sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Tampereen karsinta

Kulon kanssa käytiin hakemassa taas kokemusta maajoukkuekarsinnoista. :)

Pohjustus oli vähän huono, aluksi useamman päivän totaalitreenitauko, sitten edellisenä päivänä 8h Christan opissa (muistiinpanot tästä mielenkiintoisesta koulutuksesta tulossa ehkä myöhemmin). Huonosti nukuttu yö = vähän hitaalla käyvä ohjaaja, ja siihen vielä kehävirittelynä paniikkijuoksu metsästä melkein suoraan kehään kun tuomareiden tauon ilmoitettiinkin tauon alkaessa olevan vain 5min mittainen, me oltiin tämän tiedon ilmitullessa siis metsässä ja tauon jälkeen ensimmäinen koirakko. Kehässä oli sellainen olo, että oltiin molemmat jotenkin keskittymättömiä.

Mutta olihan opettavainen päivä näin kisaamisen kannalta, opin paljon kisoihin valmistautumisesta, aikatauluttamisesta ja toiminnasta itse kehässä.

Ja näin se meni (kursiivilla omat pohdinnat, lihavoituna tuomarin kommentit):

Kehä 1, tuomari Riitta R:


Luoksetulo - 9
Hyvä&suora alas perusasennosta, hieman pitkäksi seisominen, alas&sivulle hyvin, kokonaisuus hyvä&ripeä

Seuraaminen - 8,5
Kulo tuntui tässä keskittymättömältä, parissa käännöksessä kontakti tippui, ei tuntunut kovin tarkalta
Melko hyvä pakki, hieman vino pa pakin jälkeen, hieman vino pa, juoksusta hyvä pysähdys, siirtymät melko kivat, jälimmäisessä pientä vitkuttelua, kokonaisuus kiva&iloinen, lopun pa vino

Kiertohässäkkä - 8,5
Tuntui omasta mielestä hyvältä! :D
Hyvä alkuasento, pieni ujous lopun pa:ssa (jää hiukan taakse) & kosketus siirtyessä, hyvä vauhti merkille, laaja kaarre paluussa, istu ok, hyppy ok & pito

Kauko-ohjaus - 6
Mä nukuin tässä, käytössä oli elektroninen näyttö ja hyppäsin yhden asennon yli
Hyvä alas, hyvä istu, nopea alas, hiukan liikkuu taaksepäin, yksi asento jää välistä

Kehä 1 videolla


Kehä 2, tuomari Tiina H


Ruutu - 0
Kulo lähti taas hieman vasemmalle vinoon, olisi pitänyt katsoa aloitusasennon rintamasuunta tarkemmin, lisäksi typeränä jätin korjaamatta eteenmenon ympyrän sisään mutta iski motivaatiopula. Toisaalta en ole opettanut Kulolle korjauksia, ja tuntui tylsältä ajatukselta laittaa se kisatilanteessa tilanteeseen jossa rupean säätämään sen paikkaa, eli mieluummin treenataan asiaa ensin ennenkuin aletaan toteuttaa sitä kisoissa. Eteenmenon vauhti oli tosi hyvä, mutta stoppi tosi hidas, onneksi Christan koulutuksesta sain ajatuksia sen työstämiseen. Harmittaa silti, koska yhdellä korjauksella oltais voitu saada kasi ja kahdella seiska. Tyhmiä pistemenetyksiä. Ruutuunmenon vauhti loppuun asti :)
Pysähtyy ympyrän ulkopuolelle

Ohjattu - 8
Merkin vauhti :) Nytkähti ihan pienesti kun oli merkillä ja mä avasin suuni miettiessäni että minkä suuntakäskyn antaisinkaan. Mutta ei nyt nykinyt liikkurin käskytyksestä, Christan koulutuksessa tehty treeni auttoi jo heti!
Irrotukseen tuplakäsky

Zeta - 8
Tyhmiä omia virheitä taasen. Ei olla taas pitkään aikaan treenattu sitä, että zetassa kävelen ohi ja Kulo ei saa ennakoida mukaanlähtöjä. Ja annoin seuraa-käskyt liian aikaisin, pitäisi antaa ne vasta kun melkein olen kävellyt Kulon ohi, niin mukaanlähdöt olisivat siistimmät.
Istumisessa ja maahanmenossa ennakoi seuraamiseen lähdön.

Tunnari - 9
Aika pitkään haisteli ja haistelu oli vähän rumanlaista.
Kapulan siirto nenällä

Kehä 2 videolla

Paikallaolot molemmat kymppejä, kisakirjaan tosin merkattu paikkamakuu 9,5:ksi. Yhteispisteet 233,5 ja 2-tulos.

Alkuun harmitti ihan rutkasti mutta sain kohtuunopsaan käännettyä tän niin että virheet oli pääsääntöisesti sellaisia jotka saan omalla toiminnallani kehässä korjattua ja mielessä on jo monta treeniaihetta Kulon toiminnan parantamiseen. Videolla katsottuna Kulo näyttää niin ihanan onnelliselta ja vauhdikkaalta, videot nähtyäni viimeistään tuli tosi hyvä mieli näistäkin kisoista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti