torstai 6. maaliskuuta 2014

Voihan nouto...

Hoaah, on meillä Kulosen kanssa vielä paljon hommaa to do edessä! Onneksi sitä innokkaampaa treenikamua ei voisi olla, ja Kulo tuntuu kestävän ihan hirveästi toistoja - asia johon en ole Bensonin enkä Taon kanssa tottunut!

Mä katsoin Kulon noutoa eilen ruusunpunaisten lasien läpi, tänään kriittisemmin. Se on a) lähdössä vähän kyyryssä, b) ei lähde harhakäskyillä, c) juoksee suoraan kapulalle, d) lyö kapulaa etutassuilla ja vasta sitten nostaa sen e) tulee hieman kaartaen sivulle, f) kyllä, valitettavasti pureskelee kapulaa palauttaessa ja g) jää herkästi vähän vinoon ja usein itse korjaa suoraan. Tuossahan sitä on treenattavaa. Ajattelin korjaussarjaan, että a) opetan sille käsikosketuksen ja muistan aina vaatia katsekontaktin ennen noutokäskyn sanomista, b) tehdään vielä lisää häiriötreeniä, c) yritetään pitää tämä tällaisena, d) pohdin tätä tuossa alempana pidemmin, e) laitan riman maahan ohjaamaan Kulon lähestymään suoraan sivulleni, takaosaansa se osaa käyttää kääntymisessä, f) toivon saavani tähän vinkkejä Ninalta ja g) näissä vaan tiukasti kiinni kriteeristä ja täsmätreeniä.

Sitten tuo d)-kohta. Kokeilin sellaista, että vein noutokapulan ja laitoin agilityn numerokyltin sen eteen -> Kulo ei törmännyt kapulaan, mutta alkoi kaartaa sille. Lisäsin riman maahan, jolla sai suoruutta numerokyltin takaiselle kapulalle lähestymiseen, mutta alkoi vähän tympiä tämä kentän yltiöpäinen varustelu. Sitten kokeiltiin Lentsun oppia, että aksatyyliin lähettäisin Kulon kapulalle hieman kaarevasti, mutta tämä oli mahdotonta koska Kulo lähestyy noutokapulaa aina vastapäivään ja kun se on lähetettäessä mun vasemmalla puolella, en saa sitä luontevasti oikealle linjalle. Lopulta tehtiin kapulannostotreeniä eli heti kun Kulo nosti kapulan, hihkaisin jes ja sai juosta vauhtipalkalle. Tämä tuntui ihan ok:lta, mutta tätäkin täytyy katsoa sunnuntaina.

Lisäksi tehtiin ruutua kosketusalustalla. Aluksi ei ollut minkään valtakunnan käsitystä että mikä on ruutu, mutta saatiin hyviä toistoja eri suunnista.

Buudeli sai hömpötellä ruutua ja Taon kanssa tehtiin keppien avokulmia - toimi! ja takaakiertoon lähetyksiä, toimi paremmin kun sai kiertää vasemmanpuoleisen siivekkeen ja huonommin kun piti kiertää oikeanpuoleinen siiveke. Tao lähti koko ajan lelun kanssa sivummalle ja pisti maaten, joten mua alkoi ärsyttää ja Taon treeni oli aika lyhyt. Mutta tuntui muuten ihan onnistuneelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti