torstai 21. maaliskuuta 2013

21/3 Luoksetulotreeniä

... mentiin tekemään heti aamusta järven jäälle. Siellä on hyvä treenata; tilaa on vaikka kuinka, pohja ei ole liukas. Lunta on muutama sentti hankikannon päällä.

Lueskelin eilen netistä erilaisia tapoja kuinka opettaa nopea luoksetulo, ja suunnittelin tämän päivän treenit. Laitoin pari kartiota luoksetulomatkan varrelle häiriöksi. Jätin Taon istumaan ja kävelin n 20m päähän. Kutsuin luokse ja palkkailin heittämällä lelun taakseni. Koko ajan pysyin rintamasuunta kohti Taoa, myös silloin kuin viskasin pallon. Vaihtelin palkkauksen ajoitusta, niin että ekalla kerralla palkkasin 1s lähdöstä, ja lopussa otin liikkeen loppuun asti eli niin että Tao tuli eteen istumaan. Toimi hyvin. Tao juoksi lujalla laukalla suoraan kohti mua, olin pelännyt että lähtee flänkkäämään tai rupeaa vaanimaan mutta tämä toimi just niinkuin pitikin. Ilme oli just sellainen kuin pitikin, semmoinen hullunkiilto silmissä, ei mietteliäs tai harkitsevainen. Joku fiksumpi olis opettanut Taolle nopean luoksetulon jo paljon aikaisemmin, mutta lohduttaudun ajatuksella että tää on mun eka koira jolle pitää opettaa, että lujaa kohti juokseminen on ok. Toisaalta saalisvietti on herännyt vasta ihan viime viikkoina, paljolti agilityn aloittamisen ansiosta (jossa on muutenkin korkeammassa vireessä ja myös palkkaantuu paremmin leluista -- on siirtänyt tämän muuallekin) tai iän kertymisen myötä.

Nyt yritän ehtiä tehdä tätä treeniä vielä pari kertaa ennen sunnuntaita. Ja toivon ettei Tao keksi tähän mitään ylimääräisiä juttuja. ;) Positiivista oli, ettei Tao välittänyt tänään yhtään kartioista eikä ollut ajatustakaan lähteä flänkkäämään.

Luoksetulotreenin jälkeen haettiin kotoa sukset ja puudeli ja lähdettiin Näsijärven jäälle. Tao veti mua niin vauhdikkaasti että mulla oli täysi työ pysyä pystyssä, luulen että laskettelusukset ja monot olis paremmat kuin kapeat murtomaasukset ja monot jotka ei tue nilkkaa. Oli aika monta läheltä piti -tilannetta, mutta onneksi Tao hidasti kuuliaisesti kun kiljaisin sille hädissäni 'Odota!'. Puudelillakin oli täysi työ pysyä perässä.

Puudelin kanssa yritetään taas aloitella kaukoprojektia. Siinä tulee jo hienoja s-m-vaihtoja joissa takatöppöset ei liiku yhtään, mutta mun tarvii olla tosi lähellä ja tehtävää saa vaikeuttaa ihan super, superhitaasti tai tulee taas teputtaminen esiin. Ja metodina on nyt takatassutarget, vaahtomuovinpala tassujen alla. Kaukot on kyllä niin työvoitto, pitäisi joka päivä tehdä muutama kymmenen toistoa ja häivyttää apuja niin uskomattoman hitaasti. Nyt on päästy siitä, ettei mun tarvitse makupalalla ohjata, mutta mun täytyy seisoa ihan edessä kumartuneena. Kun nousin suoraan seisomaan niin teputus alkoi, tämäkin täytyy näemmä tehdä asteittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti