tiistai 14. toukokuuta 2013

14/5 Treeni-iloa

Sunnuntaina puudeli pääsi Henkan kanssa Teiskoon ottamaan vähän iisimmin, ja me ajettiin Taon kanssa Haukijärvelle. Tao on lakannut kyttäämästä lapsia ja kissoja, lapsia kierrettiin aikaisemmin pehmein polvin ja kissat oli jotain, joka muodosti pienen roopenkollien elämän keskiön. Nyt lapset sai juosta mites halusivat ja kissoja käytiin vain pikaisesti tuijottamassa. :) Vähän kyllä hirvitti ettei pikkupeura kaada ketään kumoon, mutta läheltäpititilanteilla selvittiin. Syynä vauhtiin ja vaaratilanteisiin se, että olin ottanut hyppyesteen mukaan ja sen avulla treenasin yksittäisiä ohjauskuvioita. Eipä siitä treenistä kyllä oikein mitään tullut, mutta mukava oli olla maalla rakkaiden seurassa :)


Uuuh... Iihana somelainen muija!
Uuhh, iih-hana!!

Eilen oli tavoitteellisten tokot, mentiin Peltolammin uimarannan nurtsille. Tokoilin kameran kera ;) Kiitokset Marikalle meidän menon kuvaamisesta. Me tehtiin kaksi settiä. Taon kanssa tehtiin noutojen paluuvauhteja; koira kiertämään tuomaani siivekettä kapula suussa ja takaisintullessa jalkojen välistä lelun kimppuun. Vauhtia löytyi myös metallikapula suussa. Metallia ei olla tehty aikoihin, ja se näkyi siinä, että hetken empi kapulan suuhun ottamista. Sitten oli ok juoksennella sen kanssa. Seuruuta, piti paikkansa ja muuten ok, mutta haluaisin että menisi jotenkin kootummin, nyt meni mun makuun vähän turhan pitkänä. Mulle tulee itselle vaikutelma jotenkin löysästä menosta. Suora luoksetulo pitkältä matkalta, se kiva ja vauhtia löytyi riittävästi. Tao pystyy nykyään tulemaan mua kohden vauhdilla, tykkään siitä! :) Ruutu; vauhti kiva ja varmasti meni loppuun asti, ruudussa kosketusalusta. Seiso-istu niin että etutassujen takana rima, jonka yli piti astua taaksepäin. Meni muuten kivasti, mutta tässä tuli taas esiin Taon taipumus nostaa oikeaa takajalkaa. Marke roikkui sitten tässä jalassa, mistä oli apua myös kun ei pidetty kiinni jalasta. Tosin apu oli tässä vaiheessa vielä lyhytkestoinen, muutaman toiston jälkeen alkoi taas tassu nousta. Nopeat maahanmenot eivät olleet nopeita nähneetkään, enkä mä osannut antaa hyviä vartaloapuja. Tao hidastui toisto toistolta, miten siinä niin kävi?? Tao oli ajoittain niin raisu, että sain polveeni kivan vekin. Mää tykkään silti :-) Ja nyt pitää ruveta kieltämään napsimisesta, heti kun vire nousee niin tulee hampaat mukaan, ja se tekee välillä kipiää. Meidän hienot treenikamut:

aussi Velho

schapendoes Molla

cockeri Nico

bc Farra


nahkalassie Zini

Tao tuo metallia

Taon seuruuta, tavoitteena saada ryhtiä lissää!
Tänään käytiin Nappiksen kanssa Hervoodissa treenailemassa. Oon huomannut, että Tao on hiekkapohjaisella kentällä selkeesti hitaampi kuin nurtsilla. Ruutuunmeno oli kovin hidas. Yksi syy oli se, että kokeilin pallonheittokahvaa. Tao oli niin innoissaan pallosta, ettei olis malttanut juosta mun (=pallon) luota ruutuun kun se oli niin ihana. Pari vauhtinoutoa, ok. Vähän seuruuta, se ihan ok. Tao on ruvennut edistymään paikan pitämisen suhteen. Peppu vähän aukes. Kokeiltiin myös nopeita maahanmenoja, jotka edelleen ihan paskoja. Taas sama efekti, että hidastuivat toisto toistolta. Nappis kokeili kanssa, hänen kanssaan Tao ei mennyt maahan ollenkaan. Tästä paska fiilis. Vaihdettiin sitten lajia agilityyn. Tai Tao oikeastaan vaihtoi. Hän oli koko ajan vilkuillut kovin kiinnostuneena puomille. Se ei siis oo mennyt puomia vielä koskaan, mitenkään. Tao hipsutteli puomille, ravasi sen ylös, eteenpäin, alas, huomasi että onpas kiva vekotin, kääntyi ja ravasi sen uudelleen. Kolmannella kerralla vähän kurkisti päältä, että voiskohan tästä alas tulla, mutta siinä vaiheessa sanoin että älä luulekaan, jolloin ravasi esteen loppuun. Alastulokontakteilla huutelin stop - pysähtyi vähän hitaasti, vasta kun oli kokonaan maassa. Sitten hää huomasi keinun (sitä ollaan paukuteltu etutassuilla). Olipas sekin kivan oloinen vempain - joten Tao päätti kokeilla sitäkin. Säikähti ihan hirveästi kun se pamahti alas ja teki ilmaloikan pois päältä. Jäi harmittamaan ja kääntyi heti takaisin, ei muuta kuin uusi yritys - taas säikähti ja pomppasi pois. Vilkaisi mua ja lähti taas yrittämään - tää on pakko selvittää. Kun ei muuta keksinyt, niin teki keinulle täydellisen 2on-2off- alastulon, tosin niin että pyöräytti itsensä jo alhaalla olevalle keinun päälle. Tähän oli hyvä lopettaa nämä itseohjautuvat kontaktitreenit. En tiedä oliko yhtään mitään järkeä antaa ton tossukan tutustua oman päänsä mukaan näihin esteisiin, mutta en mahtanut mitään että oli vain niin kertakaikkisen kiehtovaa seurata kuinka järkevä, fiksu koira tutustui niihin. Luulen että saan näille esteille paremman vauhdin, kun saan ne markkinoitua Taolle sellaisina juttuina mitkä se on itse keksinyt. Loppuun tehtiin hyppytekniikkaa. Kuuden askelen välit, viimeisen esteen korkeutta lisäsin pikkuhiljaa ad 45 senttiin. Fiksu koira, kerran kolautti riman alas, sitten tajusi että pitää katsoa korkeutta eikä toistanut virhettä.

Puudeli aloitti tänään uuden harrastuksen: rally-tokon. Kolme asiaa tarvii ensi viikon aikana treenata: tänne-käskyllä suoraan eteen istumaan tuleminen mistä suunnasta tahansa,  edestä sivulle tuleminen kierrä-käskyllä oikean kautta ja ohjaajan sisälukutaito. Mulla meni jo ihan sekaisin, että missä kohtaa koiran piti istua ja missä ei. Jos koira istuu silloin kun sen ei pitäisi ja ei istu silloin kun pitäisi, niin kymmenen virhepistettähän siitä napsahtaa. Ja minkä hitsin takia niitä erilaisia kylttejä pitää olla yli kolmekymmentä - siinä on pienen ohjaajan pää ihan pyörällä? Kiva uusi laji tutustuttavaksi kuiteskin. Benson on muuten oppinut leikkimään vetoleikkiä - se on ihan hurjana siihen nykyään! :)

Illalla oli pakko kokeilla vielä pihalla Taon kanssa maahanmenoja. Suunnittelin sellaisen treenin, jossa tehtiin alokasluokan liikkeidenosia. Tehtiin näitä osia, 1-2 toistoa, treenien sisältö vaihteli koko ajan. Tao oli innoissaan - se on sen verran fiksu että se tylsistyy jos teen kovin ennalta arvattavaa. Periaatteessa kaikki jutut oli tuttuja sille, niihin vaan tarvitaan varmuutta lisää. Mulla oli palkkana lihanpaloja, ja Tao into piukeena. Istuin tuolille odottamaan, mitä Tao keksisi tarjota. No maahanmenoja tietenkin! Siitä se idea sit lähti: rupesin poimimaan hyviä maahanmenoja. Hitaista kehuin, nopeista sai lihanpalasia. Ekoilla kerroilla katsoi mua ihan hölmistyneenä, että miksi ei palkka lennä, sitten rupes saamaan juonen päästä kiinni ja rupesi tarjoamaan nopeampia suorituksia. Huomenna tai ylihuomenna teen niin, että vastaavaa mutta kävelen samalla. Nyt jo ehtinyt yhdistää, että maahanmenot tehdään mun edessä. Nyt menee muuten mun sivulta tosi kivasti maahan, tiputtautuu alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti