maanantai 29. elokuuta 2011

16.6.2011 Agilityn valmennustunti / ProCanis Marko

- esteet 1-3: jätä koira esteen 1 taakse, mene esteen 2 oikealle puolelle ja kutsu koiraa. 3-esteellä jätä koira kontaktille ja ota muutama askel 4-estettä kohti.
- este 4: ohjaa koira tekemään takaakierto seinänpuoleisen siivekkeen ympäri menemällä esteen eteen matalaan asentoon vj + vk edessä, koiran etuosan ehdittyä siivekkeen ohi käännähdä vastapäivään kohti 5-estettä, pidä vasemman käden ohjaus ylhäällä!
- este 5: ennen putkeen lähetystä pysähdy hetkeksi, jotta koiran vauhti rauhallinen putkeen mennessä eikä se putken jälkeen ajaudu liian lähelle 12-esteen putken suuta vaan kykenee jyrkkään käännökseen 6-esteelle
- esteet 6-8: oikealla kädellä (koiranpuoleinen), mene lähelle 7-estettä matalaan asentoon käsi pitkänä kohti estettä, pidä ohjaus ylhäällä tarpeeksi kauan. Jos olet ajautunut liian lähelle 7-estettä, ota pieniä askeleita että pysyt liikkeessä eikä vauhti pysähdy. Kun koira hyppää, käänny kohti 8-estettä ja lähde nopeasti etenemään! Älä jää kuhnastelemaan 7-esteelle yhtään liian pitkäksi aikaa!
- 9-este: juokse vauhdilla, samalla pidä katsekontakti koiraan vas. olkapään yli. Älä anna koiran karata selän takaa puomille! Tarvittaessa huuda 'tässä' tai koiran nimi. Kun olet puomin kohdalla, lähetä koira putkelle. Kun koira  putken sisällä, käänny ja juokse lujaa putken suun viereen (nron 24 kohdalle ratapiirroksessa)
- 10-12-esteet: oikealla kädellä ohjaus, yritä saada tiukka käännös 11-esteellä. Lähetä koira hakemaan itsenäisesti 12-esteen suu.
- 13-16-esteet: Kun koira putkessa, juokse kohti 14-estettä, mene suoraa linjaa (piirroksessa numeroiden 12 ja 14 välillä). Tee persjättö: juostessasi ota koira vasemman olkapään yli katsoen mukaan -> se hyppää 13-esteen tullessaan luoksesi koska este on putken ulostulosuun ja sinun sijaintisi välissä. Pyöräytä esteet 14 ja 15 ja saata melko lähelle estettä 16
- 17-18: pyöräytä esteet
- este 19: lähetä puomille, juokse itse puomin oikeaa puolta siten että putki jää väliinne. (Bensonin kanssa ei ollut ongelma)

Arvio tunnista: Meni paljon paremmin kuin odotin! Benson oli juossut runsaasti päivän aikana ennen tuntia, joten pahimmat höyryt oli päästetty ja se malttoi kuunnella ja keskittyä. Esteelle 9 lähetystä tahkottiin aika paljon koska Benson karkasi esteelle 12 (puomille) selän takaa, mutta se saatiin loppumaan kun pidin siihen hyvän katsekontaktin ja kutsuin sitä napakasti kun se meinasi haikailla puomille. Saatiin heti ekasta kerrasta mentyä melkein koko rata läpi. Benson irtosi mahtavasti esteille, erityiskiitos viimeiselle esteelle, puomille irtoamisesta. Jäi tosi hyvä fiilis!

Kotiläksyt kesälle: valssin harjoittelu, keppien treenaus varmaksi mol. puolin ohjattuna, puomin kontaktin treenaus varmaksi niin että sen voi suorittaa radalla (voi ruveta yhdistelemään ensin yhtä, sitten useampaa estettä puomin/a-esteen jälkeen) ja keinun harjoittelu (paukuttelu tassuilla, heijaus koira keinulla seisten). Kunnon kohottaminen, räjähtävyysharjoitukset, jalkavikkelyyden lisääminen…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti