maanantai 14. heinäkuuta 2014

Maanantaitokottelut

Oltiin tänään taas samassa Iidesjärven puistossa kuin viikko sitten. Mulla särki päätä ja närästi, mutta aika hyvin ne unohtuivat kun ajatukset upposivat tokoiluun.

Tehtiin ekassa setissä avoimen luokan liikkeet kokeenomaisesti kahden suorituksen kokonaisuuksina niin, että kahden liikkeen jälkeen palkkasin lelulla. Joka suorituksen jälkeen sosiaalinen palkkaus. Kun sanoin todella iloisesti jes ja kehut ja pysyin itse liikkeessä, niin mun mielestä Kulo näytti aikas kivalta (häntä heilui ja katsoi mua korvat pystyssä), mutta se oli kuulemma näyttänyt vähän siltä että joo joo, tehdään nyt vaan nämä työt alta pois.

Ekaksi oli
- seuruu. Seuraa nätisti, mutta jossain kohtaa tiputti kontaktin ja pääsin huomauttamaan tästä.
- seuraamisesta maahanmeno. Kiva.
Sitten:
- luoksetulo. Pysäytin käsimerkillä, oli siinä vähän vartaloapuakin mukana. Stoppi oli kiva, mutta Kulo luuli että saisi takapalkan ja teki tosi vinon stopin. Takapalkkaa käyttämällä stopista on tullut niin vino, että olen päättänyt että meillä on stoppi käsimerkillä ja maahanmeno tulee olemaan sanallinen. Monella oli näin tokon sm-finaaleissa ja näytti niin hyvältä, että ajattelin itsekin käyttää näitä. Käsimerkin käytöllä saan napakan stopin, eikä siitä seuraa mitään silmän käyttöä tms jälkiseuraamuksia.
- seuraamisesta pysähtyminen. Oli ollut napakka. Oli sivulle siirtyessä siirtynyt jotenkin vähän oudosti, hieman eteenpäin. Mutta loppuperusasennon paikka oli hyvä.
Sitten:
- nouto: meni hirveellä kiireellä kapulalle, ja pientä säätöä nostossa, mutta parempaan on mennyt. Ei pureskellut kapulaa palauttaessa, suora perusasento, hyvä irroitus.
- kaukot: teki hyvät napakat vaihdot pompulla, takajalat pysyi paikoillaan, ei vilkuillut liikkuria, mutta asennonvaihtojen yhteydessä etupää siirtyy pikkuhiljaa vinoon vasemmalle. Vaikka sillä puolella oli merkkikartio ja appari. Tähän tarvii nyt miettiä jotain... Läheltä ongelma ei mun mielestä tule niin selvästi esiin.
Lopuksi:
- tunnari. Unohdin teettää aluksi pelkän oman etsimisen, tehtiin heti kokeenomaisesti. Juoksi kapuloille täyttä laukkaa, osui heti oman kohdalle, jonka otti suuhun, mutta päätti sitten ruveta tarkastelemaan vielä. Pudotti oman suustaan, lähti nuuhkimaan muita, otti väärän suuhun mutta tipautti sen pian, palasi omalle ja toi sen laukalla luokse. Ei pureskellut palauttaessa. Tehtiin väliin yksi pelkän oman etsiminen, se hyvin. Sitten uudestaan kokeenomainen niin, että nyt oli paljon hajustamattomia kapuloita epämääräisessä muodostelmassa ja oma siellä jossain. Taas meni kovaa kyytiä, kapuloilla hajutyöskentelyä (ja siinä ja siinä, että onko haistelutyöskentely vielä nättiä), oman löydettyään lähti heti tuomaan sitä. Nätti palautus

Toisessa setissä tehtiin
- merkkiä hetsattuna ja sitten kierron kautta. Näistä on alkanut tulla kivat! Menee vauhdilla ja suoraan merkin taakse.
- voittajaluokan ruutu ekaa kertaa kokeenomaisesti. Osaa jo hienosti virittelysanalla hakea ruudun, sitten pyytää katseella lupaa. Liikkuroinnista otti hieman kierroksia: kun sanoin "valmis" niin nytkähti aika kunnolla. Ruutu-käskyllä juoksi ruutuun sata lasissa, stoppini tuli vähän myöhään ja ainakin toinen takatassu oli ruudun ulkopuolella kun meni käskystä maahan. Nätisti ruudussa, seuraamiskäskyllä tajusi tulla suoraan oikeaan paikkaan, tosin pidin katseen pitkään vasemmalle käännettynä.
- sitten: lähetin ruutuun mutta pysäytinkin jo matkalla, hyvin pysähtyi ja sai siitä juosta leluun kiinni.
- sitten vähän rikottiin pikkukoiran tekemistä: vuorotellen ruutuunlähetystä ja noutokapulan hakua, piti kuunnella tuliko ruutuunlähetys- vai noutokäsky. Alkuun meni hämyyn, mutta nopeasti sai ideasta kiinni ja sitten oikein keskittyi tekemään oikein.
--- ruutuunmenoissa täytyy ruveta vahvistamaan paikkaa, koska ampuu todella taakse...
- lopuksi tehtiin liikkeestä istumista. Tein vähän pohjille istumiskäskyä: lähetin Kulon kiertoon ja sanoin eri kohdissa istumiskäskyn, sitkeästi meni alkuun maahan. Sitten kun istuminen eri puolilla mua ja eri suuntiin mennessä alkoi onnistua, tein kokeilun: jätin Kulon istumaan, kävelin muutaman metrin päähän jääden selin kohti sitä, kutsuin Kulon ja käskin sen istua. Oli istunut hyvin harkitsevan ja keskittyneen oloisena. Näiden jälkeen liikkuroituna istuminen ei ollut mikään ongelma, vaikka liike oli hieman hidas, varmaan koska keskittyi niin kovasti.

Tao teki tänään aamulla tokoa hyvällä asenteella. Iltapäivällä se kävi hierottavana ja sillä oli lanneselässä nikamalukko joka aukeni hyvin, ja sen räätälinlihakset ovat todella kireät. Sitä ne ovat olleet kyllä aina siitä asti, kun se hujahti nykyiseen mittaansa. Hieronnan jälkeen Tao oli todella, todella kiitollinen hierojalle ja olisi sen mielihyvin osoittanutkin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti