tiistai 30. elokuuta 2011

4.8.2011 Agilityn valmennustunti / ProCanis Maria- Koiran kanssa voi lähteä yhtä matkaa tai olla itse vähän edellä
- Tee ennen 2-estettä rytmitys, ettei vauhti kiihdy liikaa ja koira pystyy kääntymään tiukasti oikealle
- 3-este: juostessasi 3-esteelle vauhdissa käännä alavartalo + varpaat kohti 4-estettä, tämä tehtävä ennen kuin koira ponnistaa! Ylävartalo ja ohjaava käsi jatkavat liikettä kohti 3-estettä, kunnes koira ponnistanut sille
- tee rytmitys ennen 4-estettä
- 5-este: kuskaa koira ohi putken väärän suun koiranvastaisella kädellä, lähetä koiranpuoleisella kädellä putkeen
- 6-este: koiran kepittäessä kiiruhda sen edelle, esteen jälkeen a) tee pieni mutka oikealle tai b) ota koira vastaisella kädellä haltuun -- muuten koira ajautuu 7-esteen taakse ja hyppää esteen väärään suuntaan
- 8-9-esteet: pidä ohjaava käsi paikallaan, vyötärön korkeudella, ts. älä huiski sillä
- 10-11-esteet: lähetä A-esteelle. Huom! A:lle ja puomille lähetetään pelkästään sanallisella käskyllä (näin koira erottaa puomille / putkeen menon jos ne ovat vierekkäin). Alastulokontaktilta vapautetaan pysähdyskontaktissa aina samalla käskyllä (esim. vapaa / tule), liike vie kohti seuraavaa hyppyä jota ei tarvitse sanoa. Marialla sama käsky (kiipee) sekä A:lle että puomille.
- lähetä 12-esteelle mahdollisimman kaukaa, että ehdit asemiin
- 13-este: seiso puolikyyryssä asennossa oikea jalka ja käsi edessä siivekkeen edessä vasemmalla puolen. Pidä käsi paikoillaan, älä huiskaise koiraa esteen yli koska seurauksena on vain ylipitkä hyppy. Keskity..! Koiran ponnistettua suoristaudu ottamalla oikealla jalalla askel taaksepäin, oikea käsi vetäytyy suorinta tietä vähäeleisesti kiinni oikeaan kylkeen. Ota koira haltuun oikealta puolelta, eli tähän tehtiin persjättö. Mitä lähempänä käsi sinua ja mitä vähäeleisempi, sitä tiukemman kaarroksen koira tähän tekee.
- 14-este: valssi --> lähetä koira oikealta puoleltasi 14-esteelle siten, että oikea jalka on edempänä ja käyt tyrkkäämässä koiran esteen yli, sitten heti ponnista oikea jalka taaksepäin ja itsesi siivekkeen päätyyn, ota koira vasemmalla kädellä haltuun. Taas matala vähäeleinen käsi lähellä vartaloasi, niin tulee tiukka kaarre.
- tee rytmitys ennen 15-estettä
-  koira lähetetään 16-esteelle vasemmalla koiranpuoleisella kädellä, tee pieni sivuaskel vasemmalle ennen putkea jottei koira karkaa puomille. (tässä kohdin kaaduin ja lensin melkein putkeen itsekin) Älä varmistele liikaa, muuten et ehdi putken jälkeiselle esteelle ajoissa!
- tee rytmitys ennen 17-estettä
- takaaleikkaus ennen 18-estettä
- 19- ja 20-esteet

Arvio tunnista:
Benson oli ihana. Se teki täysillä töitä korjaten mun tekemiä ohjausvirheitä. En ollut ajatellut aiemmin, että pujottelussa kannattaa miettiä miten koira tulee kepeiltä. Tällä radalla koira olisi kepeiltä ajautunut 7-esteen taakse ja hypännyt sen väärään suuntaan. Saimme 13- ja 14-esteiden pyörityksen natsaamaan ja tosi tiukat kaarrokset, kun tajusin pitää käden lähellä vartaloa ja tehdä napakat vähäeleiset ohjausliikkeet. Pitäisi keskittyä enemmän siihen, ettei huiski kädellä ja ettei huiski kädellä koiraa kuuhun, Benson kun on niin herkkä ohjaukselle että se tekee tosi korkean hypyn jos mun käsi nousee liikaa. Rytmityksiä tehtiin kolmeen kohtaan, niitä täytyy jatkossa tajuta itsekin tehdä. Samoin harjoiteltiin linjauksia ennen 7- ja 16-esteitä. Suunnanmuutos vauhdissa ennen 3-estettä mutta ylävartalon liikkeen jatkuminen kohti alkuperäistä suuntaa eli 3-estettä oli veikeä akrobatiaa vaativa liike, joka ei vielä sujunut kovin luontevasti. Ajoitukseen täytyy kiinnittää huomiota, eli että antaa koiralle vihjeen esteen jälkeisestä suunnasta jo ennen kuin se on ponnistanut esteelle, kuitenkin samalla ohjaten hypättävän esteen huolella loppuun ennen seuraavalle esteelle siirtymistä. 17-19-esteillä jäin auttamattomasti jälkeen vaikka juoksin minkä kintuista lähti, mutta ihana Benson odotti mua ja kesti aivan mahtavasti takaaleikkauksen.

Kotiläksyt:
Harjoittele puomille ja a-esteelle lähettämistä pelkästään sanallisella käskyllä. Puomin alastuloa harjoiteltaessa pitäisi käyttää etupalkkaa, jotta saisi Bensonin juoksemaan alastulokontaktille ilman että mun pitää saattaa se sille. Pitää vielä kysyä tarkemmat ohjeet tähän..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti