tiistai 30. elokuuta 2011

25.8.11 Agilityn valmennustunti / Marko


Esteet 1-22
- Jätä koira 1-esteen taakse ja ota vähän etumatkaa
- 3-este: pysy liikkeessä kohti putkea, käännä rintamasuunta reilusti putken suuntaan
- läheta koira A:lle (4), koiran pysähtyessä kontaktille mene asemiin 5-esteen eteen matalaan asentoon vj ja vk edessä, älä kuitenkaan peitä kierrettävää siivekettä (muuten koira ei näe mitä sen pitäisi kiertää). Vapauta koira ja tyrkkää se matalalla ohjauskädellä takaakiertoon
- Koiran suorittaessa 5-estettä siirry 6-esteelle pysyen koko ajan liikkeessä, liikkuen pienin kevyn askelin kohti oik. puolen siivekettä. Tyrkkää koira oik. kädellä takaakiertoon ja peruuta kohti 7-estettä ottaen laskeutuva koira vas. kädellä haltuun. Pyöräytä 7-esteelle ja lähetä kepeille (8)
- Juokse 12-este väliin jättäen (leijeröi) 9-esteen taakse koiran pujotellessa, tee valssi 9- ja 10-esteen väliin, lähetä putkeen ja odota koiraa ennen etenemistä
- Koiran tullessa putkesta liiku pari askelta kohti 11-estettä, tyrkkää koira sille oikealla kädellä ja kiiruhda 12-esteen vas. puolelle. Tee persjättö ennen kuin koira ehtii ponnistaa 12-esteelle, vaihtaen ohjauskäsi vasempaan ja katse vasemman olkapään yli koiraan. Vasen käsi on suorana taaksepäin.
- Tee hidastus ennen 13-estettä, jotta koira ei ajaudu esteen jälkeen 6-esteelle vaan pystyy kääntymään 14-esteelle. Tee takaaleikkaus 13- ja 14-esteiden väliin, pitäen ylävartalo kiertyneenä kohti 14-estettä, vasen käsi ohjaa esteelle. Tee ennen 14-estettä pieni kaarros oikealle, että koira mahtuu lähestymään 14-estettä eikä ajaudu sen ohi vasemmalta (jolloin se helposti tekee takaakierron 14-esteelle)
- Kiiruhda 15-esteen vas. siivekkeen kohdalle, oik. jalka ja käsi edessä, matalana. Tee jaakotus ottaen koira oikealta haltuun / vaihtoehtoisesti voit tehdä takaaleikkauksen tai valssin
- Lähetä koira oik. kädellä putkeen (16)
- Ohjaa esteet 17-19 välistävetona: voit mennä koko matkan peruuttaen vauhdikkaasti. Ota oikealla kädellä haltuun esteiden välissä: oikea käsi on vasemman tossun yläpuolella, katse alaviistoon, matala käsi. Lähetä esteelle vasemmalla koiranpuoleisella kädellä. Lähetä tarpeeksi ajoissa, äläkä nosta lähettävää kättä liian korkealla koska tarkoituksena on tehdä tiukat käännökset esteen jälkeen seuraavalle esteelle.
- Tee valssi 19- ja 20-esteen väliin, lähetä putkeen (21)
- Kiiruhda kohti estettä 21. Voit lähteä kontaktilta koiran kanssa samaan aikaan. Pyöräytä esteelle 22.

Arvio tunnista:
Olin ainoa meidän ryhmästä, joka oli päässyt paikalle, niinpä sain nauttia yksityisopetuksesta! Radassa oli niin paljon muistettavaa, että onneksi oli aikaa perehtyä siihen. Mentyämme jonkun aikaa rataa yhdessä Bensonin kanssa jätin sen tauolle ja harjoittelin ohjausta ilman sitä. Sen jälkeen oli paljon helpompaa mennä koiran kanssa. Radassa vaihtelivat nopeat etenemiset ja paikallaan pyörivät kieputukset. Välillä 11-15 piti paahtaa lujaa, mutta kuitenkin ohjata tarkasti ajoittaen ja linjat huomioiden. Aluksi ajauduin liikaa kohti 14-esteen vasenta puolta, mikä johti siihen että Benson ajautui sen ohi. Toinen erityisen kinkinen kohta oli esteet 17-19, jossa piti tehdä välistävetoja peruuttaen suorakulman muotinen linja. Siitä oli tosi paljon hyötyä, että pystyin siirtymään 9-esteen taakse Bensonin pujotellessa, säästi aikaa paljon. Benson oli vähän epävarma, sitä piti kannustaa reippaampaan suoritukseen ja heittää vain palloa palkaksi (Sen lemppari!).

Kotiläksyt:
- Oman liikkumisen treenaaminen: piruetteja, suunnanmuutoksia, sivuttain juoksemista jne. Välistävetojen harjoittelua: peruuta suoraa linjaa, ota toisella kädellä haltuun ja toisella kädellä lähetä. Jalat peruuttavat koko ajan, ylävartalo kiertyy ohjauksen mukaan.
- Alastulokontaktit: vapauta aina samaa sanaa käyttäen, älä anna koiran karata kontaktilta ilman lupaa )jos karkaa, älä jatka rataa vaan välittömästi uusi yritys). Opeta koiralle, että voit vapauttaa sen olitpa sittten liikkeellä tai pysähtyneenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti