lauantai 8. syyskuuta 2012

11 kymysystä ja vastausta

Laura heitti tällaisella haasteella :)

“Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen."

1. Rotu, jonka ulkonäköä ihailet, mutta et voisi sellaista kuitenkaan ottaa?
Toisen koiran ottamista suunnitellessani kävin mielessä monta erilaista rotua, aluksi tärkeänä kriteerinä oli että koiran ulkonäkö miellyttää silmää, sen jälkeen mietin mikä on rodun käyttötarkoitus, ominaisuudet ja terveystilanne. Näitä rotuja mietin ulkonäön perusteella:


Stabyhoun


Lyhytkarvainen pyrtsi


Bretoni

Sanottakoon nyt vielä, että ominaisuuksien perusteella mietin kelpietä, tolleria ja koikkeria, mutta bordercollie kolahti kaikilta ominaisuuksiltaan eniten. :)

2. Saitko valita koirasi pentueesta? Jos kyllä, niin mitkä seikat vaikuttivat päätökseen?
Tanjan kanssa valittiin, mulla oli tosin toiveena urospentu, mikä karsi päätöksenteon kolmeen pentuun. Niistä Tao miellytti ulkonäöllisesti eniten, ja lopullisesti ihastuin siihen kun se pentuja ensimmäisen kerran katsomaan mennessä heräsi ensimmäisenä ja kömpi syliini. Myöhemminkin se tuntui uroksista sopivimmilta: se ei ollut dominoivin eikä äänekkäin / aroin. Tärkein tekijä oli, että Tanja uskoi juuri tämän pennun sopivan minulle parhaiten. En ole kyllä katunut päätöstä hetkeäkään. <3

3. Minkä niminen koirasi olisi, jossei se olisi se mikä on?
Rakkailla lapsilla on monta nimeä.  Tosin nämä lapsoset eivät näitä nimiään tiedä koska kutsun niitä aina niiden oikeilla nimillä, mutta Henkan kanssa puhuessamme Benson on Puudeli, Pahnukuono, Epäilevätuomas, Tulikuono, Puhkulan puheenjohtaja, Villaeläin,  ja Tao on Paksukuono, Laappatassu, Sika (nyt Tanja ei kyllä tykkää! ;)). Yhteisnimellä koirat kulkevat Köyhä et Poika.
Bensonin nimeä miettiessämme pohdimme, onko Benson liian vaikeasti lausuttava nimi. Nimi oli päätetty jo kuukausia ennen pennun tuloa, ja sen olimme saaneet Uusi-Seelantilaiselta lihavalta pubikissalta - älkää kertoko Bensonille että hänen nimensä on kissalta!!

Taolle oli vaikeampaa keksiä sopiva nimi. Pohdimme seuraavia: Taisto, Toivo, Väinö, loppuja en sitten muistakaan...lista oli kuitenkin pitkä!

3. Tähtihetki koiraharrastuksessa?
Suurimpia tähtihetkiä ovat varmasti olleet tilanteet, joissa olemme Bensonin kanssa voittaneet. Treenaaminen ennen kisoja, kisajännitys, keskittyminen ja koiran kanssa yhdessä parhaamme yrittäminen, jotka sitten kulminoituvat siihen että kaikki menee ainakin riittävästi nappiin ja saadaan onnistunut suoritus, vieläpä ehkä voitetaan kisat. Ehkä näistä joku voisi olla:
- joulu- ja tammikuussa voitettiin 1-luokan agilityratoja, vaikka oltiin periaatteessa lopetettu agility Bensonin diagnoosien vuoksi. Kaikki ne voitot toivat jonkinlaista korvausta siitä, että kaikki se perusvalmiuksien treenaaminen agilityssa ei ollutkaan ollut turhaa. Samoin ensimmäinen alokasluokan voitto, ja avoimen luokan voitto piirinmestaruuskisoissa tuntuivat upealta!

4. Milloin viimeksi olet huomannut satsaavasi koiraasi enemmän kuin satsaisit itseesi?
Jatkuvasti! Selkäni on ihan jumissa ja kipeä, hyvä kun pääni kääntyy, öisin pitää vaihtaa tiheästi asentoa koska niskani ovat niin jumissa, silti pistän rahani mieluummin Bensonin hierontaan ja fysioterapiaan.

5. Mistä koirasi taidosta tai ominaisuudesta olet erityisen ylpeä?
Bensonin kohdalla olen ylpeä sen halusta tehdä asioita kanssani ja sen nokkeluudesta ja oma-aloitteisuudesta. Olen ylpeä sen agilityn pujottelusta, tempuista ja toko-osaamisesta. Varmasti monet koirat osaavat tehdä nämä asiat paljon paremmin ja hienommin, mutta siltikin nämä asiat tuottavat minulle ylpeyden ja ilon tunteita!

Taossa olen ylpeä siitä, että sillä on niin hyvä keskittymiskyky, että se on niin itsevarma, että se pystyy rauhoittumaan ja että se suhtautuu kaikkiin niin ystävällisesti. Näitä kaikkia ominaisuuksia osaan arvostaa erityisesti siksi, että Bensonille ei niitä ole oikein suotu.

6. Jos saisit muuttaa jonkin asian koirasi koulutushistoriassa, mikä se olisi ja miksi?
Muuttaisin Bensonin kohdalla liikkeestä jäävien opetustyylin, koska opetin ne alussa väärin ja Benson palaa näihin tyyleihin aina kun niiden treenaamisesta on vähänkään taukoa, tai kun se on epävarma. Muuttaisin myös alkuvaiheessa omaa toimintaani, koska olin kouluttajana aluksi liian äkkipikainen ja purin omaa tietämättömyyttäni koiraan. En väitä nykyisin tietäväni hirveästi sen paremmin, mutta ainakaan en enää vihoittele koiralle niin herkästi ja epäreilusti. Onneksi Benson on anteeksiantavainen, ja onneksi olen itse kyennyt muuttumaan.

Taon kanssa en liikaa takerru pelkäämään, että teen virheitä sen koulutuksessa, koska olen Bensonin kanssa huomannut että monia virheitä voi korjata myöhemmin, työtä se toki teettää enemmän.

7. Jos olisit koira, millainen agi-/tokokoira olisit?
Olisin herkästi innostuva, tarkka, pehmeä.

8. Millainen ihminen koirasi taas olisi? Mikä se olisi ammatiltaan?
Benson olisi kiltti, mutta hieman vieraisiin ihmisiin ja asioihin epäluuloisesti suhtautuva. Se kiintyisi läheisiinsä tavattoman voimakkaasti. Benson olisi ehdottamasti hyvin aktiivinen, ehkä se olisi jossain puoluetoiminnassa. Ammatiltaan Benson olisi torikauppias, koska siinä se voisi kytätä muita ihmisiä.

Tao puolestaan olisi avoin ja sosiaalinen, huumorintajuinen veikkonen. Tao on vielä niin lapsonen että on vaikea kuvitella sille ammattia, mutta ehkä se olisi sellainen ahkera duunari.

9. Miten päädyit ykköslajinne pariin?
Ykköslajimme on tällä hetkellä toko, ja luoja tietää mikä se tulevaisuudessa tulee olemaan.
Aikaisemmin ykköslajimme oli agility, ja pidin tokoa maailman tylsimpänä koiraharrastuslajina! Onneksi Maria sai houkuteltua minut tokon valmennusryhmäänsä ProCanikselle, ja tokokärpänen puri kyllä nopeasti kun lajiin rupesi pääsemään sisälle!

10. Mikä on ärsyttävin asia ykköslajissanne?
Joskus ärsyttää se, että koiran pitäisi olla matalammassa vireessä kuin pk-lajeissa, ja joskus lajissa mielestäni tapahtuu turhan pikkutarkkaa pilkunviilausta.

11. Onko olemassa koiraa tai koiraharrastajaa, jota ihailet syystä tai toisesta?
On - ihailen kaikkia niitä koiraharrastajia, joiden koirien näen tekevän innoissaan ja iloisesti yhteistyötä ohjaajansa kanssa!

Kysymykseni haastetuille:
1. Millainen on ensimmäinen koiriin liittyvä muistosi?
2. Kerro muutamalla sanalla, millaisia karvatyyppejä nurkissasi tällä hetkellä pyörii?
3. Kuka koira / mitkä koirat ovat olleet Elämäsi koiria? Miksi?
4. Jos kaikki aikasi ei menisi koirien kanssa puuhatessa, niin mitä todennäköisesti tekisit?
5. Mikä on hauskin koiriin liittyvä muistosi / tilanne?
6. Entä sydäntäsärkevin / surullisin?
7. Mitä koiraharrastuslajeja harrastat / olet harrastanut?
8. Mikä tekee koirien kanssa harrastamisesta niin erityistä?
9. Mitä ominaisuuksia arvostat koirassa eniten? Miksi?
10. Mikä on haaveesi koiraharrastuksiisi liittyen?
11. Miltä tulevaisuutesi näyttää koirien ja harrastusten suhteen 10 vuoden päästä?

Haaste on heitetty Tanjalle, Saaralle, Katriinalle, Marille, Johannalle ja Saaralle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti