torstai 23. toukokuuta 2013

Videomatskuu

Ei olla kolmeen viikkoon treenattu kuin pieniä liikkeiden osia ja agilitya Taon kanssa. Eilen kokeilin, missä vaiheessa kokonaiset liikkeet on.

Taon seuruuta

Tämä on edistynyt ehkä eniten. Olen tehnyt namiavusteisesti käännöksiä. Toki vielä paikka ja asento seilaavat jonkin verran. Mutta positiivista on, ettei paina vaan pitää paikkansa "ihan itte", eikä oo ihan vinossa tai ihan hirveän edessä.

Luoksetulo

Luoksetulo, luoksetulo... Liike jota ennen Taoa pidin maailman helpoimpana opetettavana asiana... Taolle on täytynyt opettaa oikeastaan ihan kaikki tämän liikkeen osat työn ja tuskan kautta: vauhti (ei saa ravata tai tulla löysällä laukalla), kohti mua vauhdilla juokseminen (Tao juoksee mieluummin poispäin kuin suoraan kohti, se jotenkin tuntuu lukevan mun rintamasuunnan jarruna, juttu mikä toimii agilityssa, mutta ei tokossa...), suoruus (lähtee mielellään flänkkäämään) puhumattakaan liikkeen lopun osista.

Ensimmäinen suoritus eilen oli vauhtia täynnä, Tao juoksi täysillä - loppuun asti - törmäten aikas kovaa mun jalkoihin. Kahdella seuraavalla suorituksella se päätti itse valita, koska siirtyy mun edestä sivulle istumaan. Sen takia pidän noin pitkän tauon tuossa videolla, ennenkuin pyydän sen sivulleni, ja todennäköisesti sen takia sivulletulopyörähdys jää vähän vaisuksi ja vajaaksi. Sivulletulo ilman tuota pomppua kuuluu treenattavaa -listalle, samoin kuin pyllyn pyöräyttäminen ihan loppuun asti..

Liikkeestä maahanmeno

Tässä kanssa yksi murheenkryyni ;) Tavoitteenani on, että vielä jonain kauniina päivänä Tao maa-käskyllä tipahtaisi alas. Tätä ollaan treenattu, mutta muutamia yksittäisiä onnistuneita nopeita maahanmenoja lukuunottamatta en ole oikein onnistunut saamaan aikaiseksi nopeaa tipahtamista edes apujen kanssa. Tämä suoritus on nyt suht ookoo tällä hetkellä, Tao reagoi käskyyn samantein mutta maahanmenon nopeus ei ole vielä ihan sitä mitä haluan. Suoritusvarmuutta on tullut toistojen myötä lisää ja kyllä se nopeuskin on parantunut verrattuna aikaisempaan.

Liikkeestä seisominen

Tämä liike on mennyt takapakkia. Vielä helmikuussa Tao pysähtyi niille sijoilleen. Yhtenä syynä sivuaskelten ottamiseen pidän sitä, että Tao valmistelevassa osiossa seuraa huonossa tasapainossa, ihan kenossa ja poikittaen, niinpä se joutuu hakemaan tasapainon sivuaskelilla.

Agilityn pujottelussa Taolla alkaa olla idea selvillä! :) Kuten Taon iskän Wallun omistaja Pirjo totesi, niin tämä liike ei ole vaikea näille kavereille opettaa. Olen poistanut verkkoja välistä, ja Tao fokusoituu vaan keppirivistöön, ei verkkoihin. Pystyn lähettämään sen kauempaakin verkoille. Puudelikin voi sohlata vieressä mukana, useimmiten Tao ei tästäkään häiriinny.

Meillä on semmoista kahden koiran välistä ystävyyttä, että... :) Ihana seurata, kuinka hellästi toiset tuuppivat kuonolla toisiaan. En olisi ikinä voinut uneksiakaan, että Bensonista ja Taosta tulee näin hyvät ystävät!

Benson on voinut hyvin, ja ollut iloinen ja leikkisä, mikä on aika hyvä mittari kertomaan onko se kuinka kipeä selästään tai lonkistaan. Henkan mukaan Rally-tokon aloituksen jälkeen pieni villakoira on ollut oikein erityisen onnellinen. Sille on niin tärkeää, että senkin kanssa harrastetaan ja käydään kaksin omissa treeneissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti