keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Vantaan karsinta

Se on sitten tämän vuoden maajoukkuekarsinnat taputeltu! Kaksi karsintaa jäi välistä, mutta Seinäjoella, Tampereella ja Vantaalla käytiin hakemassa kokemusta. Kokemuksen hakemiseen tämä kevät menikin, sen verran tuli etenkin itse sählättyä, mutta virheistä oppii jatkoa ajatellen! :)

Vantaan karsinnat olivat 2-päiväiset. Alunperin olin laskeskellut, että Kulo on tuolloin jo niin tiineenä että emme pysty osallistumaan, mutta sepä ei ole vielä edes juoksujaan aloittanut vaan pitelee jännityksessä.. Ja kun estettä osallistumiselle ei ollut niin toki ilmoittauduimme mukaan, nyt kuitenkin vain sunnuntain kisaan.

Kisa oli aikamoinen tuomarikokemus, mutta eipä siitä sen enempää... ;) Kukin paikallaollut tietänee mitä tarkoitan. Pääasia kuitenkin oli, että karsinnan kärkisijoilla olivat juuri ne koirakot jotka siellä kuuluivatkin olla, eli (lähes) täydellisistä suorituksista oli mahdollista saada hyviä pisteitä. Siinäpä on meillekin tavoitetta! :)

Sitten meidän suoritukseen:

Paikalla istuminen - 9.5 / 9.5
Oma moka - Kulo oli jo perusasennossa vähän vinossa ja istumisasento siis vino

Paikalla makaaminen & luoksetulo - 9.5 / 9
Vinosta istumisesta ei voi päätyä kuin hassuun makuuasentoon vähän mutkalle. Jännitin että pystyykö Kulo makaamaan liikkumatta /lonkkalevolle menemättä, mutta onneksi paikallaoloaika on lyhyt nykyään

Kehä 1, tuomari Ralf B:  video näkyy tämän linkin takaa

Kiertonoutohyppy - 8
"Aika laaja kaarros, aavistuksen siirtelee kapulaa suussa"

Seuraaminen - 6
Kulo tuntui tässä tosi levottomalta ja hitaassa aukesi eikä peruutuskaan mikään mallisuoritus ollut. Ja askelsiirtymissä hakee kyllä liikaa kontaktia mun jalkaan. Yllätyin silti että näin huonot pisteet tuli
"Välillä kuono osuu ohjaajaan, peruuttaessa välillä aavistuksen vino, vino pa peruutuksen jälkeen, hitaassa vinoutta, askelissa koira osuu ohjaajaan jatkuvasti"

Zeta - 8,5
"Maahanmeno hieman vino, seuraaminen voisi olla parempi"

Ohjattu nouto - 8
"Siirtelee kapulaa suussa"

Kehä 2, tuomari Timo P: video näkyy tämän linkin takaa

Kauko-ohjaus - 7,5
Olin pisteet nähtyäni että mitä h--ttiä - Kulo teki ihan riittävän ripeästi puhtaat asennot takatassut tiukasti paikoillaan pysyen, ja vieläpä oikeat asennot kun oikein pinnistelin että tällä kertaa osasin pysyä elektronisessa näyttötaulussa mukana. Muutkin tulivat jälkeenpäin kysymään että mitä siellä oikein oli tapahtunut. Arvostelulapussa luki vain että "liikkuu". Ei muuten liikkunut. Uskaltauduin kysymään tuomarilta että mitä siinä oikeasti tapahtui. Kuulemma etupää oli liikkunut sivusuunnassa. Valitettavasti tämä liike ei tullut alusta alkaen videolle, mutta videosta voi nähdä, että ei Kulo kaukojen puolivälissä kovin vinossa ole... Se maasta istumaan noustessa meni jonkun sentin oikealle vinoon mutta seuraavalla vaihdolla suoristi itsensä. Tämä oli pahempi virhe kuin esim. se, että koiran takajalat liikkuivat, koskapa näin että tästä sai kasiakin. Joka tapauksessa, mulla on ollut tarkoituksena opettaa Kulolle parempi m-i -vaihtotekniikka ja tämä kokemus vain lisäsi motivaatiota treenata asia kuntoon.

Tunnistusnouto - 9
"Rytminmuutos juoksunopeudessa"

Ruutu - 6
Tässä mulla menee kohta hermo itseeni. Miten onnistunkin aina sössimään tämän liikkeen. Olen Kulon kanssa Jennin luennon inspiroimana keksinyt uuden tavan treenata tätä eteenmenoa, mutta valitettavasti emme ehtineet harjoitella kuin reilun viikon, enkä ehtinyt kokeilla että miten eteenmenon suuntaus toimii eri tilanteissa. Kulolla on toisinaan ollut taipumusta lähteä vähän vinoon vasemmalle. Muistin jopa, että tässä täytyy perusasentoon tullessa olla tarkkana että koira on suorassa sivullani. Sitten suunnittelin että suuntaan Kulon vähän oikealle, että jos se lähteekin hieman vasemmalle vinoon niin päästyy paremmin ympyrän sisään. No tässä olisi voinut olla liioittelematta. Suuntasin sitten ihan liikaa oikealle, ja Kulo lähti vielä tismalleen siihen mihin suuntasin sen - ja päätyi oikealta yli. Eikä korjauksetkaan menneet ihan putkeen, vaan vaati kaksi yritystä ennenkuin Kulo oli ympyrässä. Tämä korjausrumba näkyi kyllä vähän ruutuunmenovauhdissa.
"Lisäohjauskäskyt"

Luoksetulo - 7,5
"Pysähtymiset meni pitkäks"

Kokonaispistetulos oli 248 eli 2-tulokseen ylsimme, vaikka emme mitään liikettä tällä kertaa nollanneetkaan. Olin aluksi että me ollaan ihan paskoja luusereita, mutta lohdutti kun pääsi purkamaan tuntojaan maailman parhaiden treenikaverien kanssa, ja kun näin että vain noin puolet osallistujista sai tämänpäiväisellä tuomarilinjalla 1-tuloksen, niin osasin olla itselle vähän armollisempi.

Karsintojen lyhyt yhteenveto on, että jos kaikki menee nappiin niin meillä on mahdollista olla kympin sakissa tämän hetkisellä osaamistasolla (vaikkei kertaakaan oltu ;))

Meidän heikoimmat osaamisalueet ovat:
- eteenmeno
- nykiminen esim. merkillä
- suun käyminen noutoliikkeissä(!!!)
- etenkin hitaassa vauhdissa aukeaminen seuraamisessa ja ylipäätään palkattomuustreenin puute ja sen näkyminen seuraamisessa
- kuonolla jalkaan tökkiminen
- perusasentojen suoruus ei ole riittävän varmaa
- kiertohyppynoudossa pitäisi saada tiukempi kartion kaarros
- stopit ovat hitaat

Ylipäätään tekemistä pitäisi saada vielä tarkemmaksi, puhtaammaksi, siistimmäksi, vauhdikkaammaksi(?), terävämmäksiEi kommentteja:

Lähetä kommentti