torstai 3. huhtikuuta 2014

Taon 1. janatreeni

Tein Taolle kuusi janaa. Janalähetys n 1-2m. Jälki muutaman kymmenen metriä, päässä keppi.

1. ja 3. jana, molemmilta jälki lähti oikealle
- otti takajäljen, annoin mennä metrin verran ja pysäytin, korjasi itse

2. ja 6. jana, molemmilta jälki lähti vasemmalle
- suoraan jana loppuun ja jäljen päältä lähti nätisti vasemmalle

4. jana, josta jälki lähti oikealle
- oli tehty niin, että janan lopussa oli puu eli yli ei voinut mennä. Halusin vahvistaa Taon janatyöskentelyn ajatusta eteenpäin ja ihan eläinkokeellisesti sanoin "eteen". Tao ampasi eteen, tuli puulle, otti jäljen ja lähti oikeaan suuntaan. Tän pyhiksen kanssa pystyy nostattamaan aika lailla, ilman että tarkkuus kärsisi, mutta enpä tiedä uskaltaako tätä kuinka tehdä.

5.  jana, josta jälki lähti vasemmalle
- ihan himpun verran oikaisi jäljelle, lähti oikeaan suuntaan

Eli ainakin tässä treenissä jäljen nostot vasemmalle sujuivat kivasti, oikealle otti herkästi takajäljen (2/3). Kiintoisaa... :) Se on ainakin selvä, että molempia pitää treenata, mutta myös pitää muistaa koko ajan rikkoa treenikaavaa koska tämä jälkiliinan toisessa päässä oleva kaveri on ihan mestari yleistämään!

Olin merkannut kaikkien keppien kohdat, joten pystyin tarkkailemaan koiran työskentelyä keppiä lähestyttäessä. Tao haistoi kepin ja 2-3m ennen ja alkoi vimmatusti nuuskien ja pyörien etsiä sitä. Löysi varmasti kaikki kuusi keppiä, jotka toi ylpeänä mulle.

Jäljellä olisi voinut pysyä päällä tarkemmin, mutta toisaalta jälki oli tosi tuore (10min), joten haju ei varmaan ollut laskenut jäljen päälle. Teen kuitenkin vielä tuota nurmijälkeäkin tässä rinnalla.

Koko jälkitreenin ajan ja jälkeen kummallakin hyvä mieli: Tao oli rento ja iloinen, samoin minä. Jäljen jälkeen Tao jopa hyppi vasten. Tämmöisiä treenejä vaan lisää, janaa rauhallisesti pidentäen, niin ei tule mitään ongelmia. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti