tiistai 26. kesäkuuta 2012

Iskää tapaamassa ja treenipohdintoja

Pakkasin eilen Taon ja puudelin toyotaan ja huristeltiin reippaassa kesäsateessa Kiikalaan, jossa aurinko pilkotti tummien pilvien välistä. Paikalla Tanjan, Jalliksen, Mannan, Helmin ja Lunan lisäksi olivat Lari ja Piu sekä Pirjo ja Wallu, Kalle ja Lennu -bc:t. Tao meni rohkeasti ja puudeli reippaasti läheisellä pellolla, jossa karvakuonot saivat painaa menemään:

Veljekset kuin ilvekset.

MielistelyäTao, Manna ja Piu
Vakava tilanne
Sivuprofiili
Puudelilla oli kivaa!

Tämmöinen yhtälö :)


Tänään käytiin treenailemassa Heidin kanssa. Paikkana oli Suoraman kenttä, joka oli meille uusi. Aluksi Heidi treenasi evl-liikkeitä ja mä liikkuroin, olipa mielenkiintoista puuhaa ja samalla tulee ylimmän luokan suorituksetkin tutummiksi. Hienon näköistä menoa ja ihailen että Heidin treenissä on aina treenikerran tavoite ja kriteerit suunniteltuina. Mun täytyy panostaa tähän suunnitelmallisuuteen; mulla on yleensä aina joku ajatus siitä mitä aion treenata, mutta se ajatus saattaa muuttua kesken treenin tai se on liian summittainen. Eli liikkeiden jakaminen osiin ja tarkempi miettiminen, että mitä milläkin treenikerralla hiotaan!

Tein Bensonin kanssa avoimen luokan liikkeet Heidin liikkuroidessa. Seuraaminen meni siihen asti kivasti, kunnes oli juoksuosuuden vuoro, sitten pakka vähän levisikin. Mä lönkötin eteenpäin kuin joku lahna, ja myöhemmin haettiinkin Heidin kanssa mun liikkumiseen oikeanlaista otetta; lyhyet reippaat askelet olivat se juttu. Benson ajautui juoksuseuraamisessa liian eteen, nyt täytyykin miettiä palkkauksen suuntaa.

Maahanmeno meni nyt hyvin, koira jäi suoraan ja meni ensimmäisestä käskystä alas. Tässä mua hämää se, että aina välillä Benson menee vinoon asentoon siirtäen etupäänsä oikealle. Olen tätä yrittänyt opettaa pois palkkaamalla koiraa vasemmalle, mutta magneetti oikealle on kova. Palkan heittämisessä on ongelmana se, että Benson herkästi rupeaa ennakoimaan ja jättämään kyynärpäät ilmaan.

Luoksetulo tehtiin ilman stoppia, koska en halua tehdä tätä liikettä kokonaisena Bensonin nopean liikkeiden ennakoimistavan vuoksi. Se ok, tuli nopeasti luokse eikä jarrutellut yhtään puolivälissä.

Seisominen liikkeestä - hiippaili monta askelta, epävarma. Pahus vie! Nyt kun ollaan työstetty suoraan asentoon jäämistä, niin pysähtymisestä on tullut hidas. Mikähän siinä on, että liikkeestä maahanmenossa Benson menee herkästi oikealle vinoon, seisomisessa vasemmalle..? Peiliin saa varmaan tässäkin katsoa...

Noutaminen tehtiin Heidin noutokapulalla, joka oli omaamme paljon raskaampi. Benson juoksi vauhdilla kapulalle, toi sen pomppien takaisin ja teki tosi huonon sivulletulon. Hyvä treenata erilaisilla kapuloilla, tähän varmuutta lisää...

Kauko-ohjaus meni aika pipariksi, Benson hiipi maahanmenossa eteenpäin, paineistui kun irvistin (damn me), nousi maasta seisomaan ja tuli luokse. Myöhemmin kokeilin treenien jälkeen takapalkkana palloa, ja se toimi nyt tosi hyvin eikä Benson paineistunut siitä! Asennonvaihdot sujuivat tässä myöhemmässä treenissä mallikkaasti, takajalkojen pysyessä ihan paikoillaan.

Eli hirveästi on treenattavaa. Lisäksi meidän pitää nyt alkaa harjoitella liikkeiden välejä, ettei Benson lähde haahuilemaan / etten itse joudu kalastelemaan sitä takaisin luokse. Heidi antoi tähän hyviä vinkkejä.

Taon kanssa kertasimme kosketuskeppiä, jossa pitäisi saada vahvistetiheyttä suuremmaksi, ja kosketusalustaa. Tämän jälkeen muutama ruutuun kosketusalustalle meno, ne reippaita. Tässä pitää itse muistaa etten lähde menemään Taon perässä vaan annan pennun itse ratkaista tämän haasteen, ja riennän palkkaamaan vasta kun Tao on kosketusalustalla. Teimme myös muutaman luoksetulon. Tao on kiinnipidettäessä rauhallinen, mutta kutsuessani tuli lujaa ja varmasti luokse, sivuilleen vilkuilematta. Ihan hyvä suoritus vieraalla kentällä. :) Itse keskityin siihen, että seisoin kutsuessani suolapatsaana ja Taon ollessa muutaman metrin päässä otin lelun esiin ja muutuin innostavaksi. Tämän jälkeen harjoiteltiin vielä kiertoja, joissa saatiin onnistumisia kun laitoin pennun istumaan paikalle ja houkuttelin lelulla.

Kiitos Heidille treeniseurasta ja hyvistä neuvoista!! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti