sunnuntai 25. syyskuuta 2011

22.9.2011 Agilityn valmennustunti / ProCanis MariaEsteet 1-24
-  koira 1-esteen taakse, itse 1- ja 2-esteiden puoliväliin.
-  tyrkkää 2-esteelle muutaman metrin päästä, koiran ponnistaessa käänny kohti 3-estettä
-  lähetä kaukaa putkeen (4), jää hyppyesteen taakse, putken ulostuloaukon puoleisen siivekkeen takapuolelle. Jaakotus - oikea käsi ja jalka edessä seiso siivekkeen takana. Kun koira tulee kohti, ota askel taaksepäin riman suuntaisesti (selkä menosuuntaan) ja lähetä vas. kädellä esteelle, rintamasuunta kohti hyppyä. Odota kunnes koira ponnistanut, sitten ota vas. olkapään yli katse koiraan, ohjauskäsi vasen, ja etene kohti 6-estettä
-  tee rytmitys ennen 6-estettä ja samalla tyrkkää koira esteelle. Koiran ponnistettua juokse 7-esteelle, joka suoritetaan vauhdilla.
-  vippaa putkeen oikealla vastaisella kädellä, rintamasuunta kääntyy kohti putkensuuta
-  pyöräytä esteet 9-10
-  pysäytä vauhti ennen 11-estettä (rytmitys), käännä rintamasuunta ja varpaat kohti putkea (12) ennen kuin koira ponnistanut 11-esteelle (jos koira haikailee puomille, voit käyttää vastaista kättä esteen jälkeen koiran kääntämiseen)
-  lähetä 12-esteelle, mene asemiin putkenulostuloaukon ja 13-esteen väliin. Kun koira tulee putkesta, ota se vasemmalla kädellä haltuun lähtien etenemään kohti esteen vasenta siivekettä lyhyin askelin. Tyrkkää koira takaakiertoon (13), rintamasuunta säilyttää liikkeen ja kääntyy kohti hyppyä. Kun koira ponnistanut, etene kohti 14-estettä tehden samalla persjättö, koira haltuun vas. käteen.
-  lähetä samoin takaakiertoon 14-esteelle, mutta nyt tee valssi ottaen koira oikeaan käteen haltuun.
-  tee rytmitys ennen 15-estettä samoin kuin ed., lähetä putkeen (16)
-  mene asemiin putken jälkeen mutta älä peitä kierrettävää siivekettä, lähetä takaakiertoon esteen oikean siivekkeen ympäri (17), tee persjättö ja ota haltuun oikeaan käteen
-  lähetä esteelle 18 hyvällä liikkeellä
-  oikea käsivarsi noin olkapään korkeudella suorana, leijeröi okseri ja juokse kovaa kohti 20-estettä. Matkan varrella ohjaa koira 19-esteelle. Vauhtia saa olla tällä suoralla että koira irtoaa hyvin!
-  koiran ollessa putkessa kiiruhda kepeille (21), aivan sisääntuloaukon kohdalle, vasen jalka edessä. Koiran tullessa putkelta lähetä se vas. kädellä sisääntuloaukkoon, oikea käsi vetää sen kohti seuraavaa väliä. Anna koiran aloittaa pujottelu ja irtaannu siitä jättäen 3-este väliinne, vas. käsi suorana sivulla
-  koiran tullessa kepeiltä lähetä takaakiertoon 22-esteelle vas. kädellä. Jotta koira ei kepeiltä suorita estettä 23, pidä rintamasuunta kohti 22-esteen takaakiertoa.
-  lähetä koira 23-esteelle ja käännä puomille (24) – JUOKSE! -> koiralle mielikuva että puomi pitää suorittaa nopeasti

Arvio tunnista:
-  Rata oli täynnä ansaesteitä, joten ohjauksen kanssa sai olla tarkkana.
-  En osannut huomioida em ansaesteitä ohjauksen suunnittelussa, joten jos olisin ohjannut niin kuin suunnittelin, Benson ei olisi mennyt rataa siten kuin piti
-  Benson ei ollut ihan kuumimmillaan -> ei irronnut optimaalisesti
-  Selitys miksi vippauksessa koira lähetetään esteelle vastaisella kädellä: muuten vedätykset koiranpuoleisella kädellä eivät toimi vaan koira ennakoi ja karkaa esteelle. Lisäksi vastaisella kädellä vipatessa rintamasuunta on kääntynyt kohti suoritettavaa estettä.
-  Sääntö kepeille: joko lähetä koira kaukaa hakemaan kepit itsenäisesti jolloin se hahmottaa suoritettavan esteen, tai vedä se nenästä oikeaan keppiväliin.
-  Tunsin oloni tosi kömpelöksi ja hölmöksi. Pitäisi olla jatkuvassa sulavassa liikkeessä, ottaa lyhyempiä askeleita, jalkojen pysähtyessä jatkaa liikettä ylävartalolla. Pitäisi odottaa että koira on lukinnut esteen, ja sitten vasta lähteä eteenpäin. Nyt otin pitkiä askeleita ja pysähdyin töksähtäen esteille, muutenkin ohjaus ja liikkuminen oli töksähtelevää ja kankeaa.

Kotiläksyt:
-  oman liikkeen treenaus, takaakiertojen opettelua. 10-11-esteiden kaltaisen yhdistelmän opettelua, siinä erityispaino että kerrot mihin rata jatkuu 11-esteen jälkeen ennen kuin koira on ehtinyt ponnistaa!

Lepoa harrastusten vastapainoksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti