lauantai 17. toukokuuta 2014

Onnistumisia!

Sorry, saatte vielä hetken odottaa Christan koulutusten muistiinpanoja ja tyytyä vain mun treenipohdintoihin :D (C:n koulutuksista on tulossa niin pitkä postaus, etten oo ehtinyt vielä saada sitä valmiiksi!)

Kulo tuntuu nyt hoksanneen kaukojen idean! Oon ollut tosi tarkkana kriteerin kanssa - takatassut eivät saa liikkua yhtään - ja asia on selkeytynyt mustavalkoiselle ystävälleni. Se on myös auttanut, että olen ollut Kulon sivulla kaukoja treenatessa - näin ajatus on siirtynyt paremmin siihen että paino pidetään takatassuilla. Maasta istumaan pomppaamisen kriteerin Kulo ymmärsi, kun pidin namia kädessä sen etutassujen edessä, jolloin sille tuli kiusaus nousta ylös vaiheittain, huonolla tekniikalla, ja pääsin huomauttamaan näistä ja palkkaamaan kunnon pomppaukset. Seisomasta istumaan menossa luotiin aluksi vahva  pohja taaksepäin suuntautuvana tapahtumana, ajoin käskysanan sisään peruuttamisesta istumisen kautta, sitten appari piti takatassuista (tämä vaihe oli tosi lyhyt) ja olen palkannut koiran aina niin että se saa hieman hypähtää namille. Alla on video, missä vaiheessa ollaan nyt. Tarkoituksena on tehdä kotona sellaista häiriötreeniä, että Henkka heiluttaa lelua vieressä ja tekniikan pitää silti pysyä kasassa, ja ulkona aletaan kasvattaa matkaa. Ja kaikkea muutakin olen suunnitellut kaukoihin, niistä lisää myöhemmin :)Merkille ja ruutuun pitäisi tehdä vaan lisää motivaatiota. Kulo tajuaa nopeasti tekniikan, mutta tekniikkaan keskittyminen saa sen herkästi tekemään menoon banaanin ja haluan että sillä on vahva ajatus ja vauhti loppupaikkaan jolloin se yrittäisi juosta merkille/ ruutuun niin nopeasti ja suoraan kuin mahdollista. Mietin sellaistakin, että laittaisin puudelin juoksemaan kilpaa Kulon kanssa merkin takana olevalle lelulle / ruokapalkalle. Tiedän ettei tule tappelua niin uskallan kokeilla tätä, tosin voi olla ettei toimi.

Kulo on alkanut pikkuhiljaa palkkautua mun kehuista niinkuin toivonkin. Olen vahvistanut sosiaalisen palkkauksen merkitystä palkkaamalla sitä paljon niin, että kehun ja peruutan ja sitten kaivan palkan esiin. Ja jottei liian helppoa olis, niin Tälli-Liisa teloi keskiviikkona polvensa lyömällä sen Teiskossa kasvimaalaatikon reunalautaan. On ollut kipulääkityksellä ja hihnalenkillä. Tänään uskalsin ekaa kertaa tällin jälkeen treenailemaan lyhyesti. Kulo on niin vauhdikas otus, että tekevälle tuntuu sattuvan... Mutta suloinen ja kultainen kuin mikä!

Taon kanssa ollaan saatu läpimurto luoksarissa! En olis osannut unelmoidakaan, että se olisi tullut jo nyt, näin pian! Piti vaan vaihtaa käskysana vähän nostattavampaan ;)Tao on ollut muutenkin edelleen tosi rento, itsevarma ja iloinen. Sille sopii todella hyvin, etten treenaa sen kanssa enää joka ilta vaan parina kolmena iltana viikossa. Tällöin se on niin täynnä virtaa ja tekemisenhalua, että mä en voi kuin nauraa. Ruutu on maailman hienoin paikka, ja kaikki noutokapulat kuuluu kuskata mulle. Tänään oli varastamassa treenikaverin iso, kilon-puolentoista kilon(?) noutokapulaa ja tuomassa sitä mulle. Agilityssa Tao on ruvennut kuumuamaan niin, että välillä sattuu arviointivirheitä ;) Kilttihän se on kuin mikä, mutta näköjään iän kertyminen tuo kierroksia ja draiviakin lisää!

Jos jossain on ruutu, niin Tao kyllä bongaa sen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti