maanantai 25. helmikuuta 2013

25/2 Tavoitteita ja suunnitelmia

Kävin tänään jäähallin parkkiksella tekemässä tilannekartoituksen Taon kanssa:

Luoksetulo, etäisyys 15-20m:
- hyvää: juoksee suoraan, laukalla loppuun asti, tekee suoran eteen istumaantulon
- huonoa: vauhtia saisi olla vielä enemmän lisää (en kuitenkaan stressaa tästä koska sitä tulee aivan takuuvarmasti kun saadaan nyt vain onnistuneita toistoja)
- suunnitelma: oma katse selvästi yli koiran. Odota hetki koira edessä istuen, ennenkuin annat merkkisanan (jotta istuu rauhassa eikä vain käväise edessä). Anna palkka ihan kiinni edestä.

Sivulletulo:
- hyvää: ei ota herkästi häiriötä
- huonoa: sekoittaa edelleen välillä tänne-käskyyn tullen eteen istumaan, tulee yleensä sivulla liian eteen istumaan, takapuoli hieman vinoon vasemmalle
- suunnitelma: sivulletulo treenejä eri suunnista, eri vauhdeista. Palkka vasta kun on oikeassa kohdassa. Namin avulla tulee hyvään kohtaan - voisiko häivyttää niin että alkuun kädessä nami, sitten ei namia mutta käsi niinkuin siinä olisi nami? Toisaalta Tao töykkää  nytkin usein kuonollaan kättäni enkä haluaisi ainakaan vahvistaa sitä. Sivulletuloja edestä niin, että ohjaan namilla eteen istumaan ja siitä sivulle pyörähdys. Askelkäännöksiä vasemmalle. Vatitreeniä. Pitäisikö palkka vipata taakse?

Seuruu:
- hyvää: pidän Taon letkeästä ja motivoituneesta asenteesta seuruussa. Namin avulla tekee superhyvää seuruuta jossa paikka oikea, ryhti todella hyvä, käyttää käännöksissä takapäätään ja pitää niissäkin paikan oikeana. Palkkaantuu sosiaalisista kehuista jos mulla ei ole namia mukana. Kestää pienet huomautukset ja tällöin yrittää parantaa omaa toimintaansa, ei paineistu. Näykkiminen on nyt taas jäänyt. Ei ota häiriötä vasemman käden heilumisesta. Pitää katsekontaktin.
- huonoa: jos ei ole namia kädessä, saattaa haahuilla. Mistä katsoo paikan? Ilman namia seuruu väljää, takapää aukeaa, ei käytä käännöksissä takaosaansa niin hyvin.
- suunnitelma: lyhyitä seuraamispätkiä, palkan ajoitus kun koira oikeassa kohdassa. Palkan suunnan miettiminen. Käännöksiä yms joissa koiralle vahvistuisi se mitä kohtaa sen kannattaa pitää kiintopisteenä.

Nouto:
- hyvää: rakastaa noutokapulaa. Juoksee innolla noutokapulan perään vauhtinoudoissa, palauttaa sen ja irroittaa vasta sitten kun sanon jes - vaihtaa noutokapulan vetoleikkiin. Pystyy tekemään temppuja noutokapula suussa (pyöriminen, istuminen, maahanmeno jne) eli pystyy toimimaan vaikka pitää kapulaa.
- huonoa: noudon palautuksissa usein jostain syystä sylkäisee kapulan jalkoihin. Kun huomautan tästä, ottaa kapulan suuhun ja tekee pienen kannustuksen kera tiiviin eteen istumaan tulon.
- suunnitelma: paljon vielä vauhtinoutoja sekaan. Noudon luovutukset niin että alkuun kannustan tulemaan nopeasti eteen istumaan, sitten oman kannustuksen asteittainen häivytys.

Liikkeestä jäävät:
- hyvää: tunnisti ainakin tämän päivän treeneissä 100% onnistumisella kaikki jäävät (istu, maahan, seiso). Reagoi käskyihin hyvin. Jäi asentoihin kunnes sai vapautusluvan.

Kaukot: (treenattiin myöhemmin kotona)
- aloitettu treenata takatassutargettia paksun 10x50cm vaahtomuovipalan avulla. Asettelee takatassut hyvin huolellisesti vaahtomuoville. Eka setti oli vähän hakemista, mutta toisella setillä kaikki toistot onnistuivat.
- Suunnitelma: vahvistan vielä yhden treenikerran takatassujen targetille laittoa, sitten ruvetaan tekemään seiso-maahan asennonvaihtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti