sunnuntai 11. syyskuuta 2011

8.9.2011 Agilityn valmennustunti / ProCanis Maria
-         jätä koira 1-esteen taakse paikkaan, josta on suora linja 2-esteelle. Mene 3-esteen vas. siivekkeen viereen, varpaat kohti 4-estettä, ylävartalo kiertyneenä kohti 2-estettä, vasen käsi ylhäällä. Vasen käsi kutsuu koiran yhdessä käskyn kanssa. Kun koira on 2-esteen päällä, lähde etenemään kohti 4-estettä.
-         tyrkkää koira oikealla kädellä, kyynärpää irti vartalosta, putkeen (4). Älä saata liian pitkälle kohti putkea (muuten et ehdi seuraavaan vaiheeseen), liikkeesi ja vartalosta irrallaan olevan ohjauskäden pitäisi viedä koira A-esteen ohi.
-         Kiiruhda ottamaan koira putkesta vastaan. Tee pieni rytmitys ennen 5-estettä, sen jälkeen ota koira haltuun oikeaan käteen, käsi tiukasti kiinni kyljessä.
-         6-esteelle harjoittelin vippaus-persjätön tekemistä: lähesty estettä koira tiukasti oikealla puolellasi, rintamasuuntasi on kohti puomia eli poispäin 6-esteestä. *-merkin kohdalla lähetä koira vasemmalla (vastaisella) kädellä esteelle, liiku hieman 6-estettä kohden samalla kääntäen varpaat kohti 7-estettä. Kun koira on ponnistanut esteelle, tee persjättö kääntäen päätäsi vasemmalle, katse vas. olkapään yli koiraan, ohjauskäsi vaihtuu vasempaan.
-         Kiiruhda kohti 7-estettä, merkkaa este vasemmalla kädellä. Tee (taas) persjättö, mutta se pitää tehdä todella aikaisessa vaiheessa! Vaihda ohjauskäsi oikeaan ennen 7-estettä ja juokse!
-         Lähetä koira putkeen (8), juokse 2-esteen ja puomin välistä ottamaan se vastaan.
-         Lähetä putkesta tuleva koira takaakiertoon 9-esteelle, tee päällejuoksu ja pidä koira vastaisessa kädessä niin kauan, kunnes olet päässyt putken väärän pään ohi.
-         Lähetä koira putkeen oik. kädellä -> JUOKSE LUJAA kohti 11-estettä! Vasen ohjauskäsi päällä.
-         Ota koira oik. kädellä haltuun 11-esteen jälkeen, tee pieni rytmitys ennen 12-estettä ja juokse läheltä rimaa. Koiran pitäisi tehdä vino hyppy ja laskeutua aivan 12-esteen oikean puoleisen siivekkeen viereen.
-         Saata koira riittävän lähelle 13-estettä, jonka yhteyteen teet valssin ja lähetät koiran 14-esteelle oikealla kädellä.
-         Putkeen (15) lähetys samalla tavoin kuin edellä. JUOKSE LUJAA 16-esteelle. (Radalla ei mahtunut juoksemaan putken ja a-esteen välistä)
-         Tee pysähdysvalssi ennen 16-estettä, lähetä 17-esteelle
-         Etene vähän matkaa kohti keppejä (18), kunnes vapautat koiran A-esteen alastulokontaktilta
-         Keppien jälkeen lähetys putkeen (19), vauhtia ja irtoamista saa omalla vauhdikkaalla liikkeellä (sitä tarvitaan putken jälkeen).
-         Tee takaaleikkaus heti putken jälkeen samalla vasemmalla kädellä, ylävartalo oikealle kiertyneenä, koira 20-esteelle lähettäen. Oikealla kädellä ja rintamasuunta reilusti vasemmalle kääntyneenä, 20-esteen taakse jättäytyen, käskytä koira putkeen (21)
-         Kiiruhda että ehdit pysähtyä matalaan asentoon 22-esteen eteen, lähetä putkesta tuleva koira takaakiertoon ja reippaalla liikkeellä käännä koira tiukasti jotta saat sen lähestymään puomia (23) suorassa linjassa

Arvio tunnista:
-         Oli tosi kiva rata, tarkkana sai taas olla ja tänään oikea ajoitus oli sujuvan ja oikean suorituksen kannalta vielä tavallistakin tärkeämpää. Tässä radassa piti monessa kohtaa luottaa koiraan, esim. että se menee 7-esteen vaikka tekee persjätön ennen sitä (muuten koira ja ohjaaja törmäilivät esteen jälkeen tai koira ei kääntynyt riittävästi 8-esteelle) ja 21-esteelle takaa käännettäessä. Eipä olisi tullut mieleen tehdä takaaleikkausta 20-esteen jälkeen (vaan persjättö), mutta niin vain se toimi tosi hienosti.
-         Bensonilla oli korkeat kierrokset, mutta se kuunteli ohjausta todella kivasti. Se on sisäistänyt vastaisen käden luoksekutsuvan merkityksen (tätä on johdonmukaisesti käytetty siitä lähtien, kun aloimme treenata ProCaniksessa. Lisäksi treenasin välistävetoja maanantain omatoimitreeneissä: palkkasin koiran vastaisesta kädestä esteiden välissä.)
-         Bensonin kierrokset laskivat tunnin aikana, eli en riittävästi kehunut ja palkannut sitä pallolla. Vaikka itse sössisi, niin pitäisi muistaa palkita koira ruhtinaallisesti suoritusten välissä, etenkin kun koira ei tehnyt virheitä (Benson ylipäätään tekee todella harvoin virheitä, kaikki on yleensä mun huonosta ohjauksesta johtuvia)
-         Mulla oli jotenkin pitkät piuhat tänään. Jäin vähän liikaa haaveilemaan, sen sijaan pitäisi lähteä nopeammin liikkeelle ja reagoida sähäkämmin. Agilityssa hitaan ohjauksen ja hätäilyn välinen marginaali on pieni, ja siihen pieneen marginaaliin mahtuu oikea ajoitus. Onneksi Benson yrittää parhaansa mukaan korjata mun virheitä ja pystyy tekemään tiukkoja käännöksiä.

Kotiläksyt:
- Vippaus-persjätön treenausta että saa homman selkäytimeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti