sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lajikirjoa

Perjantaina tein lämmittelylenkillä Mouhijärven ihaniin metsiin u:n mallisen metsäjäljen, jossa kaksi kulmaa vasemmalle. Lopussa keppi. Tao on jotenkin henkisesti kehittynyt kovasti viime vuodesta. Se jäljestää kivalla asenteella häntä pystyssä, edeten itsevarmemmin kuin viime kesänä. Löysi kepin itse, mutta tarvi sen että mä himmasin vähän liinasta ettei painanut yli. Puudeli pääsi tämän jälkeen mielenvirkistykseksi tekemään samaisen jäljen, ja sekin on jäljestäjänä kehittynyt (tosin mä oon kävellyt ko jäljen kahdesti ja Tao kerran että on siinä aika voimakkaat tuoksutkin), ja näkisittepä kuinka innoissaan se etenee jäljellä! Tao oli hurjana meidän jäljestäessä, herra tyyni harvoin kuumenee mutta nyt kuulin kuinka se hakkui meidän perään ja oli kietoutunut hihnansa kanssa puun ympärille.

Tämän jälkeen hyvillä mielin aksatreeneihin. Tämän iltainen rata tarjosi sellaisia kiemuroita, että olin skeptinen kuinka meidän käy. Etenkin kun itse olin yövuoron jälkeen nukkunut muutaman tunnin graduohjaukseen menemisen takia. Todettiin Markon kanssa, että mulle sopii paremmin väsyneenä ohjaus, koska sähläsin paljon vähemmän. :D- Tokalle esteelle tehtiin pakkovalssi. Tao on välillä mun ohjauksesta huolimatta kuumentuessaan karannut suorittamaan esteen takaakiertona, nyt tuli nätisti ohjaukseen.
- 3-esteelle lähestyessä koira piti saada kiertämään este riittävän kaukaa takaa, jotta se hyppäsi esteen jälkeen suoraan pujottelun aloitusta kohti ja ettei linja esteen jälkeen olisi ollut kohti putken (12) suuta. Tämä saatiin aikaan merkkaamalla koiralle ponnistuskohta ja siitä siirtymällä kohti pujottelua.
- 5-esteelle tehtiin valssi ja siitä 6-esteelle vastakäännös, jolla sain takaakierron tehneen Taon kääntymään tiukasti kohti putken suuta
- 9-esteelle tehtiin koiran takaakiertoon lähetys, ja heti kun koira oli irronnut takaakiertoon, lähdettiin etenemään. Koiran ponnistaessa vilautettiin katsetta oikean olkapään yli, ja heti kun nähtiin vilaus koirasta niin vaihdettiin ohjaus vasemmalle puolelle, näin saatiin hyvä eteneminen 10-esteelle.
- Rengas (13) oli ihan vaiheessa, sitä ei olla tehty juuri lainkaan ja Taoa hirvitti kun se heilui. Se treenilistalle!
- Putken 14 aikana piti saada riittävä etupelto koiraan, jotta pääsi sujuvasti lähettämään sen takaakiertoon esteelle 15
- esteiden 15 ja 16 pieni vastaisen käden vilautus jotta koira pysyi oikealla linjalla
- ennen 16 -estettä selkeä rytmitys, koiran lähetys hypylle, pysähdys jotta koira esteen jälkeen kiersi vasemman puoleisen siivekkeen ympäri kohti ohjaajaa, siitä vasemmalla kädellä koira sylikäännökseen. Me jäätiin hinkkaamaan tätä kohtaa, ekalla kerralla Tao lensi 16-esteeltä putkeen. Sitten mä tein jatkuvasti liian voimakkaan rytmityksen, jolloin Tao kuuliaisena pysähtyi vilkaisemaan mua. Sylkkäreihin se tuli kivasti, tosin niissä oli nami apuna. Niitä pitäisi nyt malttaa tehdä ilman esteelle lähetystä, jotta Tao malttaisi tulla sylkkäriin kunnolla eikä lähtisi ennakoimaan.

Eilen aamulla tein heti herättyäni jäljen meidän pihan nurmikolle, jolla ei ollut kukaan ehtinyt vielä käppäillä. Jäljellä oli osin maastonmuotojen ohjaamana 7 kulmaa, joista 5 suoria kulmia. Nami oli alkuun joka askelella, etenkin kulmissa, sitten joka kolmannella askelella ja loppupuolella taas tiheämmin. Askelet olivat lyhyet. Jäljellä oli kolme keppiä. Alkuun Taolla meinasi olla vähän kiire, mutta jarrutin sitä liinasta ja se rupesi etenemään huolellisesti. Oli hauska seurata sen reaktiota keppiin - oikein näki kuinka se pienen hetken mietti että mikä tää juttu olikaan, ja sitten lamppu syttyi ja se iloisena toi sen mulle saaden ekstraherkkua. Nyt se löysi kaikki kepit ilman mitään mun apuja. Kivoja onnistumisia ja oivaltamisen iloa Taolle! Benson sai taas tehdä tämän nurtsijäljen ja kylläpä sekin jaksoi hienosti keskittyä.

Myöhemmin Teiskossa tehtiin vähän tokoliikkeiden osia; nopeita maahanmenoja, seuruuta, yksi stoppi sekä luoksetulo. Tao tuli hirveällä vauhdilla täysillä päin jalkoja, vaikkei mulla ollut lelua tms näkyvillä.

Tänään treenittiin Hellun kanssa meidän viereisellä hiekkakentällä, aurinko porotti täydeltä taivaalta ja lämpöä oli n 25 astetta. Ekassa setissä tein liikkeiden osia, sivulle/eteen-istumisvaihtoja, nopeita maahanmenoja apujen kera, seuruuta niin että Hellu kepin avulla muistutteli takapään suoristamisesta Taolle. Tao lähtee hyvässä asennossa seuraamaan, mutta alkaa hieman poikittaa matkan edetessä. Kepillä koskettaessa suoristaa, mutta ei kuitenkaan heitä takapäätään yli.

Tao oli toisen setin alussa aika kuumissaan. Tehtiin kokeenomaisena seuruu ja liikkeestä seis. Seuruussa sivulletuloissa jäi usein vähän liian eteen, ja oikealle käännöksen jälkeen peppu taas vähän aukesi. Tao tahtoo vähän kietoa poskeaan mun jalkaa vasten, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Käännöksissä vasemmalle käyttää takapäätä hyvin, käännöksissä oikealle heittää takapäätä vähän liikaakin. Liikkeestä seis taisi olla ihan ok, siitä ei puhuttu sen enempää. Sitten leikkipalkka. Toisessa setissä tehtiin lyhyt seuruupätkä, jossa pari paikallaan käännöstä. Seuraavaksi liikkeestä maahan kokeenomaisesti ilman apuja, ja taas Tao reagoi käskyyn heti, mutta itse maahanmeno oli hidas. Tämän jälkeen tehtiin vielä luoksetulo, jossa vauhti olikin tosi huono. Yritin sitä parannella, mutta lopuksi oli pakko todeta että koira oli niin kuumissaan enkä saisi siitä nyt parempaa vauhtia irti.

Tehtiin vielä paikkamakuut, taisi laittaa kuonon alas vasta toisella käskyllä. Läähätti mutta yritti silti pitää kuonon maassa tai ainakin niin lähellä maata kuin mahdollista. Muuten kivasti. Sivullenousu saisi olla nopsempi. Hankalaa, kun Tao ei saisi ennakoida mun palaamisen yhteydessä leukaa maasta irti nostaen, mutta käskyyn pitäisi reagoida salamannopeasti. Toivon ettei Pieksämäellä ole tällaisia helteitä, koska Tao ei ole mikään helteen rakastaja.

Tämän jälkeen mentiin Teiskoon. Tao irtosi eilen yllätyksekseni niin makeesti eteen-käskyllä pihan halki rannalle (etäisyys yli 60m) ja siitä järveen, että oli pakko ottaa tästä tänään video:Olen Taon uidessa treenannut sille suuntakäskyjä: eteenkäskyllä ui musta poispäin, ja oikea/vasen -käskyillä kääntyy. Onpa hauskaa ja Tao on oikea vesipeto ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti