sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kulon avoimen luokan koe Piirinmestiksissä

Aamulla valmistauduimme kovalla tohinalla ja kun vauva ja vanhemmat olivat syöneet ja valmistautuneet ja pakattu autoon olimme valmiita lähtöön. Vielä kun mieheni muistutti että koirakin olisi hyvä olla mukana ja hain senkin olohuoneesta, olimme vieläkin valmiimpia tämän vuoden tokon piirinmestiksiin, joissa starttasimme Kulon kanssa avoimessa luokassa TamSK:n 1-joukkueessa.

Ilmoittautumisen jälkeen syötin vauvan ja käytin Kulon kävelyllä ja kun se kakkasi, tiesin että tähdet olivat suotuisat koemenestyksellemme.

Aloitimme paikkamakuilla. Kulo on tässä valahtanut yleensä lonkkalepoon, joten treenasin sen kanssa parina päivänä edellisviikolla tönimällä takamusta ja huomauttamalla, jos meni lonkkalepoon. Kulo rupesi nopeasti menemään vähän leveämpään asentoon, jolloin se pystyi vastustamaan tönimistäni ja pääsin palkkaamaan sitä. Ja kas - harjoitus tuotti tulosta - Kulo pysyi ryhdikkäässä makuuasennossa koko paikallaoloajan 3min! :)

Sitten oli yksilöliikkeet. Kulo on saanut hirveästi varmuutta kisatilanteeseen, enää en huomaa siinä oikeastaan juurikaan eroa verrattuna treenitilanteisiin. Muutos on tapahtunut ihan tässä hiljan. Hyvä näitä alempien luokkien kokeita on kierrellä, ja tietty tehdä kokeenomaista treeniä ja treenata paljon eri paikoissa! Itsekin olen alkanut yhä enemmän luottaa koiraan kisatilanteessa ja luottamuksesta syntyy kiva rentous. Ainakin näissä alemmissa, helpoissa luokissa. :D Kulo oli kehässä kanssani ja olin tyytyväinen liikkeidenväleihin.

Luoksari on aikas surkea, en todellakaan jätä sitä tällaiseksi! Unelmani olisi, että koira tulisi täyttä laukkaa ja vetäisi käskyn kuultuaan liinat kiinni, jääden kuitenkin suoraan asentoon. Tiedän että Kulossa on potentiaalia tällaiseen suoritukseen, kunhan itse opin kouluttamaan sen.

Liikkeestä seisomisessa tapahtui työtapaturma, Kulo istahti lopun perusasentoon vasta toisella käskyllä.

Noudossa nosto oli vähän ruma, Kulolla oli ilokseni ajatus ottaa kapula suoraan suuhun, mutta se sähläsi tässä ja meni yli. Suunta on kaiketi kuitenkin oikea. :)

Kaukoissa eka istumaannousu aavistuksen vajaa. Etuosan sivusiirtymää ei nyt tullut oikeastaan yhtään, siitä olen tosi iloinen! Huomasin, että Kulo oli alkanut vähän oikoa vaihdoissa, eikä käyttänyt vaihdoissa keskivartaloaan. Tehtiin m-i-vaihtoja jumppapallon ja sohvan avulla, jolloin ei voi kuin pompauttaa itsensä vatsalihaksilla ylös. Kentällä palkkasin koiraa merkkaamalla istumaannousun jes-sanalla ja heittämällä välittömästi lelun sivulle vastakkaiseen suuntaan, johon Kulo liikkuu. Näistä taisi löytyä apu tähän ongelmaan.

Kaikkiaan olen tyytyväinen meidän suoritukseen. Viilattavaa toki riittää, mutta tämän päivän tärkein tavoite, iloinen yhdessä tekeminen ja rento fiilis kehässä, toteutuivat ja saatiin vielä pisteitäkin 194,5 ja voitettiin luokkamme.

Suorituksemme jälkeen lähdimme kotiin skipaten palkintojenjaon. Vaikka vauvelin kanssa meni kisoissaolo hienosti, oli takki aivan tyhjä yhdeltä ja piti mennä päikkäreille. Ehkä sitä saa energiat takaisin kun ateriavälit yöllä rupeavat vähän pitenemään. :)

Meidän joukkueessamme kisasivat Anu Rantanen Luun kanssa sijoittuen yksilökisoissa upeasti toiseksi, ja Tuula Pessa Mustin kanssa sijoittuen avoimessa luokassa kolmanneksi. Voitimme joukkuekisan. Tamskilaisille tuli muutenkin upeasti menestystä: Hanna-Mari Ikonen voitti Tosin kanssa piirinmestiksen, Kati Selkämaa ja Taito sijoittuivat Anun ja Luun jälkeen pronssille ja Sari Kärnä sijoittui Kurtin kanssa neljänneksi. Miinu Mäkelä ja Bertta tulivat kuudensiksi. Alokasluokassa Piia Karinen ja Fredde tulivat kolmansiksi. Seura on panostanut tokoon, ja se kyllä näkyy positiivisella tavalla! Onnea kaikille hienosta kisamenestyksestä! Kisajärjestelyt sujuivat hyvin, kiitos Mimmulle ja muille. :) Ensi vuonna päästään taas järjestämään piirinmestaruuskisat kuin myös tokon sm-kisat kesäkuun ekana viikonloppuna. :)

Tässä on meidän kisasuoritus videolla:Nyt tarvitsee ruveta kertailemaan voittajan liikkeitä, niitä ollaan paljon treenattu mutta ovat nyt olleet useamman viikon treenitauolla. Työtä teettää etenkin kaukot joissa täytyy taas muistutella takatassujen paikallaan pysymisestä, luoksari joka on ihan epäkelpo ja tunnari, jossa eletään kauhun tasapainossa nappisuorituksen ja pohjanoteerauksen välillä :D Muutamia mainitakseni :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti