lauantai 14. huhtikuuta 2012

14/4/2012 Riiviöitä

Männä viikolla en meinannut silmiäni uskoa kun lenkkipolulla Teiskossa, lumen vieressä oli leskenlehtiä! En ole koskaan nähnyt näitä kukkia näin aikaisin keväällä. Keväinen villakoira:


Opettelin tekemään nyörileluja, ja tänään pennut saivat tulisiaisiksi 100% suomalaisia, eläinkokeilla testattuja nyörileluja:


Tuulikki hieroi Bensonin tiistaina ja Susanna hoiti sen eilen kalevalaisella jäsenkäsittelyllä. Bensonin vointi menee vuoristorataa, parempien päivien jälkeen sillä on taas vaihteeksi ollut huonompia (oireisempia) ja se on järsinyt tällä viikolla etujalkojaan. Luin Koiran lihashuolto -kirjasta, että tämä johtuu tassujen puutumisesta. (Kirja on muuten aivan mahtava teos - nyt ymmärrän monia Bensonin oireita ja osaan hieroa sitä tekemättä vahinkoa osaamattomana hierojana.) Onneksi Benson vaikuttaa niin iloiselta ja tyytyväiseltä koiralta, kunhan vain saisi sen pidettyä hömpöttämästä liikaa niin kauan kuin spondyloosi- ja nivelrikkoprosessit ovat kivuliaimmillaan. Kuinka sitä välillä toivoo että saisi sen täysin terveen koiran takaisin... Surutyö näiden diagnoosien osalta ei varmaan koskaan täysin lopu.

Eilen oli jälleen tokotunti ProCaniksessa Marian opissa -  tuloksena kaksi merkittävää oivallusta: a) Bensonin kanssa vinkumisen ja hiljaa olemisen harjoittelua väsytystekniikalla (hyväksi todettu!). Maanantaina tenttikirjat kainaloon ja puudelin kanssa Tallille paikkamakuutreeneihin kunnes koira osaa maata hiljaa paikallaan - aikaa tähän voi mennä vartista kahteen tuntiin. Jos on aikaa niin tiistaina samanmoinen treeni. b) Koiran palkkaaminen ilman lelua / makupalaa. Näin sain Bensonin hakemaan entistä enemmän kontaktia treeneissä.

Käytiin tosiaan tänään Henkan kanssa katsomassa naskalihampaita. Meille olisi näillä näkymin tulossa joko Dippi tai Manne. :) Kaikki pennut olivat avoimia ja rohkeita, ihmisystävällisiä pulleita kiiltäväturkkisia naskalihammasriiviöitä. Nautitaan nyt vielä muutama viikko rauhallisemmista ajoista ;)

Manne ja Dippi

Voiko söpömpää ollakaan?

Dippi eli Walk

Manne eli Karhuherra Baddington eli Want

Nälkäiset riiviöt

Sisustus kovilla

Jallis ja nälkäinen piraijalauma (äiti-parka)

Metallinen noutokapula jo melkein opittuna (tätä on kiva kaluta!)

Wild ja kumikana

Wish ja pian entinen matto
Illalla oli vielä valmennustiimin kokous ja tämän jälkeen lenkki kostean keväisessä säässä Teiskossa. Benson nautti ja liikkui kivasti ravaten. Se ei nyt ole peitsannut pitkään aikaan :) Käpy sai kyytiä! Nähtiin joutsenia, kurkia, naakkoja, lokkeja ja kuultiin pulujen kuhertelua. Kevät on täällä :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa!! Just tänään mietin, että mahdatko jo tietää mikä näistä suloisista penneleistä teille tulee! Sentään vähän jo rajautunut vaihtoehdot ;-)

    VastaaPoista
  2. Pentua ei vielä oo lyöty lukkoon mutta todennäköisesti jompikumpi noista kahdesta :)

    VastaaPoista