maanantai 5. marraskuuta 2012

5/11/12 Evolla

Eilen oltiin Taon kanssa Vuorelan Lotan kontaktikoulutuksessa. Aluksi oli puolentoista tunnin luento, jossa Lotta Plikan suosiollisella avustuksella näytti kuinka 2on2off-menetelmällä koulutetaan pysähdyskontaktit. Tämän jälkeen oli kuusi kontaktiklinikkalaista, Tao muiden mukana. Taon kanssa ei vielä olla tehty kontakteja eikä myöskään puomia tai a:ta (jos ei lasketa sitä että se karkasi a:lle). Ei vielä oo kyllä kiirekään, em esteitä ei kannata tehdä alle 10-kuisen koiran kanssa, ja jätti-Taon kanssa voisi jättää treenien aloituksen 11-kuun ikään.

Taon treenit eteni siihen pisteeseen, että se oppi asettumaan laatikon päälle etutassut maassa, takatassut maassa. Nami toimi lelua paremmin vapauttamisessa; sanoin Tule ja heitin namin Taon eteen. Haasteena oli, että maltoin itse pysyä täysin liikkumatta sanoessani vapautussanan, ettei koirasta kehittyisi liikkeestä riippuvainen agi-koira kontakteilla.

Tänään käytiin Saaran kanssa Evolla. En ole siellä ennen käynytkään, joten oli tosi kiva kun Saara näytti mulle paikkoja. Retken kohokohta oli ehdottomasti majavanpesään tutustuminen! Etenkin kun jäljistä päätellen pikku keinotekoisella suolammella oli varsin aktiivista väkeä. Koirat saivat painaa metsässä. Lopuksi pysähdyttiin nuotiopaikalle paistamaan makkaroita ja vaahtokarkkeja. Opimme, että vaahtokarkit syttyvät tuleen kohtuuherkästi! ;) Oli tosi kiva päivä, kiitos Saaralle!


Benson, Noa, Tao ja Samsam

Pentuset, niin samanoloiset!

Pieni tuulispää

Puudeli on pahana, ei tykkää kun niskaan huohotetaan


"Pidäthän, pidäthän?"


Tätä ei ole tuhonnut Benson vaan Masse-Majava!

Tässä on vähän tilkitty vuotavaa kattoa

On vähän märkää majavan kodin ympärillä


Tässä on majavan ruokavarasto

Tästä on kuljettu hiljan
Kaikkien on pakko tulla yhtä aikaa

Tiukka kurvi
Talttahammas asialla, osa 1

Talttahammas asialla, osa 2
Katso kenguru loikkaa..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti