maanantai 6. lokakuuta 2014

treenivideoita ja vauva-arkea puudelin silmin

Vähän hiljaiseloa viettää tämä blogi, kun arki on nykyisin niin kiireistä ja väsynyttäkin. Silloin kun olen saanut nukuttua yöni vähän paremmin, ollaan treenattu. Tai no, melkein joka päivä sitä jotain on tullut tehtyä, vaikkei aina välttämättä olisi edes viisasta, jos on ihan kuutamolla. On se koirahulluus siitä jännä laji, että veri vetää koulutuskentälle vaikkei meinaisi jaksaa. Koirien kanssa touhuamisesta saa kyllä pontta arjen pyörittämiseenkin.

Benson on ottanut vauvan hyvinvoinnin omaksi sydämenasiakseen. Ilokseni olen saanut huomata, että näyttäisi siltä että olen saavuttanut Bensonin luottamuksen; mä ehkä juuri ja juuri osaan hoitaa vauvan :-D Muiden sylissä / hoidossa jos vauva on, niin heitä pitää seurata tarkkaan, ja olipa se kerran mennyt eteiseen ulvomaan niin lujaa kuin kuonosta lähti, kun vauva oli itkenyt. Jos vauva itkee jonkun muun sylissä, niin Benson saattaa tulla hakemaan mut. Eilen makoiltiin Bensonin kanssa saunan lauteilla miedoissa löylyissä. Olohuoneesta kuului vauvan itkua. Benson nousi välittömästi ylös ja meni saunan ovelle pyytämään ulos. Ei auttanut vaikka itku loppui nopeasti eikä vaikka minä yritin houkutella sitä takaisin lauteille. Pakko oli mennä tarkistamaan vauvan vointi. Tänään vauva oli leikkimatolla, minä makoilin siinä lähettyvillä. Tao tuli tassuttelemaan meidän väliin, lähelle vauvaa. Benson murisi sille sohvalta ja katsoi niin vihaisesti Taoa. Älä mene vauvan lähelle! Benson tykkää makoilla lähellä vauvaa, eikä haittaa jos vauva potkii sitä pienillä jaloillaan. Se yrittää päästä nuolemaan vauvan naaman ja korvantaustat.

Koirat yllättävät aina, suurella sydämellään <3

Kulon kanssa ollaan treenattu voittajan liikkeitä. Kaukoja olen tehnyt kotitreneissä mennen parinkymmenen metrin päähän, silti ollen tarkkana kriteeristä eli että takatassut pysyy paikoillaan. Kaukoissa on haasteena suoritusvarmuuden ja oikean tekniikan lisäksi se, että Kulo ottaa häiriötä lähellään olevista ihmisistä, kuten liikkurista. Sitä ollaankin sitten treenattu kovasti pois. Joka harjoituksessa parantaa huomattavasti. Lisäksi Kulo tahtoo siirtää etupäätään vasemmalle. Huomasin, että jos on todella motivoitunut, nousee maasta istumaan puhtaasti vatsalihaksilla vetämällä, jolloin päätyy suoraan istuma-asentoon. Tässä on videolla meidän kaukot 22.9. Meinaa vähän ennakoida, mutta tästä näkee että on ainakin sisäistänyt painon siirron taakse:


Luoksarissa stoppi on alkanut vähän edistyä. On tullut jo joitain lukkojarrutuksia, ilman että on täytynyt antaa vartaloapua. Kyllä tässä vielä on kuitenkin kovasti hommaa että tämä on tarpeeksi hyvä. Hetsasin vähän niin, että palkkasin vaihtelevasti jo poispäinkävellessäni, sillä seurauksella, että mokoma on ruvennut nousemaan makuuasennosta puoli-istuvaan asentoon. Tätä on nyt sitten korjattu.

Ruudussa Kulo keksi uuden paikan, ruudun eteen ulos. Tämä oli välillä jo pois mutta palasi sitten taas. Tähän ongelmaan oli apua siitä, että lähetin Kuloa ruutuun ylipitkältä matkalta, jopa 60m päästä. Lelu oli ruudussa valmiina. Tässäkin aluksi teki niin, että juoksi vajaan 20m ja kääntyi kohti mua, eli oli tainnut oppia laskemaan laukka-askeleensa? Nämä ylipitkät matkat toivottavasti rikkoivat tätä kaavaa.

Tunnari on joko tosi näyttävä, tai takki auki -sähellys. Tässä videolla:

Kiitos Piialle videoinneista ja Jennille liikkuroinnista!

Meillä alkoi treenit uudessa Tamskin valkku 1-ryhmässä. Tänään on tokat treenit. Kulo kävi viime maanantaina niin kierroksilla, kun mentiin pitkästä aikaa hallille treenaan, että kyllä oli aikamoista säätöä ja aivot oli jätetty jonnekin hallin ulkopuolelle. Torstaina kävin omatoimitreeneissä ja sama homma. Täytyy alkaa tehdä alkuun jotain keskittymistä ja itsehillintää vaativaa. :)

Taon kanssa käytiin viime viikolla aksatreeneissä. Tao oli hieno! Jos osasin kertoa riittävän ajoissa mihin matka jatkuu, niin se kykeni tekemään tiukat käännökset. Pientä hapuilua oli sen suhteen, että ei irronnut esim renkaalle. Olipahan mahtavat treenit ja Sami P huippukoutsi. Tänä talvena aletaan työstää mun perusohjausta ja ennakoivaa ohjausta. Siinä onkin työsarkaa! Lisäksi pitäisi opetella taas juoksemaan, jos olen koskaan osannutkaan. ;)


Paljon voisi kirjoitella meidän muistakin treeneistä, treenihaasteista ja -onnistumisista, mutta vauva kutsuu. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti