maanantai 21. toukokuuta 2012

21/5/2012 Kaupunkikävelyä ja tokoilua

Pentunen jäi tänään ensimmäistä kertaa rauhassa pentuaitaukseen ja heräsi makeasti haukotellen, kun palasin kotiin. :) Olen harjoitellut aitaukseen rauhoittumista sen kanssa niin, että olen sen näkyvillä (selin) / liikun huoneessa / en näy. Tänään vein harjoituksen seuraavalle tasolle laittamalla kengät jalkaan, ottamalla avaimet käteen ja avaamalla oven. Tein tätä muutaman kerran, käväisin oven ulkopuolellakin. Pikkukoira ei välittänyt kun poistuin asunnosta, oli se varmaan aika väsynyt koska leikki viime yönä niin kovasti (meidän muiden riemuksi).

Menimme iltapäivällä bussilla keskustaan Taon kanssa. Se olisi bussissa halunnut päästä moikkaamaan kaikkia, ei tuntenut yhtään matkapahoinvointia, rauhoittui syliin. Keskustassa kaikki oudot äänet, liikkeet, hajut, ihmiset ja autot tuntuivat pikkukoirasta vähän hämmentäviltä. Tao olisi halunnut häntää heiluttaen mennä moikkaamaan ihmisiä, jotka olivat niin kiireisiä että porhalsivat pienen koiran ohi. Hyvä niin, saatiin hyvää harjoitusta ettei kaikkia tarvitse moikata. Kaverini Nappis tuli bostoninterrieri Tyynen kanssa, joka on mahtava esikuva pennulle kuin pennulle kaupunkikävelyyn. Tyyne ravasi eteenpäin tyynesti välittämättä ympärillään liikkujista. Nimi koiraa myöten! Tao otti Tyynestä mallia, ja pian molemmat koirat ravasivat katuja reippaasti. Menimme puistoon syömään jätskit. Palatessa keskustaan Tao oli jo niin sinut paikan kanssa, että se kävi jalkoihini makaamaan. Bussimatka kotiin sujui uneliaissa mutta kuumissa tunnelmissa.

Meillä oli Bensonin kanssa kuudelta Marjon toko-treenit. Otin Taon häkkiin kentän laidalle harjoittelemaan rauhoittumista. Se on jo edistynyt siinä, että kun se näkee minut se on rauhallisena ja nukahtikin pariin otteeseen häkkiin. Kyllä se vielä kolme riekkumiskohtaustakin sai, mutta ne menivät ohi kun tulin vähän lähemmäksi häkkiä, kuitenkin ollen selin. Benson oli tosi pahana siitä, että pentu pääsi hänen pyhättöönsä, ja se näkyi tämän päivän suorituksissa parhaimman terän puuttumisena.

Treenasimme:
- paikkamakuuta: kolme koirakkoa rivissä, ohjaajat koirat jätettyään parin metrin päähän muutamaksi minuutiksi. Tämän jälkeen koirien viereen, sitten poistuminen n 20m päähän. Paluu koirien viereen, odottelua. Sitten vaimeat kehut ja poistuminen kentän laidalle, jossa superpalkka.
- noutoa: Benson oli vähän outona ja haukahti kapulalle hakiessaan sitä, mutta toi sen nätisti pyörähtäen sivulleni istumaan. Nosti pyllynsä kun otin kapulan, tätä täytyy treenata vaihtamalla kapula makupalaan.
- hyppynoutoa: uusi liike meille kaikille, kaikkien koirat noutivat kapulan ja toivat sen hypäten takaisin. Nyt ei kiinnitetty vielä huomiota luovutukseen.
- seuraamista: seurautus kohti hyppyestettä, juuri ennen sitä käännös oikeaan / vasempaan, samanaikaisesti Marjo huusi Käsky!. Benson ei ottanut häiriötä vaan keskittyi hyvin.
- ruutua: testasimme eilistä tyyliä ja Benson meni muutaman kerran kivasti ruutuun, jääden nyt kuitenkin ruudun etuosaan. Teimme ruutua toisesta suunnasta, sillä seurauksella että Benson rupesi tarjoamaan ruutumerkin takana seisomista. Viimeinen toisto niin, että lelu oli ruudun takareunassa.
- paikkamakuuta vielä loppuun n 10m päässä, Benson pääsi pyynnöstäni keskelle :) Vinkui vähän, vilkaisi viereistä koiraa muutaman kerran, pysyi hyvin paikallaan. Teimme maahanmenot ja sivulletulot yksitellen. Benson meni mun käskystä vasta alas, mutta nousi istumaan heti kun kuka tahansa käski koiraansa. Eli tähän lisää harjoitusta. Tämä liike tehtiin kanssa niin, että varsinainen palkka tuli kun palasimme kentän laidalle.

Todella hyödylliset treenit joista jäi hyvä mieli! Treenin jälkeen Benson pääsi mun kanssa laatuaikaa viettämään, mentiin kahdestaan metsälenkille. Samalla Osmo-leluhiiren kanssa treenailtiin liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Nähtiin fasaanipariskunta. Benson katsoi lintuja uteliaasti, mutta käskystä antoi niiden olla. Ihanaa kun koiralla ei ole riistaviettiä. :)

Nyt koirat ovat riehuneet iltariehunsa ja nukkuvat molemmat pot lojolla. Jospa ensi yönä saisimme kaikki nukkua? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti