sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

17/6 Joku haju jäljestä

Ystävä väänsi vähän lisää rautalangasta jäljen alkeistreenaamista, ja tuntuu että ollaan molemmat Taon kanssa saatu pientä hajua miten tän homman kuuluis mennä. Opettelen itsekin vielä tuota "ohjastamista", mutta tarkoituksena olisi himmata hihnalla silloin kun Tao pyrkii liian lujaa eteenpäin ja antaa löysää kun se menee sopivalla vauhdilla / pysähtyy syömään namia. Tulevaisuuden tavoitteena on ruveta lähettämään Tao hieman kauempaa / vinosti jäljelle niin että se saa itse etsiä jäljen alkamiskohdan, kuitenkin niin ettei oo riskiä että se lähtisi takajäljelle. Oon tähän asti tehnyt enimmäkseen namikolmioita/ruutuja, nyt tarkoituksena on tehdä enimmäkseen suoria jälkiä. Tämän jäljen pituus oli 6m ja tältä meidän meno sitten näyttää, saa antaa kommentteja ja ohjeita. Vielä en kokenut, että mikään täydellinen rytmi etenemiseen olis löytynyt, mutta olen tyytyväinen että Tao pysyi kuono maassa jäljellä yhden kerran tarkistusta lukuunottamatta, eikä se nyt höyrynnyt eteenpäin vaan eteni keskittyneesti. Jäljellä jäi kaksi namia löytymättä:Viime postauksessa oli kahden lelun leikkiä, ja olipa hyvä että sain vinkkejä koska niiden perusteella muutin vähän omaa toimintaani. Annan Taon voittaa lelun vetokisassa helposti, jolloin sen itseluottamus ja halu iskea leluun kiinni vahvistuu. Edelleenkään en lähde ajamaan sitä takaa, vaan itse pakoon / toisella lelulla houkuttelen sen luokseni. Annan Taon olla hieman röyhkeä mua kohtaan, koska monissa toko/tottisliikkeissä sen täytyy uskaltaa toimia lähellä mua ja se saa olla hieman röyhkeänkin itsevarma mun kanssa touhutessaan.


Tässä on tämänpäiväisiä sivulletuloharjoituksia. Olen saanut häivytettyä namikäden niin, että se on paikoillaan reidessä. En halua vielä kiirehtiä makupalan lopullisessa häivähdyksessä, ennenkuin ollaan saatu enemmän toistoja alle ja suoritus varmemmaksi. Hyvänä yrityksenä on toistella sivulle-käskyä Taon istuessa sivulla samaan aikaan kun se saa namin suuhunsa, jolloin penikka yhdistää käskysanan ja paikkansa jalkani vieressä ja saan paljon toistoja käskysanalle.Yritän myös kehua sitä innokkaasti sanallisesti, jotta se alkaisi oppia että sen ensisijainen palkka on minun hyväksyntäni ja makupala / lelu toissijainen - tekisi isona töitä minulle eikä palkalle. Jos penikka tulee yhtään emäänsä niin tämän suhteen ei pitäisi olla pienintäkään ongelmaa. Olen tosi tyytyväinen siihen, kuinka näppärästi Tao pyöräyttää takamuksena jalkani viereen ja että se tarjoaa suoraa asentoa ja tekee innokkaasti hommia kanssani. Apuohjaaja-Benson ei halua olla tyystin sivussa, hänen roolinsa on aiheuttaa pientä häiriötä. Laitoin Bensonin paikkamakuuseen, mutta se ei vielä oo tajunnut, ettei käskysanat koske sitä. Täytyy opettaa Taolle joku toinen sana vapaa-sanan tilalle, jotta se on eri kuin mitä olen käyttänyt Bensonilla. Tuo Ole hyvä on vähän ehkä liian pitkä...2 kommenttia:

  1. Jäljestys näyttää upealta! terkuin Heidi

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Tao tuntuu ymmärtäneen että pitää jäljestää rauhallisesti ja huolellisesti, vaikka sillä oli juuri ennen jälkeä kierrokset taivaissa. Kassotaan kuinka kauan malttaa mennä näin :)

    VastaaPoista