lauantai 7. helmikuuta 2015

EVL korkattu!

Käytiin tänään kokeilemassa Isojen Koirien luokassa kisaamista, kerta oli sekä Kulolle että mulle ensimmäinen.

Tuomarina oli Riitta R ja liikkurina Hanna-Mari. Oltiin Ylöjärvellä.

Aloitettiin zetalla. Tankkasin liikejärjestystä (IMS), ja ihme kyllä muistinkin sen ;) Asennot oli vähän hitaat ja vinot, arvosana 8.

Seuraavaksi oli luoksari. Kulo jäi vähän vinoon, lähti kivalla vauhdilla, stoppi valui, maahanmeno vino, perusasentoon tullessa tökkäisi ihan kunnolla mua jalkaan. Ehti stopin yhteydessä vilkaista viereisen kaapin päällä sijaitsevaa isoa pehmolelua (en edes kysy, että mitä se teki siellä ;)) Arvosana 7,5

Sitten oli ohjatun vuoro. Ollaan tiiviisti treenattu oikean puolen kaarta, koska siinä on pyörähtänyt tiukasti päätyen keskikapulalle. Se on alkanut pelittää ihan hyvin treeneissä. Saatiin vasen puoli arvonnassa. Merkillemeno huono. Arvosana 9.

Ensimmäisen kehän päätti kauko-ohjaus. Mä mokasin käskemällä Kulon maahan samaan aikaan, kuin liikkuri sanoi "käsky". Olisi voinut odottaa edes sen sekunnin pidempään, siitä lähti piste. Seisomasta maahanmennessä liikkuu ihan inasen taaksepäin, ei varsinaisesti liikuta tassuja kylläkään. Arvosana 9.

Tokan kehän aloitti seuraaminen. Siinä melkein kaikki perusasennot oli vinoja, tuli vinoon taakse. Muuten tasaista ja piti kontaktin hyvin, eikä ainakaan muistaakseni painanut. Arvosana 8.

Ruudussa virittelin merkille, mutta Kulo bongasi ruudun ihan itte ja oli menossa sille. Annoin ylimääräisen käskyn jolla sain korjattu merkille. Vähän kyllä ennakoi merkin ja ruudun.. Kiltti arvosana 9.

Jo huokaisin vähän helpotuksesta, metallinouto olisi meidän varma liike. No mitä vielä, se meni nollille. :( Heitin pitkähkön heiton, kapula pomppi vähän vinoon, mutta ei mitenkään pahasti, treeneissä on mennyt usein samalla lailla. Tänään Kulo päätti kuitenkin kiertää esteen palatessa. Arvosana 0.

Tokan kehän päätti tunnistusnouto. Kulo meni hyvällä vauhdilla, otti oman suuhun mutta pudotti sen ja varmisti vielä muut kapulat, palasi omalle ja toi sen vähän huonolla vauhdilla. Ote kapulasta hyvä.

Paikkamakuu ja istuminen  kympit. Erityisesti paikkamakuusta jäi hyvä fiilis, Kulo teki napakan maahanmenon ja sivullenousun ja makasi ryhdikkäänä, ei mennyt lonkkalevolle. Hyvä että edes joku treeni kantoi koetilanteeseen asti ;)

Kulo oli vähän kohteliaana kehässä, ei ihan parhaassa vireessä. Näkyi vauhdin puutteena ja näin ollen flänkkäämisenä mm. merkille menossa. Kummallekin tuli haparointia ja vähän epätyypillisiä virheitä. Treenilistalle tuli lisää asioita. Me tarvitaan kummatkin varmuutta ja vauhtia pitäisi saada. Mutta eiköhän sitä vauhtia tule, kun emäntä alkaa palkata vähän järkevämmällä ajatuksella eikä palkkaa ennakoinnista, ja kun saadaan lisää kokemusta tekemiseen ja kisaamiseen. ;)

Loppuviimeksi jäi hyvä maku. Saatiin 252,5 pistettä ja jäätiin 3,5 pisteen päähän 1-tuloksesta. Tästä jäi nälkä, ei muuta kuin uutta matoa koukkuun! :D


Palkaksi hienosta työstä sai reippaan annoksen herkkua <3

2 kommenttia:

  1. Hyvin sanottu, että jäi nälkä!
    Tuolla asenteella ne kisat tulee päättää. Janoamalla lisää. :)
    Onnittelut ensimmäisestä EVL-kokeesta!

    VastaaPoista