maanantai 8. lokakuuta 2012

8/10/12 Oivalluksia!

Tänään pakkasin pojat Toyotaan ja suunnattiin Helenalle. Helenan kanssa treenattiin jälkeä ja katsoin kun Lissu teki esineruutua. Lissu suoritti vaikean jäljen kuono niin syvällä jäljellä, että se yritti ryömiä puiden alta. Ojat ja tiet eivät tälle malille olleet ongelma eikä mikään. Tässä on tavoitetta. :) Lissun into jäljestää ja tuoda Helenalle esineitä oli mahtavaa katsottavaa. Oikeastaan kaikki se halu, jolla Lissu teki hommia, oli niin ihailtavaa. Taolla oli Helenan mukaan hyvä haju jäljestämisestä, mutta kuono välillä aaltoili; pääsääntöisesti oli alhaalla jäljellä mutta välillä nousi ylemmäs. Pitäisi vaan aina heti hoksata heti pysähtyä ja jatkaa vasta sitten, kun se kuono on laskeutunut, eikä antaa yhtään edetä ilmavainulla tai sen tapaisellakaan.

Lissu palauttaa vauhdilla esinettä

Iltapäivällä tottisteltiin pihassa, ja sain päivän suurimman ahaa-elämyksen. Tao leikkii hyvällä vireellä, mutta esim. seuraa neutraalissa tunnetilassa. Ja mä haluaisin että kaikki toko perustuisi valtavaan motivaatioon, jossa mä annan sille luvan tehdä asioita, jotka on sen mielestä huippukivoja. Sain hyvän vinkin rytmittää tottistelua: lyhyempää leikkipätkää, lyhyempää seuraamispätkää jossa vire säilyy huippuhyvänä. Leikitän Taon hyvään vireeseen, sitten lähden kävelemään reippaasti poispäin jolloin Tao tulee intoa piukassa mukaan. Siihen seuraa-käsky ja namin avulla ohjaus oikeaan paikkaan, muutama askel seuruuta ja innokas palkkaus. Vire ja tekemisen into kasvoivat jo yhdellä treenikerralla selvästi. Taolla on niin hyvä itsehillintä, etten usko että sen kohdalla ollaan tällä treenityylillä lähelläkään sellaista ongelmaa, että se kuumuisi liikaa ja alkaisi häsätä. Mutta täytyy tätäkin (ja mahdollisesti ilmaantuvaa ääntelyä) pitää silmällä, ja uskon että virettä saa helpommin alas kuin ylös. Mitään malia en Taosta tavoittele, mutta tekemisen iloa itse suorituksiinkin haluan lisää, ja sitä paitsi tämä treeni oli superhauskaa varmasti molemmista. Tässä vähän tämän päivän treenailua, haettiin tuntumaa. Ekassa pätkässä on liian pitkää leikittämistä ja liian pitkää seuruuttamista. Taon intoon olen tyytyväinen. :)



Illalla näin ava-kanavalta Nietosvaaran Päivin tilalla kuvatun paimennuksen alkeet -ohjelman: Koiran elämää. Nyt sain hyvän oivalluksen siitä, mitä mä teen seuraavalla kerralla lampailla Taon kanssa. :) Onneksi seuraava kerta sijoittuu juurikin Päivin luokse, kun lokakuun lopussa meillä on Tanjan järjestämät paimennustreenit siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti