perjantai 29. kesäkuuta 2012

29/6/2012 Treenailua

Kuinka annetaan koiralle matolääke?
1. Kutsutaan koirat luokse.
2. Tarjotaan matolääkettä valitulle koiralle kämmeneltä.
3. Koira syö matolääketabletin.
Bensonin kanssa ollaan edistytty hiukan tokoilussa, jes! Ehkä suurin oivallus on itsellä se, että nyt Bensonin kanssa suunnitelmat mitä treenataan ovat konkreettiset ja tarkat.

- Maahanmenossa ennakoi palkkaa ja jää herkästi kyynärpäät ilmaan, ei mene alas asti. Olen tehnyt nyt niin, että jos kyynärpäät ei mene alas niin sanon pois ja vaihdetaan paikkaa, uusi yritys. Eli tarkkuutta omaan palkkaamiseen - palkka vain kunnollisista maahanmenoista. Tänään tuli alas asti vietyjä maahanmenoja selvästi useammin ja vain pari vaillinaista joista pääsi huomauttamaan.

- Kaukot m-i: Takapalkkana pallo - ei ahdistu yhtään! :) Ollaan saatu tosi onnistuneita toistoja - nyt takajalat pysyy paikoillaan kuin liimattuna. Oma etäisyys 1-3m. Olen vapauttanut 2-4 asennonvaihdon jälkeen. Tavoite: kisanomainen suoritus jossa en kehu joka asennonvaihdon jälkeen, tähän pitäisi päästä 2 vkon sisään.

- Paikkamakuu: Ylipitkiä paikkamakuita, joissa olen näkyvissä / lyhyitä hetkiä (10-20s) piilossa. Tänään Benson makasi 10min eteisessä, kurkkasin muutaman kerran. Kahdesti jouduin toistamaan paikka-käskyn, koska ensimmäisellä kerralla Benson oli vähän epävarma ja toisella kerralla nuuhki lattiaa. Paikallaan makaaminen on parantunut viime viikkoina tosi paljon! Tiistaina pesin Bensonin, ja jätin sen kylppäriin pyyhkeen alle paikkamakuuseen ja menin hakemaan olohuoneesta jotakin. Ennen olisi varppina ollut ovella vastassa, nyt makasi pyyhkeen alla odottaen mua rauhallisessa mielentilassa. :)

- Paikallaan seisominen: tässä olen lisännyt häiriötä ja yrittänyt tehdä liikettä entistä mustavalkoisemmaksi: tassuakaan ei saa siirtää tai palkkaa ei tule. Benson alkanut ymmärtää juonta.

- Liikkeestä seis: edelleen takutaan sen kanssa, että siirtää etuosaansa vasemmalle (harvemmin nykyään) tai asettelee tassuja seis-käskyn jälkeen. 

- Seuraaminen juosten: Käännöksiä oikealle ja vasemmalle, täyskäännöksiä. Alkuun ajautuu eteen, käännösten myötä tarkempaa seuraamista ja pitää paikkansa paremmin. Oma askelluskin alkaa pikkuhiljaa muuttua luonnollisemman tuntuiseksi. ;)

- Seuraaminen, pysähtyminen perusasentoon. Kokeilin tänään viikon tauon jälkeen, ensimmäisellä kerralla valui taas eteen. Hihna pantaan ja nyppäys hihnasta kun pysähdyn, näitä kaksi toistoa ja tämän jälkeen toimi ilman hihnaa.

- Metallinouto: Puudeli on ottanut kunnia-asiakseen suojata uutta aarrettaan, metallista noutokapulaa pennulta. ;) Sitä kanniskellaan suussa, samoin nukkuminen kapula suussa on mahdollista joskin ei-toivottavaa, koska siinä on riski että kapula tippuu suusta pennun ulottuville.

"Tämä on MINUN - älä luulekaan ottavasi sitä!"


Tao:
- Ollaan iltaisin kävelty Kalevantien vartta, jossa paahtavat menemään niin autot, bussit, moottoripyörät, kävelijät kuin pyöräilijätkin. Tänään käveltiin 1km matka meiltä aivan ihanalle viheralueelle jonka Henkka näytti. Palkkasin Taoa vasemmalle ja matkan edetessä se ei enää välittänyt liikenteestä vaan tapitti mua. Sormet on ihan verillä, penikka oli sen verran ahnas. :)

- Jälki: pituus 6m, nurmikko, namit päkiöiden kohdalla vain (ensimmäistä kertaa!), 1 kulma. Unohdin siinä jälkeä tehdessäni, että mistä se alkoi, niinpä Tao sai heti alkuun ratkaista semmoisen 5m janan ;) Löysi hienosti jäljen alkukohdan ja jäljesti tarkasti, joka askeleen kannasta varpaisiin haistaen. Oiskohan kaksi namia jäänyt huomaamatta. Kulmassa tiheämmin nameja, ei probleemaa.


- Leikki: 2 köysilelun kanssa sujuu parhaimmin, yhden lelun kanssa tulee usein sitä ettei halua palauttaa lelua vaan pitää sen itsellään.

- Keskiviikkona Tallilla käskin Taon istumaan paikka-käskyn alle ja vein kosketusalustan 5m päähän. Vapautuksella juoksi lujaa alustalle ja sai sinne palkan. Kosketusalustaa ollaan treenailtu muutenkin ja samalla naksuttimen idea on alkanut valjeta pennelille.

- Metallinoutokapula on edistynyt oikeastaan ilman mitään vaivaa, koska koirat ovat siitä toisilleen niin kateellisia. Käyvät vetokisaa ja kilpailevat kumpi saa sen ensin napattua. Tälläkin hetkellä Tao prassailee Bensonille kapulan suussa. :)

Taolle on tullut koko ajan enemmän virtaa, ja nyt alkaa asuntokin kokemaan oman osansa. Makuuhuoneen oven karmi on mielenkiintoisen näköinen. Treenituokiot tuntuvat siitä selvästi tosi kivoilta. Muuten se on edelleenkin ollut tosi helppo pentu! Siitä tulisi hyvä emo, niin paljon se nuolee käsivarsia oikein hartaudella. <3
Sunnuntaina on Taon kanssa treenit Espoossa, Ansu on kouluttajana - jännää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti