sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

4/3/2012 Puudelin agi-kisailut

Tänä viikonloppuna puudelssonin agi-ura huipentui neljään kisasuoritukseen, joista tänään kaksi viimeistä. Kyllä selkeästi huomaa, että kakkosten radat ovat ykkösten ratoja vaikeampia ja viiden kuukauden treenitauko näkyy siinä, ettei suoritusvarmuus ja -nopeus ole ihan riittävällä tasolla. Aikanaan ajattelin, että kisaillaan agilityssa niin kauan kuin kisaaminen ei aiheuta oireita ja on kivaa. Kivaa puuha on vieläkin, tosin harmittaa ettei voi hinkata itselle vaikeita kohtia. Bensonilla on sen verran oireilua, että tulevaisuudessa agilityn harrastaminen tämän koiran kanssa tarkoittaa korkeintaan 5cm hyppyjä ja putkia mielenvirkistykseksi.

Kisaradat ovat alla.

Ekalla radalla kompastuskiveksi muodostui se, että varmaan huitaisin vahingossa niin että Benson luuli saavansa luvan ja ampaisi matkaan ennenkuin olin ehtinyt suunnittelemaani paikkaan lähelle putkea. En ihan pärjännyt nopeusjuoksukisassa, niinpä myöhästyin enkä ehtinyt ohjata koiraa takaakiertoon putken jälkeiselle hypylle - tuloksena väärään suuntaan hypätty este ja hylkäys. Muuten olen rataan ihan tyytyväinen, selvisimme haasteellisista kohdista ja ennen kaikkea oli kivaa!



Tokalla radalla kaikki meni lupaavasti, kunnes en malttanut ohjata hyppyä loppuun asti -> häiritsin Bensonin keskittymistä ja se läsähti riman päälle pudottaen sen. Tästä häkeltyneenä ohjasin huonosti kepeille, joille oli lähestyminen avoimesta kulmasta - Benson aloitti pujottelun väärästä välistä. Tuloksena 10 virhepistettä. Muuten tästäkin radasta jäi hyvä mieli, vaikka oli pientä säätöä niin vältettiin ansakohdat.



Tämän viikonlopun kisailut osoittivat sen, että ykkösissä voi menestyä treenaamattakin mutta kakkosten radat ja kisaajien tasot on jo sitä luokkaa, että niissä ei tuloksia saa ihan ilmaiseksi. Olen tästä asiasta todella iloinen, koska on hyvä että agilityn taso on kisoissa riittävän korkea ja tuomarit voivat suunnitella kinkkisiä kohtia sisältäviä ratoja - se kertoo että meillä on taitavia koirakoita ja menestymisen eteen täytyy treenata. Bensonin kanssa jatkuu touhuilut muunlaisten juttujen parissa ja toivottavasti seuraava koira osoittautuu aikanaan terveeksi ja sen kanssa voin harrastaa tätä kiehtovaa ihmisen ja koiran välistä nopeatempoista yhteistyötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti