sunnuntai 13. tammikuuta 2013

13/1/13 Koirakylpyläpäivä :D

Käytiin tänään tutustumassa Hyvinkään koirauimalaan. Uimala sijaitsee ihanalla paikalla, metsän keskellä Hyvinkäällä, moottoritieltä pääsee kätevästi.

Ennen meidän vuoroa koirat suihkutettiin vedellä ja puettiin pelastusliivit (ei pakollista). Bensonillekin puin pelastusliivin, koska tällöin se pystyy uimaan rennommassa asennossa eivätkä sen selkälihakset ole niin jännittyneet. Noutajahihnatkin saatiin paikan puolesta lainaan.

Hei mä pääsen uimaan! :)


Benson kävi vähän ottamassa tuntumaa veteen pallon perässä. Uima-allas oli vajaan parisenkymmentä metriä pitkä ja sinne pääsi kolmea leveää luiskaa pitkin. Altaan ympärillä oli muovimattoja pitoa tuomassa, mutta oli siinä liukkaitakin kohtia ja sähläripuudeli kyllä liukasteli aika ajoin. Altaalla oli mm. tennispalloja. Bensonin veteen saaminen ei ollut ongelma, mutta siinä meni hyvä tovi ennenkuin se oppi hyödyntämään luiskia veteen menemisessä ja sieltä poistumisessa.

Vettä ja palloja - mitä muuta puudeli voisi toivoa?


Olimme ottaneet uittajan, koska joukossa oli koiria jotka eivät vielä ole uineet. Tämä olikin todella hyvä valinta ja ilman uittajaa emme varmaan olisi kaikkia veteen saaneet. Tao piti viedä väkisin veteen, sitten uittaja ohjasi sen uimista  varmistaen, että se sai mukavan kokemuksen. Auttaen muutama uimakierros, sitten Tao alkoikin jo kovasti itse hakeutua luiskalle ja pienellä kannustuksella meni veteen oma-aloitteisesti. Tao omaksui tavan mennä altaaseen aina tiettyä luiskaa pitkin, samalla tavalla pysähtyen luiskalle ja sitten veteen hypäten. Tao ei tarvinnut mitään lelua houkutukseksi. Altaassa se uiskenteli miten sattui selvästi nauttienkin touhusta, ainakaan se ei loppua kohden näyttänyt enää yhtään pelkäävän vettä. Molemmat pojat olivatkin melkoisia vesipetoja, ja meno oli aikamoista yleistä sekasortoa - mutta hauskaa oli!

Nooouu - nyt mä hukun!

Alkuun tuntumaa ohjattuna


Kaverukset niin maalla kuin vedessä

Uimisen jälkeen oli vuorossa suihkutus. Bensonin turkin pesin oikein shampoolla, jota myös sai paikan päältä. Tämän jälkeen pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni testaamaan kunnon tehokasta turkinkuivainta - olipa mahtava peli jolla sai kikkaraturkin kuivattua suoraksi. Muut koirat kuivattiin pyyhkeisiin joita sai myös paikan päältä. Tehokuivaajiakin olisi kyllä ollut useampikin. Paikka olikin hyvin varusteltu eikä muuta oikeastaan tarvinnut mukaan kuin itselle kuivat vaihtovaatteet, koska turkit piti tietenkin ravistaa kuivaksi porukan kuivimman ihmisen edessä. ;)

Uimisen jälkeen molemmilla pojilla oli kova pissahätä. Kuulemma pennuille tulee usein kakkahätä. Automatka sujui hyvin rauhallisissa merkeissä, häkissä vedettiin sikeitä. Benson pissasi neljä kertaa valtavan pitkät pissat, sillä taisi nesteet lähteä hyvin liikkeelle tai sitten se sählätessään joi niin paljon vettä. Aika rauhallisia poikia on ollut vielä illallakin, uiminen on hyvää liikuntaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti