sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Taon sm-kisat

Taon kanssa oltiin Laukaalla järjestetyissä tokon SM-kisoissa, Tamskin 1-joukkueessa avoimen luokan edustajina.


Meidän mahtavat 1- ja 2-joukkueiden jäsenet!

Kulon sairastelun johdosta treeneihin tuli 3 viikon tauko, ja oman varvasvamman takia treenit jäivät kisaa edellisellä viikollakin hyvin vähiin. Olin ajatellut rakentaa Taon osaamisen vähän eri lailla, mutta oli pakko muutaman kisaa edeltävän päivän aikana aikamoisella tahdilla runtata läpi häiriöt ja paineensieto ja yrittää saada uusien liikkeiden/muutetun perusasentoon tulon suoritusvarmuus paremmaksi. Ehkä ihan hyväkin, koska ensimmäistä kertaa eläessäni uskalsin tosissani haastaa Taon, ja se vastasi haasteeseen hyvin!

Yhtä kaikki treenit jäivät todella minimiin, joten olin erittäin tyytyväinen sijoitukseemme sm-kisoissa! Tao sai 277,33p ja sijoittui sijalle 12. (Alkupäässä oli jaetulla sijalla olevia, eli Tao oli todellisuudessa 14./76, tulokset löytyvät täältä) Taolle kävi hamoja sellaisissa asioissa, mitä ei oltu ehditty treenata riittävästi mutta toisaalta monet sellaiset liikkeet, joita ei oltu liikaa ehditty treenata, onnistuivat.

Luoksepäästävyys testattiin klo 9.30. Tämän jälkeen paikallaolokehät pyörivät melko nopsasti. Yksilökehissä järjestäjät olivat jostain syystä iskeneet puolet yksilöliikkeistä Riitan kehään, ja tämä kehä kesti huomattavasti pidempään kuin avon muut kehät, aiheuttaen avoimen luokan venymisen. Meidän suoritusvuoro koitti joskus iltapäivällä.

Ekassa kehässä tuomarina oli Tiina Laakko
Paikalla istuminen -10.

Tokassa kehässä kehässä tuomarina oli Riitta Räsänen.

Kaukot -10. Tao lysähti huonoon vähän paineistuneen näköiseen asentoon sivulla, mutta pystyi tekemään puhtaat vaihdot ja vieläpä kriteerin mukaisella pompputekniikalla!

Seiso - 9. Jäi hieman vinoon seisomisasentoon, ja tästä vino pa.

Seuruu - 8,5. Mä kävelin täyskäännöksen, kun piti kääntyä oikealle. Tao oli vielä keväällä seuruussa niin kovassa vireessä, että puraisi mua joka käännöksessä. Treeneissä oli pakko kieltää pureminen, mikä johti matalampaan vireeseen. Videolla näkyvä seuruu on kaukana mun ihanteesta.

Luoksetulo - 9.

Kolmannessa kehässä tuomarina oli Marko Puranen

Nouto - 8,5. Tao arpoi että palauttaako kapulan eteen vai kiertäen takakautta sivulle. Olen vaihtanut palautusasennon tyylin, enkä vielä ollut ehtinyt riittävästi treenata uutta tyyliä.

Hyppy -8. Tao arpoi että tuleeko eteen vai kiertääkö takakautta sivulle, jouduin antamaan uuden käskyn.

Liikkeestä istuminen -0. Tao taisi tietää mokailleensa kahdessa edellisessä liikkeessä, ja oli tässä vähän paineistunut ja meni istumisen sijaan maahan. Tämä on ollut treeneissäkin usein esiin tullut ongelma, joka on mennyt eteenpäin mutta en ehtinyt saada suoritusvarmuutta riittävälle tasolle.

Neljännessä kehässä oli tuomarina Tiina Laakko

Ruutu -10. Taon kanssa on treeneissä väännetty ruudun oikeasta paikasta ja asennosta ruudussa. Tämä on vaikuttanut siihen, että sen motivaatio juosta ruutuun on laskenut, koska se liittää ruutu-käskyyn epävarmuuden lopputuloksesta ja mun reaktiosta. Se on ajatellut edelleen näin, vaikka ruudun paikka tuntuu sille selvinneen. Kokeilin tiistaina agilitytreenien yhteydessä Takkujen kentällä, että mitä Tao tekee jos virittelen sen ruutuun, mutta lähetyskäsky onkin "putkeen!". Tao juosta posotti upean ruudun. Siinäpä sitten olikin hullu suunnitelma kokeilla samaa hommaa sm-kisoissa, ja riskin otto kannatti! Tao teki upean ruudun. Tuomarin eka kommentti oli, että taitaa olla agilitykoira? :-D Jatkossa täytyy treeneissä ajaa ruutu-käskyyn yhtä positiivinen ja vauhdikas tunnelataus.

Kisoista jäi lopputulemaksi hirmuisen hyvä ja tyytyväinen fiilis. Täydellistä ei ollut, mutta suoritus meni silti paremmin kuin toivoinkaan! Tuntuu että olen alkanut löytää oikeat narut, joista vedellä Taon kohdalla. Matkamme jatkukoon kohti voittajaluokkaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti