sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Mökillä viimeinkin, voin ottaa iisimmin...

Oltiin keskiviikosta perjantaihin mökillä Nastolassa, jokakesäiseen tapaan Jussin ja Heidin kanssa. Kivaa oli, aika meni hirmunopsaan ja koirat saivat juosta ulkona melkein kellon ympäri. Kiitos Heidi ja Jussi!


Sateenkaaren päästä löytyy näin kultaisia poikia :)

Luttana
Benson sukeltaa

Taon ilme on paljonpuhuva: luusta ei riitä kahdelle. Ruskea hahmo on puudeli.
Vesi pelotti Taoa, mutta miellyttämisenhalu voitti ja pentu uskaltautui veteen

Illalla väsytti
Mökin rinne oli kypsiä mustikoita mustanaanMarjanpoimijat hommissa

Oi, ja voi - mitä herkkuja!


Tyytyväiset marjastajat

Dumbo
 Mökillä otettiin enimmäkseen rennosti, mutta pitihän sitä vähän treenaillakin.
Taon kanssa tein metsäjäljen ja nurmikkojäljen. Jäljen treenauksessa on nyt ollut viikko taukoa, eikä penikka jäljestä ihan niin tarkasti (joka askelta kantapäästä varpaaseen) kuin aiemmin ja vähän oli kiirekin hällä. Täytyy yrittää tehdä jälkeä enemmän. Tao ei yhtään häkeltynyt metsässä jäljestämisestä. Jälkeä tehdessäni näin metsässä yllättävän näyn: tuhatjalkainen oli pureutunut kiinni kastematoon, joka yritti kiemurrella pakoon. Näinköhän se puree palan irti madosta? En tiennyt että tuhatjalkaiset ovat tällaisia petoja!

Lisäksi treenailtiin sivulle tuloa, seuraamista ja kaukoja. Kaukoja treenailin niin, että annoin seisomisasentoon makupalat oikeasta kädestä ja makuuasentoon vasemmasta. Tao on tässä kehittynyt niin, että se pystyy paremmin pitämään tassut paikoillaan. Tao vaihtaa asentoja ilman käsiapujani, tosin luulen että käskyjen oppimisen sijaan se on oppinut tämän harjoituksen jujun.

Bensonin kanssa kokeilin uutta juttua liikkeestä seisomiseen. Seurautin koiraa vierellä, ja seis-sanan kanssa samanaikaisesti heitin pallon taaksepäin. Benson pysähtyi terävästi, mutta siirsi yhtä tassua kääntäen etuosaansa vinoon. Merkkasin tämän Äp!-sanalla ja palasin koiran luokse siirtämään tassun siihen missä se oli ollut, minkä jälkeen hain pallon, vapautin koiran ja tehtiin uusi yritys. Kahden kerran jälkeen Benson tajusi homman jujun, pysähtyen seis-käskyn ja pallon heittämisen jälkeen niille sijoilleen. Koira joka paineistuu herkästi, ei yhtään paineistunut tästä huomauttamisesta, koska se tuli niin selkeästä asiasta eikä siihen liittynyt omalta osaltani negatiivista tunnetta.

Kaukoja olen treenannut takapalkalla, mutta Benson on siinä fiksoitunut vain takana olevaan palkkaan, ja heti kun palkka on pois niin ajatus hukkuu. Lisäksi takapalkkaa on vaikea häivyttää. Bensonilla on kova imu luokseni kaukoissa, ja mietin miten voisin vaikuttaa tähän. Laitoin riviin tyhjiä tölkkejä, ja Bensonin niiden taakse seisomaan. Komensin sen maahan, jolloin Benson tuttuun tapaansa maahanmennessään ryömi eteenpäin. Nyt sen tassut osuivat tölkkiin ja kaatoivat sen, minkä tähden tassuistaan herkkänä Benson pompahti taaksepäin. En tehnyt asiasta isoa numeroa, ja vältin paineistamasta Bensonia omalla neutraalilla käytöksellä ja jostain muusta palkkaamalla. Tehtiin näitä muutama toisto, ja pian Benson alkoikin tajuta että sen pitää laskeutua hissinä maahan jotta se ei kaada tölkkejä, yhtään ei saa ryömiä eteenpäin. Mielentila pysyi koko ajan hyvänä, levollisena. Näitä tehtiin muutama toisto, pikkuhiljaa pidensin etäisyyttä pariin metriin. Benson meni kivalla tekniikalla paikallaan alas maahan, nousi seisomaan, istui taaksepäin. Ajattelin että jatkan tätä treeniä siten, että ensin kasvatan omaa etäisyyttä useaan metriin, ja sitten rupean häivyttämään tölkkejä leikkaamalla niitä pienemmiksi kunnes niitä ei enää ole. Tähän vaan toistoja niin että suoritus menee lihasmuistiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti