perjantai 1. kesäkuuta 2018

Loppu häämöttää!

En viittaa omaan loppuuni kuitenkaan :D

Koirahierojakoulussa on tullut syyskuun alusta lähtien käytyä joka toinen viikonloppu. Päälle projektihieronnat 100h ja kaikki kirjalliset ja suulliset läksyt. Alkaa olemaan takki melkoisen tyhjä, mutta vielä olisi paras eli lopputentti edessä :D Mä myöhemmäksi omaksi ja jo ajankohtana muiden suureksi "riemuksi" kaivoin tentin sisältöä koululla open ja luokan kesken sovittaessa esiin näyttötutkinnon vaateet ja lueskelin niitä ääneen. Sieltä saatiin muutama juttu lisää jo muutenkin laajanpuoleiseen kokeeseen ja tämmöiset sisällöt olisi meidän kaikkien tarkoitus esittää:

- 20 lihaksen O-I-F latinaksi ja näytä t a r k a s t i kiinnittymiskohdat
- 8 lihaksesta hermo mikä hermottaa
- hermosto: yleistieto (keskus/ääreishermosto, liike/tuntohermo, afferentti/efferentti jne)
- venytys 5 lihasta, passiivinen ja lihaskohtainen
- laserointi itse valittuun kohteeseen ja perustelut miksi laseroi
- origo-insertio -käsittely 8 lihakseen
- pintafaskia-käsittely + perusteita
- tutki koira: inspektio, palpointi, anamneesi (käynnissä nivelet, ravissa rakenne) - kerro mitä havaitset ja miten vaikuttaa hierontasuunnitelmaan
- koiran rakennetyyppi - mieti perusrakennetta yhdessä asiakkaan kanssa
- harrastus: laji - keskustele asiakkaan kanssa,
--- verryttely- ja jäähdyttely
--- ruokinta ja nesteytys
--- mitkä kohdat ko lajissa tyypillisesti jumiutuu ja miten ennaltaehkäistä
--- asiantuntevaa jutustelua, opastusta, harrastuspolun rakentelua
- 2 loisen esittely (sanallisesti :D )
- aseptiikka - putsaa välineet ja tila ja kerro mitä ja miksi
- laadi asiakkaalle yksilöllinen hoitosuunnitelma, kerro mitä ja miksi
- iliopsoas -käsittely

Meillä oli keväällä toinen laaja tentti, jossa kerrottiin keväällä opiskeltujen (syksyllä opiskellut oli jo tentitty) 12 lihaksen O-I-F, 5 passiivista ja 2 aktiivista venytystä, hierontaotteet ja niiden fysiologiset ja mekaaniset vaikutukset, 2 nivelen (olka/kyynär/lonkka/polvi) rakenne (nivelsiteet, niveltyvät rakenteet jne), ko nivelen ongelmat ja hoitovaihtoehdot (pohjautuen mm. ell-luentoon). Selkälihakset (erector spinae, mediaalinen, intermediaalinen ja lateraalinen juoste ja näihin liittyvät asiat), kylmä ja lämpöhoidon toteutus, periaatteet ja vasta-aiheet, mobilisointi, nivelten testaukset, ... yms. Meidät oli jaettu kolmen hengen ryhmiin, eli oli kokeen tekijä, arvioija ja asiakas. Kokeen tekijä esitti kokeessa vaaditut asiat tekemänsä suunnitelman mukaisesti ja arvioija otti kokeen vastaan ja raportoi sitten Päiville suorituksen, toki Päivi ja apuope Tiina kiersivät myös itse kuuntelemassa kokeen sujumista. Tämä arviointi-kuvio takasi sen, että piti opiskella paljon omaa koetta laajemmin asioita, miten muuten olisit tiennyt esim. että tulivatko kaikki lihasten kiinnittymiskohdat sanottua..

Meillä on luokasta tippunut varmaan kolmannes opiskelijoista pois, tahti on ollut aika kova ja kaikkien pahin pelko on ollut se, että on kipeänä eikä pysty tulemaan koululle. Aihe on kyllä hurjan mielenkiintoinen, motivaatio kantaa ja kannattelee ja tuntuu että tämä vuosi on antanut paljon! Kokeeseen pänttäämisen ohella olen kirjoittanut lopputyötäni, joka mulla on aiheesta Trigger-käsittelyt. Triggereihin kun törmää joka sessellä, niitä on ihmisilläkin kymmeniä, joten halusin syventää omaa ymmärrystäni aiheesta vielä lisää.

Koulun jälkeen olisi tarkoitus kerrata asioita ja lueskella lisää. Olen kouluvuoden aikana ostanut kymmenkunta kirjaa jotka odottavat lukemista, ei vaan ole hirveästi ollut aikaa ylimääräiseen opiskeluun mutta niiden kirjojen lukeminenkin koittaa pian. Ja ihan aikuisten oikeasti, mä lähdin tähän koulutukseen oppiakseni hieromaan omat koirani mutta niin vain vei mennessään ja nyt tässä hierotaan koiria sen minkä ehditään ja mietitään erilaisia jatkokoulutusvaihtoehtoja ja tuskaillaan kun ei olla vielä riittävän hyviä (oonko mä ikinä omasta mielestäni riittävän taitava missään, lieneekin toinen kysymys mutta onneksi osaan elää oman epätäydellisen itseni kanssa pääsääntöisesti sopuisasti :D )

PS. Näillä kesäkeleillä, harrastakaa esijuottoa. Eli pari tuntia ennen treenejä juotatte koiranne kunnolla, esim. maustamalla veden ruoalla että varmasti juo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti