perjantai 25. huhtikuuta 2014

Valssin vahvistaminen

Tämän iltaisten aksatreenien suurin oivallus tuli valssin suhteen.

Mä harrastan Taon kanssa monessa tilanteessa poispäin käännöksiä, koska niillä peuran saa kääntymään tiukemmin kuin ihan perusohjauksella jossa rintamasuunta pysyy koko ajan liikkeen suuntaisena. Opin että ne syövät koiran ohjautumista valssiin, koska molemmissa ohjauksen alku on samantyyppinen, mutta valssissa koiran pitäisi tulla ohjaajan kasvojen puolelle kun taas poispäinkäännöksessä ohjaaja pyörähtää eikä koira hakeudu samaan kohtaan kuin valssissa. Hankala selittää, mutta ehkä tästä sai pointin.

Niinpä kun tehtiin valssi yhteen kulmaan, Tao valuikin selkäni taakse sen sijaan että olisi kääntynyt tiukasti ohjaukseen.

Tätä korjattiin palkalla liikkeestä. Eli tiputin palkan tai appari heitti sen eteeni, ja itse jatkoin liikettä kohti seuraavaa estettä.

Palkkausta niin, että ohjaajan liike jatkuu palkan tiputtamisen jälkeen, pitäisi harrastaa enemmän, näin vahvistettaisiin koiran lähtemistä ohjaajan liikkeen mukaan eikä luoksetuloa vain silloin kun ohjaaja on pysähtynyt. Ja sillä vähennettäisiin sitäkin, että ohjaajan pysähtyessä koira kaartaa ohjaajan luo ja vahvistettaisiin koiran itsenäistä estefokusta.

Taolla tuo estehakuisuus on kyllä muutenkin tosi hyvä, se lukee rataa erinomaisesti ja poimii esteitä ilman että mun täytyy hirveästi saattaa sitä: pieni vihje riittää sille. Tästä oli tämän illan treeneissä apua, kun meillä oli pitkä estesuora jolla en pysynyt koiran vauhdissa, ts. en saanut itseäni riittävän nopeasti liikkeelle tuosta kulmassa tehdystä valssista ja jäin jälkeen. Sepä ei haitannut, koska riitti että pidin rintamasuuntani vain oikeaan suuntaan eli esteille, niin tehtiin suorat hypyt ja kolmannen hypyn jälkeen tiukka käännös oikealle putkeen. On se vaan hienoa mennä rataa ohjaajanöyrän koiran kanssa, joka lukee niin herkästi mutta järkevästi ohjaustani.

Muuten oli vähän siinä mielessä tylsät treenit, että olin yövuorojen välissä väsynyt ja ärtyisä ja hermostuin suotta koiraan. 99%:ssa tapauksista virhe on aina mussa, koska tiedän etten vielä ole mikään taitava ohjaaja. Niinpä on epäreilua kiukutella parhaansa yrittävälle koiralle. Kerran tähän oli kyllä syytä, kun Tao karkasi mun jalkojen välistä putkeen, jonka yritin blokata siltä seisomalla putkensuun edessä. En edes tajua, että kuinka se mahtui?? :DLämppälenkillä metsässä kevään kukkaloistosta nauttien

Kevään ensimmäinen näkemäni valkovuokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti