lauantai 24. marraskuuta 2012

24/11/12 Tokoilua

Olipas kivat treenit eilen ProCaniksella :) Noin pääsääntöisesti, kunnes tuli pieni tilanne ;) Ei siitä kuiteskaan sen enempää...

Aluksi tehtiin kehonhallinta- ja syvien lihasten harjoituksia. Tao meni intoo piukassa pallin päälle pyörimään, vauhtia on vähän turhankin paljon.  :-D Peruuttamista tehtiin putken ja seinän välissä, siinäkin oli vähän turhan paljon vauhtia ja namilla ja omalla liikkeellä yritin saada tahtia rauhallisemmaksi jotta joutuisi enemmän oikein keskittymään ja hallitsemaan ne kinttunsa. Ison jumppapallon päälle nostin toisen, siinä tasapainoiltiin lihakset täristen ja vakavana, toki tämän jälkeen (osin hölmön hölmön omistajan kannustamana) yritettiin myöhemmin kiivetä pallolle uudelleen. Diagonaalitassuja nosteltiin. Tehtiin myös takapään harjoituksena hyppytekniikkaa, esteiden väli oli 6 jalkaa, korkeus 20cm. Koipieläin selkeästi tarvii harjoitusta, suoriutuu mutta sujuvamminkin vois mennä. ;)

Liikkeestä maahan menee peruuttaen kivasti, vieläkin kun ehtis toistoja tehdä että menisi niin automaationa ettei tosikaan. Menee alas asti. Ekat kerrat taas namin avulla, että saadaan treenin alkuun ajatus nopeasta maahanmenosta. Sitten tehtiin sellaista, että heitin namin kauemmas, lähdin kävelemään pois päin sivuttain kulkien. Tao meni syömään namin, kun palasi ja oli kohdalla pysähdyin ja sanoin: maa. Seuraavalla kerralla pysähdyin ja kävelin paikoillani, kolmannella kerralla en pysähtynyt vaan jatkoin sivukävelyä, Tao meni silti käskyllä maahan. Tässä tärkeää pitää rintamasuunta suorana, eli ettei kierry koiran ylle, ja kaikki eleet ja omat asennot käskyn antamisen aikana vakaina, ettei tule annettua mitään vartaloapuja. Pikkuhiljaa treenien edetessä suoristaudutaan kunnes kävellään normaalisti eteenpäin. Seuraamiseen tätä ei vielä yhdistetä, vaan koira heitetyn namin avulla ohjataan kauemmas ja kun on sivulla käsketään maahan / seisomaan / istumaan.

Tao oli kovin innoissaan ja touhukas treeneissä, mutta sillä säilyy silti järki päässä. Ihana otus. :) Eilen ekan kerran piti kerran karata Mariaa mielistelemään ja toisen kerran Katla-koiraa leikkiin haastamaan, se kun on niiin ihana.

Tao pääsi tänään ekaa kertaa Henkan kanssa pienelle juoksulenkille, oli ollut noin miljoona miljoona kertaa mukavampi juoksukaveri kuin villainen sohlaajamme.

Samainen sohlaaja sai treenata tokoa kanssani.

Hän on todella, todella tajunnut että kun pyydetään omaa, niin vain yksi ja tietty kapula kelpaa! Benson ei ole kertaakaan tuonut väärää kapulaa. Nyt mielentila kapuloille menemisessä on parempi. Oman kapulan erottaminen opetettiin verkon avulla ja oikea mielentila oman piilottamisen avulla.


Tämän jälkeen tehtiin liikkeestä istumista, se meni kivasti. Säpäkämpikin sais olla, mutta nyt oli ruokapalkka...

Kolmantena tehtiin kaukoja. Kokeilin ihan piruuttani vaihtoja ilman mitään apuvälineitä, etäisyys 1,5m. Istu-maahan meni hienosti takajalkojen pysyessä paikoillaan. Seisomaan nousi hän ylpeänä ja tarkkaavaisena, harmi vaan että mies liikkui eteenpäin puoli metriä. Sitten vahvistettiin etutassujen laittamista ja pitoa laudalle ja tehtiin maahan-seiso-vaihtoja. Ei tästä tuu kyllä yhtikäs mittään. Otan tän liikkeen päivän huumoripläjäyksenä. :-D Hauskinta on seurata, kun toinen oikein kihisee ajatuksia. "Mitä toi haluaa????" Voisko joku joka puhuu hyvin puudelia tulla vinkkaan sille että tassuset voisivat pysyä himpun verran rauhallisemmin, vieläpä ihan aloillaan?? :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti