tiistaina treenattiin koiratanssia. Benson oppi  peruuttamaan vauhdilla mun ympäri putken keskellä. Sain avattua putkea, mutta ihan kokonaan ei vielä olla päästy siitä eroon. Kotona treenattiin ympäri peruuttamista tuolien avulla:Koiratanssissa on hirveän monta käskysanaa, en meinaa keksiä että minkä sanan liittäisin tuohon mun ympäri peruuttaen kiertämiseen. Käytössä on jo sanat Kieri, Ympäri (pyörähtää vastapäivään), Pyöri (pyörähtää myötäpäivään) ja Peruuta. Oliskohan Taka hyvä? Harjoiteltiin takajalkojen varassa istumista. Koiratanssitunti on koiralle henkisesti aika haastava, koska tunnin aikana treenataan monia eri asioita. Olen ottanut tavaksi, että treenaan paria uutta asiaa ja kertaan jo opittuja temppuja. Ohjelmaa en ole vielä alkanut miettiä. Upeita esikuvia ovat esimerkiksi he:

Eilen käytiin trimmauksen jälkeen treenailemassa tokoa Hervannassa. Aiheena oli kaukokäskyt ja seuraaminen (tempon muutokset, käännökset).
Benson osaa mennä makuulle / nousta istumaan paikoillaan pysyen, jos seison sen lähellä. Seisomaan nousu onnistuu ok, tosin siinä se siirtyy vähän eteenpäin. Aloin liittää käskyihin käsimerkkejä. Mietin jos laittaisi maahan esim. laudanpätkän ja sen avulla saisi ohjattua koiran pysymään paikoillaan.

Kaukokäskyt (istu / maahan) ovat tällä mallilla:
Kaippa nyt täytyisi ruveta miettimään sitä opiskelutehtävää. Paljon mielenkiintoisempaa on miettiä tätä koirankoulutusta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti