maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kokemuksia meidän ekasta arvokisamatkasta

Osallistuttiin viikonloppuna TamSK:n 2-joukkueen jäseninä Pieksämäellä pidetyn tokon SM-kisojen alokasluokkaan Taon kanssa.

Treeneissä meillä meni luoksetulo pipareiksi pari viikkoa sitten ja olin jo hetken aikaa että voihan helvata, mutta loppuasennon muutoksella ja treenillä saatiin se kuntoon. Tehtiin kokeenomaisia liikkuroituja treenejä vuoropäivin ja vireennosto-hömpötys-treenejä vuoropäivin, ja treenit sujuivat hyvässä mielentilassa ja koira osasi, joten kisoihin lähdettiin hyvillä mielin. Tavoitteeksi olin asettanut mukavan arvokisakokemuksen saamisen, vähintään 160 pistettä eli 1-tuloksen ja sen ettei oltaisi ihan viimeisiä. Kisoihin osallistumisesta oli jo sikäli tosi hyvä fiilis, että Tamsk sponssasi meille superhienot, omilla nimipainatuksilla ja seuran logolla varustetut tekniset t-paidat. Jos mitään muuta ei kisoista jäisi käteen niin ainakin hienot paidat!

Perjantai alkoi aamulla tehdyillä viimeistelytreenillä Loukonlahden kauniissa maisemissa. Taolainen toimi kivasti, joten hyvillä mielin kamat kasaan ja Minnan&Velhon kanssa nokka kohti Varkautta, jossa majoittuiduimme Scandiciin. Taon ensimmäinen hotellikokemus. Koira tassutteli rentona hotelliin ja hissiin ja jäi rauhallisena hotellihuoneeseen odottamaan, kun me käytiin haukkaamassa suolapalaa. Sitten ajelimme Pieksämäelle, jossa pystytimme teltan koirien häkkejä varten. Saatiin kaikki kolme Tamskin telttaa samaan paikkaan, olipa yhteisöllistä! :D Joukkueemme johtaja Liisa oli hoitanut joukkueen ilmoittautumisen ja toi meille numeroliivit. Bongattiin ihanat myyntikojut ja ostettiin liian monta treenilelua (vaikka mäkin olin juuri päättänyt heittää yli puolet meidän treenileluista pois, kaappeja täyttämästä), tavallisia kartioita korkeammat ruutukartiot (ruohikkotreenailua varten) yms. yms. Sen jälkeen käveltiin alue ympäriinsä, leikin Taon kanssa ja tehtiin pieniä seuruupätkiä. Tao oli hurjana leluun ja pomppi mua vasten vapautuneena, sillä tuntui olevan superhauskaa!


Rakas <3
Hyvillä mielin ja väsyneenä yhdeksän jälkeen takaisin Varkauteen hotellille, koirien iltalenkitys, suihku ja unta ei kauan tarvinnutkaan odotella. Hotellihuoneen lämpötila pyöri siinä 30 asteen hujakoilla, haaveilemaani ilmastointia ei ollut mutta onneksi saimme ikkunaa auki pitämällä huonetta himpun verran vilpoisemmaksi.

Aamulla oli hämmästynyt olo, kun heräsin vasta herätyskellon soittoon. Tao oli nukkunut suihkussa, jossa oli viilein ja märin kohta, ja herätyskellon kuultuaan se ampaisi mun kainaloon. Siinä maattiin poski poskea vasten, toinen oli niin liikkis. <3

Koirien aamulenkin ja aamupalan jälkeen suunta Pieksämäelle. Lämpöä oli jo parikymmentä astetta ja pilvetön taivas, joten pahin kauhuskenaarioni, kuuma hellepäivä, oli tuleva tosiasia. Onneksi lähellä koealuetta oli järvi, jossa pääsi uittamaan koiria. Taon turkki on vaan sellainen, ettei sitä saa millään kasteltua ihoa myöten, eikä mustalla koiralla kauan mene kun turkki on jo auringon paahteessa kuivunut.

Meillä oli paikkamakuut ekana kehässä nro 1. Tuomarina Aino Nokelainen. Mentiin metsän laitaan, varjoiseen kohtaan odottelemaan vuorojamme. Taosta huomasi että sitä jännitti, se oli levoton ja jopa vinkui vähän. Mulla oli kuitenkin rento, hyvä fiilis ja ajattelin että se tarttuu varmasti Taoonkin. Se kuunteli levottomana tuomarin arvosanojen huutelua ja katseli ympärillään olevaa ihmis- ja koirapaljoutta. Meidän paikkamakuu oli seitsemännessä ryhmässä, joten kun tuli meidän vuoro, Tao oli jo tullut sinuiksi tilanteen kanssa. Luoksepäästävyydestä saatiin 10p (Tao oli niin onnellinen kun kiva täti tuli luokse, mutta tiesi ettei saa nousta moikkaamaan), paikkamakuusta 10p (meni ekalla käskyllä, piti kuonon visusti maassa - itseasiassa pienessä pensaassa huomasin Taon luo palatessani, nousi ekalla käskyllä) ja kokonaisvaikutus 9p (ilmeisesti tämä tuomari ei ollut antanut kenellekään kymppiä, näin huhu kiersi kisaajien keskuudessa). Näistä meidän vahvoista liikkeistä saatiin hyvä aloitus kisaan.

Sitten seuraavan kehän luo odottamaan. Alokasluokan kehät pyörivät sujuvasti ja nopeasti, suurkiitos tuomarille, liikkurille ja sisääneheittäjälle! Tao tiesi selvästi, että mekin mennään sinne kehään, koska se katseli kehään, vinkui ja yritti kiskoa sinne. Ei ainakaan puuttunut motivaatiota toiselta. :)

Kuumah!!

Toisen kehän tuomari oli Erkki Shemeikka. Ekana liikkeenä oli kytkettynä seuraaminen 8,5p (tuomarin mukaan seuruu oli nättiä, mutta vielä paikoin hieman hapuilevaa. Videolta katsottuna Tao ekalla suoralla hieman poikitti, ja innokkuuttaan myöhemmin hieman keuli), toisena liikkeenä oli liikkeestä seisominen 8,5p (perusasento lopussa oli vino, pyöräytti peppunsa sivulle istumisessa vasemmalle vinoon) ja hyppy 10p (Tao lähtiessä selvästi hieman kummeksui valkoista tokohyppyä, mutta suoritti liikkeen täsmällisesti), kokonaisvaikutus 8p. Erkki oli tiukka ja oikeudenmukainen mutta mukava tuomari. :)
"Pidäthän?"Sitten äkkiä leikkimään ja odottelemaan kolmatta kehää. Sen verran Taoa jännitti, että makupalat eivät maistuneet. Tukijoukot oli niin superkannustavia, että fiilis oli koko ajan tosi iloinen ja rento. Suurkiitokset hyvästä seurasta!!

Kolmannessa kehässä tuomarina oli Räsäsen Riitta. Aloitettiin vapaalla seuraamisella, 9p. Mulla oli pieni jännitysnäytelmä menossa, kun en meinannut kuulla mitä liikkuri sanoi. Ihan kentän vierestä meni vilkkaasti liikennöity autotie, joka aiheutti kovan taustamelun. Molemmilla puolilla kenttää oli kehät, joissa suoritettiin samaan aikaan. Käännös vasemmalle ajoittui puoliksi onnellakin, mutta hyvä niin. Ilman hihnaa seuraaminen tuntui tosi hyvälle; Tao ei yhtään painanut ja tuntui pitävän nätisti paikkansa eikä sillä ollut aikomustakaan vilkuilla sivulleen. Liikkeestä maahanmenosta 10p (Tao meni heti käskystä maahan, suoraan asentoon.) ja luoksetulo 9p (tuli rennolla asenteella ja kohtuullisen reippaalla laukalla), kokonaisvaikutus 9p.


Luokse!
Meillä oli puoleen päivään mennessä kaikki liikkeet suoritettuina ja hyvillä mielin lähdettiin uittamaan koiria.
En tiennyt meidän kokonaispisteitä enkä sijoitusta, mutta sitten kuulin että ollaan toisena. Olin ihan puulla päähän lyöty. Äkkiä kännykästä katsomaan tulospalvelusta ja totta tosiaan - ei ollut kyse huonosta vitsistä vaan me koreiltiin listan kakkosena 185,67 pisteellä. Oltiin puolisentoista tuntia toisina, kunnes tulospalvelua päivitettiin ;D - ja tipuimme muutaman pykälän sijalle 5. Ihan superhyvä fiilis ja tavoitteet ylitetty moninkertaisesti, ja niin mahtavaa mennä Taolaisen kanssa palkintojen jakoon pönöttämään vitosnumeron taakse. Saatiin hieno treenilelu, johon Tao ihastui välittömästi, ja pokaali, jolla ruvettiin heti harjoittelemaan pitoja ja noudon palautuksia. :D

Illalla Tao treffasi rakkaan tyttöystävänsä Alman. Alma ei paljon Taosta perustanut vaan frisbee oli paljon mielenkiintoisempi, mutta Tao vain huokaili onnellisena ja kieppui Alman ympärillä. Ihastuksen aste nousi tuossa taannoin kummasti, kun Almiksella oli juoksut. Nyt on toisen sydän ihan syrjällään ja nähdessään tumman malin tai sakemannin, Tao jo elättelee toiveita että kyseessä olisi Alma.
Alma <3
Saanko esitellä: kaverukset Älli ja Tälli :-D


Sunnuntaina katseltiin finaali. Niin upeita suorituksia, ja kaikki olivat ihan sydän syrjällään kun 18 bortsun ja 1 kelpien joukkoon oli päässyt lapinporokoira. Pisteet hänen ohjaajalle! Finaalia seuratessa kävi selväksi, että nykyisin ei pelkkä hyvä tekninen tekeminen riitä, vaan pitää olla nopea ja voimakas ja silti teknisesti taitava. Tao ei vielä tee tokossa sellaisella draivilla, kuin haluan, mutta sitä draivia löytyy agilityssa ja esim. uimisessa joten se on olemassa! Nyt heinäkuu vietetään etsien tätä draivia leikkimisen kautta ja vain vauhdikkaita juttuja tehden. Tavoitteena aivopestä Tao ajattelemaan, että toko on supersiisti ja vauhdikas harrastus.


Hyppy...
... ja sukellus!
Meidän kummankin ihailun kohde Ihme :)
Kiitos Tanjalle ja Pirjolle mahtavasta koiruudesta, jonka kanssa oli niin superia mennä isoihin arvokisoihin kaiken häiriön keskelle, joka on niin sopeutuva ja helppo matka- ja treenikaveri ja joka on niin koira- ja ihmissosiaalinen!!! Kiitos Minnalle mahtavasta seurasta ja antoisista keskusteluista, ja kiitos kaikille TamSK:n Tavoitteellisesti treenaavien jäsenille treeniseurasta, liikkuroinnista ja hyvistä huomioista! Ja kun kiitoksen vauhtiin päästiin niin kiitos ihan kaikille jotka meidän kanssa ovat treenanneet tai muuten antaneet treenivinkkejä (erityiskiitos Maijulle!), tuntuu että tämän koiraharrastamisen ehdoton suola on ihanat koiraharrastajakaverit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti