maanantai 13. elokuuta 2012

13/8/2012 Spondyloosikoiran elämää ja Taon treenailua

Taon kanssa tehtiin aamulla normaaleja juttuja, mitä pennun kanssa tehdään. ;) Eli nyt ei tokoiltu tai jäljestetty yhtään, vaan lähdettiin kaksistaan hihnakävelylle. Samalla harjoiteltiin sitä, että vetämättä paras (Taosta tulisi mahtava rekikoira!) ja että emäntää kannattee vilkuilla tiheästi. Käveltiin Kalevan S-marketin eteen, jossa meni paljon autoja ja ihmisiä. Autoista pentu ei välittänyt, mitä nyt yksi rekka pelotti, mutta muisti heti hakea muhun katsekontaktia ja sai siitä palkan. Ihmisiä olisi ollut ihana mennä moikkaamaan, mutta rupesi tässäkin tarjoamaan katsekontaktia. Istuskeltiin S-Marketin edessä ja katseltiin siinä maailman menoa, ihania nämä vapaapäivät. :)
 


Tämän jälkeen matka jatkui metsään lenkkipolulle. Luvassa oli vetoleikkiä nahkahihnalla (muutakaan ei ollut mukana) ja kepin heittelyä. Samalla huomasin, että viimeinenkin maitohammaskulmuri on irronnut, ja jonkun poskihampaan kohdallakin oli vain verinen kohta. Tao oli kovin mielissään tällaisesta leikkisästä lenkkeilystä, ja silmät säihkyen hyppi ympärillä. Siinä ei pyöräilijämummutkaan kiinnostanut kuin lyhyen vilkaisun verran.

Taokin opettelee manttelin pitämistä

Bensonin aamu puolestaan alkoi suihkulla (vihreä iso ruoholäiskä selästä ja kourallinen siemeniä turkista pois) ja nopealla puudelin siistimisellä. Tänään oli yksi syksyn jännimmistä päivistä, matka Piiran käsittelyyn Turkuun. Sopivasti koiralla on alla tämän vuoden surkein jakso selän ja takaosan lihasten kannalta. Onneksi Benson on taas ollut vähän parempi kuin vielä muutama päivä sitten, olen hieronut sen selkää, venytellyt sen kylkiä ja jalkoja ja se sai uuden pehmoisen pedin jolle käpertyä yöksi nukkumaan. Bensonista tunnistaa helposti milloin se voi huonommin: selkä on jatkuvasti hieman köyryssä, takajalkojen askel on lyhyempi ja töpöttävä, ei tule ilonhepuleita, koira on muutenkin vähän vakavampi ja kärttyisempi Taolle, murisee kun takajalkoihin koskee. Tällöin ollaan saatu apu hieronnasta, venyttelystä, BOT-manttelista öisin ja kipulääkekuurista (joita ei oo onneksi juuri tarvinnut antaa). Paremmassa vaiheessa puolestaan selkälinja on suora, ravi pontevaa ja kevyttä, puudelin yleisilme iloinen ja vilkas. Onneksi näitä parempia vaiheita on suurin osa ajasta.

Leena Piira oli taas niin symppis ja ihana. En tiedä oliko hän viime kerran jälkeen kirjannut, että hysteerinen omistaja itkee helposti, mutta hän oli taas tänään niin ihanan kannustava, ja mullakin pysyi silmät kuivana ja mieli hyvänä koko käynnin ajan. Bensonilla oli tullessa selkä taas ihan mutkalla (oikealle) ja sen ravi oli aika töpöttävää. Leena otti Bensonin käsittelyyn magneettipatjalle, jonka jälkeen tapahtui ihme - koira makasi rentona ja puoliunissaan koko hoidon ajan! Käsittelyn jälkeen Benson oli niin iloisen näköinen, ja venytteli etu- ja takapään kymmenkunta kertaa. Selkä oli suoristunut silminnähden ja ravissa takajalkojen askel oli pontevaa. Leenan mukaan Bensonin selän tilanne ei ollut yhtä paha kuin helmikuussa, ja koira on saanut takajalkoihin enemmän lihasta.

Leena antoi vinkkejä miten tästä eteenpäin, tavoitteena selvitä ensi talvesta mahdollisimman vähillä kipuvaiheilla (talvet kylmine liukkaine keleineen ja lumihankineen on pahimpia):
- tilaan magneettimanttelin tai kaulapannan Magnet Healthista, käyttö lisätään asteittain niin että lopulta se on aina öisin
- Benson siirtyy barffaamaan (ei punaista lihaa, paljon vihreitä kasviksia --> kuona-aineiden kertyminen jumissa oleviin lihaksiin ja niveliin vähenee)
- öljylisäksi E-EPA -öljyä (esim. Nutrolin Senior) (Viacutan enemmän ihoon ja silmiin vaikuttava öljylisä)
- Laserakupunktiohoito (ensimmäinen kerta pitäisi saada nyt kahden viikon sisään), tehokkaampi kuin tavallinen akupunktio
- Hieronnassa ei saa yhtään manipuloida spondyloosikohtaa, koska se kipeytyy todella herkästi! Alueen lihaksia saa hieroa vain kevyesti.

Mulla ei ole varaa kuskata Bensonia erikoishoitoihin lähes viikoittain, joten tavoitteena on opetella itse hoitamaan sitä mahdollisimman hyvin ja hyvällä kotihoidolla saada tilanne pysymään hallinnassa ja selän hyvät vaiheet vallitsevina.

Tässä vielä Taon iltatreenivideo, penikka oli niin intoa täynnä että jotain piti tehdä:


1 kommentti:

  1. Tuo Piiran Leena on kyllä todella hyvä fyssari/osteopaatti,homeopaatti ja ravitsemusneuvoja :) Meillä saatu jo kymmenen vuotta moniin eri vammoihin ja kroonisiin sairauksiin apua. On ihanan lempeä,ymmärtäväinen ja taitava koirien kanssa. Meillä myös megneettimanttelin ja kaulapannan osto edessä :) Kaikkea hyvää teille ja toivottavasti noilla neuvoilla saatte taas kaikki nauttia mahdollisimman kivuttomasta ja hyvästä elämästä <3

    VastaaPoista