keskiviikko 19. joulukuuta 2012

19/12/12 Joulua odotellessa

Viime viikko sujui vauhdikkaiden treenien merkeissä Taon kanssa. Laitoin Marian vinkistä leluun ohuen narun, jonka avulla sain nyittyä lelua niin että se "pakeni" arvaamattomasti Taon edestä. Leluksi valitsin Messarista ostamani lampaankarvaisen motivointipatukan, johon Tao oli kovasti tykästynyt. Taosta löytyi ihan uudet kierrokset! Se jopa käy varastamassa patukan mun treeniliivin taskusta. Taon ongelmaksi ja koulutushaasteeksi on selvinnyt aijaaminen, jota yritän ratkoa saamieni hyvien ohjeiden ja vinkkien avulla. Aijjaaminen ei ole supervahvaa, mutta Tao ei tee sellaisella nopeudella jota toivoisin, joten asia vaatii toimenpiteitä.

Tehtiin perjantaina jääviä kierrättämällä. Narulelun avulla nostatin Taon kierrokset kattoon kiertämisessä, jolloin saatiin esille ongelma ettei jääviä ollutkaan niin helppo tehdä. Tähän käsiavustuksella onnistuneita toistoja.

Paikkaistuminen 2min rivissä ongelmitta, Tao istui kuin puunjumala. :D Paikkamakuussa tajusin etten oo opettanut Taolle maahanmenoa sivulta, tässä pientä säätöä ja jäi mutkalle. Makoili varsin tyytyväisenä ja lunkina rivissä, ympärilleen nauraen katsoen, häntä heiluen. Meininki oli niin rento, että kymmenkunta sekuntia ennen ajan loppumista kellahti lonkkalevolle. Paikallamakaaminen ei ongelma - lihasten puuttuminen ja pentulöysyys sen sijaan vaativat kypsyttelyä!

Kaukot etenee, tuntuu ihan uskomattomalta kun Bensonin kanssa ne on olleet niin hankalia! Seiso-maahan menee hyvin, pääsen jo asentoon jossa seison edessä kädet sivulla. Kotona kokeilin ja peruu-käskyllä sai hyvän ajatuksen siitä, että peruuttaa taaksepäin istumaan. Nyt suunnitelmissa jumpata kaukoja, tässä ollaan edetty niin ettei tarvitse ihan kuonosta viedä vaan siirrän vastuuta oikeasta liikeradasta pennulle.

Eilen tehtiin Minnan treeneissä pari vauhtinoutoa. Tao oli jotenkin vähän löysä eilen. Olisi voinut vauhdikkaamminkin mennä kapulalle, mutta meni kuitenkin laukalla mennen tullen. Seuruussa Minnan mukaan asento näyttäisi jopa paremmalta ilman namia, koiraystävällisemmältä kun Tao ei ole ihan kaula pystysuorassa. Itselle tulee vaikutelma että Taon ryhti laskisi ja se kulkisi pitkänä, mutta Minnan mukaan ainoa ero olisi siinä ettei pää ole ihan niin pystysuorassa. Tässä suunnitelmana suorien pätkien seuruuta Taon tarjoamisen kautta ja sivuttain/taaksepäin seuruita /askelsiirtymiä namiavusteisesti. Tehtiin eilen myös alokasluokan hyppy, joka alkaa olla valmis. Tässä Tao seisoo kuin maahanliimattuna esteen toisella puolella. En ole vielä yhdistänyt tähän sivulleistumista, koska Tao ennakoi niin herkästi. Luoksetuloa oon tehnyt niin, että heitän lelun jalkojen välistä taakse.

Tänään käytiin Piiran luona Halikossa. Tao muutama viikko sitten hyppäsi arviolta 1,5m ilmaan ja räsähti alas, tassut leviten liukkaalla laminaatilla. Oli näyttänyt sen jälkeen kuin olisi sattunut, itse en ollut paikalla. Tämän jälkeen ei ole harrastanut ilmaloikkia. Huomasin, että on vähän vino ja sain kinuttua Leenalle peruutusaikapaikan. Hyvä että kävin, SI-nivel oli mennyt vinoon ja selkärangassa oli kierteisyyttä, kaikki saatiin yhdellä käsittelyllä korjattua ja selkä suoraksi. Leena huomasi, että Taon lihaksisto on vähän epäsuhtainen tokoilun johdosta; vasemman puolen lihaksisto on vahvempi. Tähän saatiin hyvät ohjeet oikean puolen lihaksiston vahvistamiseen, jotta lihastasapaino saataisiin normaaliksi.

Piiran jälkeen suunnattiin Rekijoelle Tanjaa, Jallista ja muita moikkaamaan. Oli taas ihan huippumukavaa, olen niin onnellinen kun meillä on niiiin mukava kasvattaja! :)

Bensonin kanssa tokoilin eilenillalla reilun viikon tauon jälkeen, ja pieni villaeläin oli niin innoissaan ja tosissaan, että siltä pääsi kesken tekemisen pieniä parahduksia! Tein jääviä ihan pentuharjoitustyyliin, tuntui hassulta treenata miniatyyripuudelini kanssa kun on tottunut vähän isompaan. Kaukoja tehtiin myös ja niissä on kovasti tepastelua, olen lohduton, mutta samalla muistutan itseäni että säännöllisellä treenaamisella saadaan myös tuloksia. Lopuksi tein tunnarikapulan piilotuksia kotona. Benson löysi kahdella ekalla kerralla, Tao viimeisen. Löytäjä sai hurjasti namia ja kehuja tuodessaan tunnarikapulan mulle.

Blogger herjaa että kuvakiintiö olisi käytetty, mietin ratkaisuja kuvien saamiseksi blogiin.. :-/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti