sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

1/4/2012 Pentukuumetta

Kävin tänään katsomassa ensimmäistä kertaa pentuja, jotka tulivat eilen kolmen viikon ikään.


On ne vaan vielä aika pieniä!


Dippi heräsi ensimmäisenä pentuna uniltaan ja tassutteli heti luokseni, käytyään ensin paperilla pissalla. Aika vaikuttavaa kolmen viikon ikäiseltä. ;)

Pikkainen koira
Hurjia tappajakoiria
Nälkäinen vauveli :)
Purraan sitten kun ei tullut maitoa

Pennut olivat ihan syötävän suloisia palleroita. Kymmenkunta minuuttia riehuttiin ja sitten uni voitti. Vielä ei juuri eroja pentujen välillä huomannut, mitä nyt koon ja värin puolesta ja olipa yksi penneli aika äänekäs kaveri. Iloisilta ja rohkeilta kavereilta vaikuttivat. Nyt sitten odotellaan ja valmistaudutaan. :) Ajattelin tänään opetella tekemään nyörileluja, löysin hyvän ohjeen netistä. Pennun tärkeitä opittavia asioita ovat rauhoittuminen, leikkiminen (kanssani eri paikoissa), luoksetulo ja erilaisiin asioihin tutustuminen ja tottuminen. Ääni-cd:n avulla tutustutaan erilaisiin ääniin ja tavoitteena olisi totuttaa penneli laukauksiin Heidin vinkkien mukaan. Ruoan avulla treenaillaan erilaisia tokon alkeisjuttuja, jälkeä, erilaisia alustoja, naksuttimen ideaa yms. Tosin tuon naksuttelun toteutusta täytyy vielä miettiä, Bensonin kanssa olen siirtynyt Jes!-merkkiin koska tällöin mun molemmat kädet jää vapaaksi ja koen että näin saan paremmin vahvistettua sitä että hyväksyntä tulee multa.

Raaskittiin lopettaa pentujen kuolaaminen, ja mentiin katsomaan Pöntisiä. Sain syöttää yhden pikkukaverin. :) Saisivat töissä vauvat ottaa mallia siitä, kuinka nopeasti se maitopullo oikein kannattaa tyhjentää, siinä ei meinaan kauaa turpa tuhissut.


Lampolan jälkeen suuntasimme porukalla lenkille läheiselle sorakuopalle. Porukkaan kuului neljä ihmistä, 10 bordercollieta ja yksi villakoira. Tosi hyvin koirat tulivat juttuun (pikkurähähdyksiä lukuunottamatta) ja nautimme kaikki keväisestä päivästä kauniissa luonnossa koirien iloista menoa seuratessa ja itsekin raikasta ilmaa haukatessa. :)

Jallis ja Benson

3 kommenttia:

  1. Eikä! Onko teille tulossa tuommoinen ihanuus?? Voi että! Koska ehditte tupatarkastukselle Poriin :) ?
    A, T ja U

    VastaaPoista
  2. Tuu Laura sitten moikkaan penneliä :)

    VastaaPoista